Samsung uzavřel partnerství s Nike a nabídne aplikaci Nike+ Running v nových hodinkách Samsung Gear S

Aplikace Nike+ Running umožňuje prostřednictvím inovativních chytrých hodinek Samsung Gear S využívat špičkových služeb společnosti Nike, a vnáší tak do světa kondičního běhu zcela nový rozměr. (TZ)

Praha 2. září 2014 – Společnosti Samsung Electronics a NIKE, Inc., uzavřely partnerství, jehož výsledkem bude možnost využívání aplikaci Nike+ Running v chytrých hodinkách Samsung Gear S. Tato aplikace využívá možnosti připojení hodinek Gear S přes Bluetooth a 3G sítě, a vůbec poprvé tak jejich uživatelům umožní vychutnat si kondiční běh v pojetí společnosti Nike.

„S nadšením vítáme aplikaci Nike+ Running v portofliu aplikací určených pro chytré hodinky Samsung Gear S,“ uvedl Chan Woo Park, viceprezident týmu produktových strategií mobilní divize společnosti Samsung Electronics a dodává: „Hodinky Samsung Gear S jsou díky svému ergonomickému designu, množství senzorů, podpoře GPS a stupni krytí IP67 dokonalým společníkem pro fitness a při péči o své zdraví. Díky aplikaci Nike+ Running budou tyto hodinky pro uživatele při běhu ještě atraktivnější a užitečnější, neboť umožní přímo na zápěstí sledovat údaje o zaběhnutých časech i vzdálenostech, o plnění stanovených cílů a dosažené výsledky budou moci jednoduše a během několika vteřin moci sdílet s přáteli.“

      

Na chytrých hodinkách Samsung Gear S bude aplikace Nike+ Running již předinstalována, takže uživatelé mohou nechat své telefony doma a přesto zaznamenávat uběhnuté trasy do mapy, sledovat svůj pokrok a udržovat si i při pohybu motivaci stále před očima. Během tréninku si kondiční běžci mohou kdykoli pouhým pohledem na zápěstí snadno zkontrolovat veškeré informace včetně uběhnuté vzdálenosti, času, tempa, tepové frekvence nebo naběhaných bodů NikeFuel. Aplikace také obsahuje vestavěný hudební přehrávač, který běžcům umožňuje vybírat hudbu ze seznamu skladeb pouhým poklepáním. GPS přijímač, který je integrovaný do hodinek Samsung Gear S, běžcům umožní kontrolovat trasu a rychlost.

„Aplikace Nike+ Running mění způsob, jakým lidé vnímají sport. Motivuje běžce, aby běhali dále, rychleji a častěji tím, že vede záznamy o jejich sportovních výkonech, oslavuje jejich úspěchy, podporuje individuální trénink a umožňuje soutěžit s přáteli a sdílet běhy na sociálních sítích,“ uvedl Adam Roth, viceprezident Nike Global Running Brand Marketing.  „Využívání naší aplikace v hodinkách Samsung Gear S umožňuje většímu počtu běžců připojit se ke komunitě Nike+ a využívat výhod této skvělé služby.“

Od svého uvedení na trh v roce 2006 dává Nike+ Running běžcům možnost sledovat, měřit, sdílet a porovnávat své běhy s globální komunitou sportovců. Aplikace Nike+ Running využívá technologii GPS k mapování běhů, poskytuje statistiky o okamžité rychlosti a vzdálenosti a o běžeckých úspěších uživatelů. Nabízí zábavné motivační funkce jako Nike+ Challenges, pozdravy od přátel, sdílení fotografií na sociálních sítích, živé audio ohlasy a možnost výběru hudby. Funkce Nike+ Coach nabízí komplexní tréninkové programy, které běžcům pomáhají připravit se na závody.  Členové komunity Nike+ Running po celém světě mají na svém kontě už přes 1,5 miliardy uběhnutých kilometrů.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd., je světová jednička v oblasti technologií, které otevírají nové možnosti lidem na celém světě. Díky neustálým inovacím a objevům transformujeme svět televize, chytrých telefonů, notebooků, tiskáren, fotoaparátů, domácích spotřebičů, zdravotnického zařízení, polovodičů a LED řešení. Zaměstnáváme 286 000 lidí v 80 zemích světa s ročním obratem 216,7 mld. USD. Chcete-li se dozvědět více, navštivte www.samsung.com.