Půjčka z pohodlí domova

ČSOB přichází od poloviny září s novinkou ve spotřebitelských úvěrech, která umožní klientům sjednat si půjčku jednoduše, rychle, bez zbytečného čekání a zcela online. Prostřednictvím nového webu pujcka.csob.cz klient dokáže zhruba za 5 minut předat bance všechny potřebné informace pro vyhodnocení žádosti. Nemusí tak na pobočku a vše zařídí z pohodlí domova. Smlouvu mu poté doručí kurýr na předem domluvené místo. (TZ)

„Zásadní změnou je naše snaha se více zaměřit na online prodej. Aktuálně 76 % klientů vyhledává nabídky půjček na internetu a srovnává je s konkurencí. Je proto naší prioritou, aby prezentace našich půjček v internetovém světě byla tak dostupná na místech, kde se lidé cítí nejvíc komfortně,“ říká Ivana Bohatcová, výkonná manažerka útvaru Úvěrové produkty a hypotéky ČSOB. Mezi hlavní cíle patří zvýšit klientský zážitek a umožnit vstup do banky i novým klientům, pro které je forma sjednání půjčky přes internet nejjednodušší a nejpohodlnější možností.

Webová stránka pujcka.csob.cz nabízí klientům nový způsob sjednání půjčky se zaměřením na neúčelovou půjčku a refinancování půjček. Upoutá na první pohled lehkým designem, který se automaticky přizpůsobí zařízení, na němž klient vyplňuje žádost, a také jednoduchostí. Klient bude proveden krátkým intuitivním formulářem, který následně banka vyhodnotí. Poté si může klient zvolit možnost doručení veškeré smluvní dokumentace kurýrem, takže nebude muset kvůli získání úvěru vůbec na pobočku.

Trend se ubírá jasným směrem – stále větší počet lidí používá počítač s internetem a vyhledává na něm informace, které byly dříve zjistitelné pouze na pobočkách. Již více než dvě třetiny českých domácností jsou vybaveny počítačem a internetem. Osobní počítač v roce 2013 používalo 6 milionů jednotlivců, kteří představují 70 % populace starší 16 let. Za posledních 7 let tak počet uživatelů osobního počítače vzrostl o téměř 1,6 milionu. Nejčastějším místem použití internetu je přirozeně domov. V pohodlí domova internet v roce 2013 využívaly více než dvě třetiny české populace, což představuje 96 % uživatelů internetu. Ti díky technice a většímu komfortu mění také své spotřební chování a jsou otevřeni novým možnostem, mezi které patří nejen nakupování zboží přes internet, ale také sjednávání půjček touto cestou.