ZyXEL One Network – revoluce ve správě sítí

Společnost ZyXEL představuje nový standard integrace sítí. Díky sjednocené a efektivní instalaci a údržbě síťových zařízení umožňuje malým a středním podnikům dosahovat maximální produktivity. (TZ)

Společnost ZyXEL Communications představuje řešení ZyXEL One Network, které jejím zákazníkům umožňuje rychlé, efektivní a skutečně integrované nastavení a údržbu síťových zařízení. Tato revoluční sada nástrojů a utilit je výsledkem desetiletí práce na zákaznicky orientovaných inovacích. Je řešením, které pro uživatele znamená lepší, jednodušší a efektivnější práci se sítí.

ZyXEL One Network pokrývá všechna zařízení nutná k provozu sítě malé nebo střední velikosti. Umožňuje, aby se jejich adresování, konfigurace, resetování a rebootování odehrávaly centrálně. To šetří čas, eliminuje potřebu opakovaně provádět jedny a tytéž úkoly a zvyšuje dostupnost a efektivitu sítě.

„Máme jedinečnou příležitost, abychom zajistili úspěšnost tohoto revolučního řešení unifikované správy sítí. Projektujeme a budujeme kompletní portfolio pokročilých firemních síťových produktů. Na rozdíl od konkurenčních značek dokázala společnost ZyXEL vytvořit plně integrovaný balíček zákaznicky orientovaných řešení s doplňkovými a vzájemně spolupracujícími utilitami pro nastavení

a instalaci,“ poznamenává Martin Bratičák, Head of Channel CEE ve společnosti ZyXEL. „Naším cílem vždy bylo vytvořit plně integrované řešení One Network a zrychlit a zjednodušit administrativní úkoly bez nutnosti pořizovat nákladný a specializovaný software pro správu sítí,“ dodává M. Bratičák.

 

Řešení ZyXEL One Network přináší jedno komplexní rozhraní pro celé portfolio značky ZyXEL, od drátové a bezdrátové infrastruktury po bezpečnostní brány a firewally. Řešení je postaveno na třech hlavních komponentech. Prvním je utilita ZyXEL ZON. Ta představuje nástroj pro unifikované nastavení a detekci sítě, který centralizuje nastavení IP, upgrady firmwaru a údržbu, čímž podstatně usnadňuje řízení sítě.

Druhým je nástroj ZyXEL Smart Connect pro přehled o dalších zařízeních ZyXEL. Tento nástroj umožňuje automatickou identifikaci okolních zařízení, dálkový monitoring jejich řídicího rozhraní a dálkovou obnovu výchozích nastavení. ZyXEL Smart Connect šetří práci a současně může být rozšířen na všechny produkty umožňující LLDP (Link Layer Discovery Protocol), a to bez ohledu na jejich výrobce. Obzvláště praktický je v kombinaci se širokou paletou PoE switchů značky ZyXEL, protože dokáže okamžitě určit příkon jednotlivých portů a vzdáleně resetovat napájená zařízení

Třetím klíčovým komponentem řešení ZyXEL One Network je pak integrace technologie AP kontrolerů (APC) ZyXEL do celého portfolia komerčních bran této značky, což zaručuje cenově dostupné, škálovatelné řízení přístupových bodů na základě licence. Spojení těchto tří komponentů zajišťuje vyšší flexibilitu, efektivitu a škálovatelnost a současně podstatně nižší celkové náklady na vlastnictví.

Společnost ZyXEL do svých produktů postupně integruje další funkce Smart Connect, cloudová a BYOD síťová řešení a také další inovativní technologie, aby její zákazníci mohli čerpat maximum výhod, které One Network nabízí.

O společnosti ZyXEL Communications

Společnost ZyXEL Communications Corp., založená v roce 1989, je přední světová společnost v oboru síťových technologií, která nabízí inovativní a spolehlivá internetová řešení. Jako jeden z prvních výrobců modemů prošel ZyXEL řadou transformací v rychle se vyvíjejícím odvětví sítí. V současnosti je ZyXEL jednou z mála společností na světě, které dokáží nabídnout kompletní síťová řešení telekomunikačním operátorům, malým až středním podnikům i uživatelům v digitální domácnosti, a to v široké škále implementačních scénářů. K řešením pro telekomunikační společnosti patří zařízení pro ústředny (COE), zařízení v objektu zákazníka (CPE), síťová zařízení pro drátový i bezdrátový přístup či páteřní switche. Řešení pro malé a střední podniky i pro velké společnosti zahrnují unifikované bezpečnostní brány, LAN switche, WLAN a IP telefonii. K řešením pro digitální domácnost patří zařízení pro připojení k síti a multimediální řešení.