Veeam oznamuje dostupnost partnerského programu VCP pro Veeam Availability Suite v8

VeeamOn – Las Vegas, NV: 6.října, 2014: Veeam® Software, inovativní poskytovatel řešení zajišťující nepřetržitou dostupnost moderních datacenterTM, dnes oznámil partnerský program Veeam Cloud Provider (VCP), který bude v den uvedení všeobecné dostupnosti nové Veeam Availability Suite™ podporovat Veeam Cloud Connect; uvedení je naplánováno na konec Q4 2014. (TZ)

Globální výdaje do systémů pro datová centra letos vygenerují 140 miliard dolarů a věříme, že budou řízeny poptávkou zákazníků po virtualizaci a cloudu. Tak jako organizace modernizují svou infrastrukturu, aby si pořídily Always-On Business™, také IT manažeři stále častěji vyhledávají poskytovatele služeb, a to zejména proto, aby jim zajistili uložení kopií dat mimo pracoviště (offsite). Zálohování v cloudu již dosáhlo významného podílu na trhu,
který dále roste. Podle nedávné zprávy časopisu Storage Magazine plánuje 31 procent organizací využívat služeb
v cloudu pro zotavení po havárii a dosažení obchodní kontinuity, jež je součástí jejich celkového plánu dostupnosti.

Veeam Cloud Connect, který je součást nového řešení Veeam Availability Suite v8, přináší zákazníkům Veeam plně integrované, bezpečné a efektivní prostředky k přesunu záloh do offsite úložiště. To vše bez nutnosti počátečních investic do offsite infrastruktury a navíc spravované poskytovatelem služeb dle jejich výběru. Poskytovatelé služeb získají jednoduchou a výkonnou platformu pro zajištění rychlé a bezpečné zálohy do cloudu pro více než 111.500 zákazníků Veeam. Veeam Cloud Connect je ve skutečnosti tak jednoduchý, že jakýkoli partner Veeam Pro Partner se může stát poskytovatelem služeb a nabízet svým zákazníkům do 10 minut zálohování do externího úložiště.

„Veeam hodlá poskytovat partnerům VCP služby, které budou řešit potřeby zákazníků a současně umožní partnerům rozšířit spektrum služeb. Nehodláme budovat vlastní [Veeam] cloud, jako se o to pokusilo mnoho poskytovatelů zálohování,” sdělil Ratmir Timashev, CEO Veeam. “Naši partneři jsou svým zákazníkům blíže a vybudovali
si hluboké vztahy důvěryhodných poradců. Úkolem Veeam je posílit pozici partnerů, aby mohli dodávat služby zálohování offsite nejvyšší kvality s novým Veeam Availability Suite v8 a Veeam Cloud Connect a zajistit partnerům přístup k přední nabídce na trhu,” dodal.

“Není možné hovořit o IT modernizaci, aniž by se hovořilo o cloudu, a to zejména pokud jde o ochranu dat a disaster recovery,” uvedl Jason Buffington, senior analytik společnosti ESG. “Cloud se stává nedílnou součástí podniků
i strategií ochrany dat a disaster recovery pro SMB.”

 

Veeam doporučuje, aby IT organizace dodržovaly pravidlo 3-2-1: tři kopie dat na dvou různých typech médií, z nichž jedno by mělo být offsite. Veeam Cloud Connect umožňuje IT naplnit požadavky na offsite úložiště, a to bez investic do offsite infrastruktury či její správy, jelikož zdroje v cloudu jsou dostupné na vyžádání.

 

Stávající VCP partneři a noví poskytovatelé služeb Veeam mohou využít Veeam Cloud Connect k rozšíření své zákaznické základny a zdrojů opakovaných příjmů. K nastavení je třeba pouze jeden server a proces zabere méně než  10 minut. Navíc umožňuje díky inovativní kombinaci skladování a serverové aplikace efektivně ukládat i do cloudu i zálohy objemných dat. Veeam také umožňuje partnerům VCP nabídnout plně spravované zálohování D2D2C (disk-to-disk-to-cloud), které zálohuje nejprve na lokální disk před odesláním zálohy na offsite úložiště do cloudu. Mnoho z těchto partnerů VCP také nabízí plánování obnovy po havárii, testování a recovery services.

Seznam vybraných partnerů VCP, kteří první den všeobecné dostupnosti Veeam Availability Suite v8 poskytnou Veeam Cloud Connect, můžete nalézt zde: http://www.veeam.com/service-provider-lookup.html.

Cena a dostupnost

Všeobecná dostupnost platformy Veeam Cloud Connect pro poskytovatele služeb je naplánována v Q4 2014 ve stejnou dobu jako Veeam Availability Suite v8 a Veeam Backup & Replication v8. Cena je stanovena za virtuální stroj (VM) a v regionu Východní Evropy je k dispozici za 4,5 dolarů za virtuální stroj za měsíc. Komponenty Veeam Cloud Connect, které umožňují zákazníkům Veeam připojení k offsite úložišti, jsou zahrnuty ve všech edicích Veeam Availability Suite v8 a Veeam Backup & Replication v8 bez dalších poplatků.

Pro více informací navštivte http://www.veeam.com/cz/.

O společnosti Veeam:

Veeam® poskytuje řešení, které zajišťuje kontinuální provoz moderního byznysu (Always-on-BusinessTM) a nepřetržitou dostupnost moderních datacenter (Availability for the Modern Data Center™) Řešení umožňují dosáhnout hodnot RTPO™ nižších než 15 minut pro všechny aplikace a data. Veeam zná výzvy, které přináší požadavky organizací na neustálou dostupnost a kontinuální provoz, a dokáže jim vyhovět pomocí řešení poskytujícího rychlou obnovu, zabránění ztrátě dat, ověřitelnou ochranu, zmírnění rizik a kompletní transparentnost. Řešení Veeam Backup & Replication™ ovlivňuje technologie moderních datacenter včetně VMware vSphere, Microsoft Hyper-V, NetApp storage, a HP 3PAR StoreServ a StoreVirtual Storage, a pomáhá organizacím splňovat hodnoty RPTO, šetřit čas, zbavovat se rizik a výrazně snižovat kapitálové a provozní náklady.

Sada Veeam Availability Suite™ poskytuje všechny výhody Veeam Backup & Replication spolu s pokročilým monitoringem, reportingem a plánováním zálohovací infrastruktury. Sada Veeam Management Pack™ (MP) rozšiřuje možnosti monitorování Microsoft System Center do podnikového prostředí vSphere a nabízí také monitoring, reporting a plánování kapacity pro infrastrukturu Veeam Backup & Replication. Program Veeam Cloud Provider (VCP) nabízí flexibilní měsíční a permanentní licence, aby vyhověl potřebám poskytovatelů hostingu, řízených služeb a cloudu. Program VCP spojuje v současnosti 5 000 partnerů z řad poskytovatelů služeb po celém světě. Měsíční nájem je dostupný ve více než 70 zemích a nabízí ho více než 50 Veeam prodejců.

Veeam byl založen v roce 2006 a v současné době má přes 23 000 ProPartnerů a více než 101 000 zákazníků po celém světě. Globální centrála společnosti se nachází v Baaru ve Švýcarsku, další pobočky má společnost Veeam po celém světě. Více informací naleznete zde: http://www.veeam.com/cz/