Systém ETERNUS dosahuje v nových testech SPC nejvyšších výkonů

Praha, 11. září 2014 – Nová disková úložiště ETERNUS DX600 S3 jsou tou správnou volbou pro všechny extrémě náročné zákazníky. Bez problému zvládají aplikace s intenzivním využitím dat jako jsou velké databázové systémy, analytika v reálném čase, prostředí s velkým množstvím dat, scénáře online transakcí s vysokým počtem uživatelů i všechny typy internetových aplikací. (TZ)

Jak potvrdil nedávno uveřejněný srovnávací test SPC Benchmark 1 od agentury Storage Performance Council1, nejnovější generace hybridních systémů střední třídy s duálním řadičem, zaměřená na optimalizaci firemních úložišť znovu dosáhla nejvyššího výkonu ve své třídě (IOPS), nejlepšího poměru cena-výkon ($/IOPS) a času odezvy pod milisekundu2.

Prodloužená životnost systému ETERNUS DX600 S3 a snížené náklady na migraci pramení z velkých rezerv v oblastech, kde lze očekávat exponenciální nárůst dat. Výkon IOPS přímo ovlivňuje počet virtuálních strojů, které lze provozovat na úložném systému, což znamená, že ETERNUS DX může trvale zvyšovat hustotu virtuálních strojů, a je tak ideální konsolidační úložnou platformou pro používání VMware nebo Hyper-V.

Dosažení tohoto hodnocení rovněž dokládá, že hybridní systémy minimalizují latenci pomocí efektivního využívání velkého počtu SSD disků. Nedochází přitom ke vzniku interních úzkých hrdel. Kromě toho, zákazníci již nemusí investovat do nákladných plně flashových polí, neboť tento systém dosahuje času odezvy pouhých 0,61 milisekund za plné zátěže, a proto může plnit zadání mnoha vysoce výkonných datových aplikací.

Výsledky byly publikovány na internetových stránkách organizace Storage Performance Council (SPC) ke dni 25. července 2014 a budou oficiálně přijaty po 60 denním období určeném pro recenzní hodnocení. Kompletní výsledky srovnávacích testů naleznete v dokumentech na adrese (identifikátor příspěvku A00146) http://www.storageperformance.org/results/benchmark_results_spc1_active#a00146

Ceny a dostupnost

Kompletní řada systémů ETERNUS DX S3 a software pro správu ETERNUS SF16 jsou dostupné a liší se v závislosti na konfiguraci. Všechny systémy ETERNUS DX S3 se snadno spravují a sdílejí stejnou flexibilní architekturu, což chrání investice a přináší rozsáhlou škálovatelnost díky možnosti hladce přejít na vyšší model v rámci modelové řady. Nejnovější verze programu ETERNUS SF kromě toho zavádí novou funkcionalitu správy systému, určenou pro zákazníky, kteří nasazují předchozí generaci systémů Fujitsu ETERNUS DX.

Poznámky pro editory

  1. Agentura Storage Performance Council (SPC) představuje nezávislou organizaci pro standardy, jež se zaměřuje na odvětví úložišť. Vytvořila první standardizované srovnávací testy zaměřené na potřeby a zájmy odvětví úložišť. Srovnávací testy SPC poskytují důkladné, auditované a spolehlivé měřítko výkonu. Další informace jsou k dispozici na internetu na adrese http://www.storageperformance.org

  • Fujitsu využívá srovnávací testy SPC jako spolehlivý a nezávislý způsob, podle nějž mohou zákazníci hodnotit výkonové výsledky http://www.storageperformance.org/specs

  • Testovací program SPC Benchmark 1 představuje simulaci kritických firemních aplikací, zpracovávajících mnoho složitých transakcí. Opakovaně se vytváří pseudo-provozní zátěž pro online zpracování transakcí (Pseudo-operational workloads of Online Transactions, OLTP), databázové operace a poštovní systémy a s jejich pomocí se měří výkon při náhodném přístupu pro čtení/zápis.

  1. V posledních srovnávacích testech SPC Benchmark 1 agentury Storage Performance Council systém Fujitsu ETERNUS DX600 S3 porazil všechna hybridní pole střední třídy s duálním řadičem a rovněž některé víceřadičové úložné systémy v průmyslové třídě v parametrech IOPS, $/IOPS a času odezvy.

  • S dobou odezvy 0,61 milisekundy při stoprocentní zátěži dosáhl systém ETERNUS DX600 S3 nejlepších výsledků v celé historii srovnávacích testů SPC-1.

  • Vzhledem k tomu, že systém Fujitsu ve střední třídě zvládne v rámci SPC-1 více než 320 000 operací IOPS, pohybuje se ve stejné lize jako nákladnější firemní systémy a má podobný výkon jako mnoho plně flashových polí.

  • Systém ETERNUS DX600 S3 s dvojitým řadičem nabízí mimořádný poměr cena výkon na úrovni 1,54 USD / SPC-1 IOPS

Zdroje na internetu

O společnosti Fujitsu

Fujitsu patří mezi největší japonské společnosti v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT), která nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb. Přes 162 tisíc zaměstnanců Fujitsu obsluhuje zákazníky ve více než 100 zemích světa. Společně se svými zákazníky přispívá Fujitsu svými dlouholetými zkušenostmi a znalostmi k vytváření lepší budoucnosti světové společnosti. Konsolidované tržby společnosti Fujitsu Limited (TSE:6702) za poslední fiskální období dosáhly výše 46 miliard USD (k 31. březnu 2014).

Další informace naleznete na webu http://www.fujitsu.com.

O společnosti Fujitsu Technology Solutions

Fujitsu Technology Solutions patří mezi přední evropské poskytovatele IT infrastruktury. Působí na všech hlavních trzích v Evropě, Středním východě, Africe a Indii. Společnost nabízí komplexní portfolio produktů, podnikových řešení a služeb, od pracovních stanic, přes datacentra až cloudové struktury. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává přes 13 000 pracovníků a je součástí globální skupiny Fujitsu.

Další informace najdete na http://www.fujitsu.com/fts/about/index.html.

O společnosti Fujitsu Technology Solutions ČR

Fujitsu Technology Solutions ČR patří do stejnojmenné divize, která je součástí globální skupiny Fujitsu Limited. Společnost vznikla v roce 2009 odkoupením 50% podílu společnosti Siemens ve společném podniku Fujitsu – Siemens. V České republice společnost nabízí kompletní portfolio IT produktů, řešení a služeb, včetně koncepce dynamických infrastruktur (cloud computing). K jejím klientům se řadí největší společnosti a instituce, pro které zajišťuje správu datových center, infrastrukturu a infrastrukturu jako službu (IaaS). Pro střední, malé firmy a jednotlivce zajišťuje servis prostřednictvím sítě svých obchodních partnerů. Fujitsu Technology Solutions zaměstnává v ČR přes 100 lidí.

Další informace o Fujitsu Technology Solutions najdete na webu http://www.fujitsu.com/cz.