První 4G tablet od Vodafonu jde do prodeje

Praha, 21. října 2014 Vodafone uvádí na trh svůj první tablet s podporou vysokorychlostního 4G připojení. Nový Smart Tab 4G nabízí výkon high-endových zařízení za podstatně nižší cenu. Brouzdání po internetu i plynulý běh dalších operací zajistí nejnovější verze operačního systému Android KitKat. V rámci speciální nabídky jej navíc lze získat už za 1 korunu. (TZ)

Exkluzivní Smart Tab 4G od Vodafonu se prezentuje jako kvalitní výkonný tablet s více než zajímavou cenovkou. Nabízí ostrý 8“ dotykový IPS displej o vysokém rozlišení 1280×800, ideálně se tak hodí například pro sledování televizních pořadů či filmů. Je poháněn čtyřjádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon MSM8916, jenž ve spolupráci s 1GB operační pamětí zajišťuje dostatek výkonu pro surfování na internetu i hraní náročných her.

Roli operačního systému získal svižný Android v nejnovější verzi KitKat 4.4, plně ovladatelný skrze dotykové rozhraní. Další softwarová výbava sestává z řady předinstalovaných aplikací od Googlu, Vodafonu i třetích stran, a patří mezi ně i Peel Smart Remote, se kterou lze tablet používat jako dálkové ovládání televizoru.

Výhodný Smart Tab 4G poskytuje prostor pro všechny aplikace, fotky i videa. Interní úložiště o kapacitě 8 GB lze dále rozšířit o dalších 64 GB prostřednictvím microSD karty. Díky přednímu 2MPx a zadnímu 5MPx fotoaparátu si na své přijdou i milovníci focení a dnes tolik populárních selfie. Akumulátor o kapacitě 4060 mAh zvládne až 9 hodin nepřetržité práce či přehrávání multimediálního obsahu a v pohotovostním režimu vydrží téměř 700 hodin. Zároveň je tablet tenký a lehký a jeho konstrukce pevná, své uplatnění tedy bez problému najde i na cestách. Váží totiž pouhých 327 gramů a jeho tloušťka činí necelých 8 milimetrů.

Smart Tab 4G je součástí speciální nabídky pro věrné zákazníky. V rámci ní jej všichni, kdo využívají služby Vodafonu po dobu nejméně 6 měsíců, mají bezproblémovou platební morálku a jejichž průměrná měsíční útrata činí minimálně 50 korun, mohou získat za pořizovací cenu 1 Kč. S datovým objemem 4GB vyjde provoz tabletu na 14 Kč denně.

Tablet Smart Tab 4G je ode dneška dostupný také na českém trhu

O Vodafone Czech Republic

Mobilní operátor Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě, Vodafone Group. V České republice v současnosti poskytuje služby pro více než tři miliony zákazníků. Od roku 2007 poskytuje společnost pod názvem Vodafone OneNet komplexní telekomunikační služby (hlasové i datové služby v pevné a mobilní síti) firemním zákazníkům jak ze soukromého, tak veřejného sektoru. Společnost je také aktivní v oblasti společenské odpovědnosti. Založila Nadaci Vodafone ČR, která je podle objemu rozdělených prostředků třetí největší firemní nadací v ČR a rozdělila za 6 let neziskovému sektoru více než 100 milionů korun. V roce 2010 Vodafone oslavil desetileté výročí na českém trhu netradiční kampaní Jsme stejná krevní skupina, kterou masivně propagoval bezplatné dárcovství krve a počátkem roku 2011 spustil První zelenou síť. Vodafone se opakovaně stal vítězem soutěží CSR Award a Top Filantrop v oblasti společenské odpovědnosti. Více informací na www.vodafone.cz.