Největší britská letecká společnost British Airways představila jedinečnou mobilní aplikaci

Praha 30. září 2014 – Britská letecká společnost British Airways neustále zdokonaluje své služby zákazníkům. Nově si mohou všichni uživatelé mobilních telefonů iPhone cestující přes terminály 3 a 5 na londýnském letišti Heathrow, stáhnout novou mobilní aplikaci, která je bude na letišti informovat o otevření gatů a možnosti nástupu do letadla. Cestující tak mohou v klidu relaxovat, pracovat nebo naplno vychutnávat londýnské letištní salónky a aplikace British Airways je upozorní ve chvíli, kdy je jejich let připraven k nástupu. (TZ)

Aplikace od British Airways funguje nově i na operačním systému iOS 8, stáhnout si ji tedy mohou přes AppStore všichni uživatelé mobilních telefonů iPhone. Svůj letový status lze jednoduše sledovat přes notifikační centrum mobilní aplikace letecké společnosti a být tak neustále v obraze. British Airways je také první britskou aerolinkou využívající technologii iBeacon, která zjišťuje vaši polohu a na základě té vám upozornění zasílá.

Všichni uživatelé aplikace cestující s British Airways navíc dostanou při vstupu do letištního salónku uvítací zprávu s aktuálním heslem  WiFi, aby si mohli čekání na svůj let zpříjemnit procházením internetu nebo se věnovat práci.

,,Máme jedinečnou příležitost nabídnout našim zákazníkům jednoduché a intuitivní řešení jejich potřeb, a zpříjemnit jim tak jejich cesty. V dnešní době moderních technologií je potenciál aplikací nekonečný, vyžaduje ale pečlivou rovnováhu, jelikož to poslední, co bychom chtěli, je bombardovat naše zákazníky upozorněními. Zpětná vazba je ale veskrze pozitivní, což nás těší a motivuje k vytváření dalších inovací,“ řekl Petr Duchek, obchodní ředitel pro Českou republiku a Slovensko.

Aplikace British Airways pro iPhone je v současné době nejlépe hodnocená a nejstahovanější letištní aplikace. Od jejího uvedení na trh si ji stáhly již více než 4 miliony zákazníků. Stejně jako pro iPhone je aplikace k dispozici pro Android, Windows Phone, BlackBerry a také na Amazon Appstore.

O British Airways

British Airways je největší britskou leteckou společností, která létá do více než 179 destinací po celém světě. Je jednou z pouhých 10 společností, jež létají do všech pěti obydlených kontinentů planety. Za více než 90 let přepravily aerolinky asi 1.2 miliard zákazníků a patří mezi elitní světové přepravce. Jako jedny z největších na světě přepraví za rok přibližně 40 milionů zákazníků. Operují na londýnském letišti Heathrow, na zdejším nejmodernějším terminálu T5, který mají k dispozici exkluzivně jen zákazníci British Airways a Iberia Airlines. V květnu 2013 vyhodnotila na základě výzkumu mezi 12 miliony cestujícími společnost Skytrax Terminál 5 jako nejlepší na světě. T5 také vyhrál cenu Nejlepší nákupní letištní prostor na světě.

V září 2013 obdržely britské aerolinky ocenění jako nejlepší aerolinie, nejlepší dopravce na krátké lety, nejlepší první třída, nejlepší věrnostní program a nejlepší letištní salónky na Heathrow. Ocenění si vysloužili na základě výsledků výzkumů mezi čtenáři časopisů ve Velké Británii.

Čeští zákazníci mohou služeb British Airways využít na lince z Prahy do Londýna, která je v rámci zimního letového řádu platného od 26. října 2014 obsluhována až čtyřikrát denně v těchto odletových časech: Praha – Londýn: v 7:15, 11:00, 14:45, 18:40, Londýn – Praha: 7:20, 11:00, 14:50, 19:05. Více informací na www.ba.com.