Moduly serverových pamětí DDR4 TRANSCEND

V Brně, 23. října 2014 – Firma TRANSCEND oznamuje rozšíření portfolia serverových pamětí o tři moduly DDR4. Nové moduly DDR4 2133MHz Registered DIMM (RDIMM) v provedení 8GB a 16GB a také moduly DDR4 Very Low Profile (VLP) RDIMM 16GB plně podporují nejnovější řadu serverových procesorů Intel Xeon  E5-2600 v3. Nové moduly Transcend se vyznačují velkou kapacitou, vysokým výkonem, nízkou spotřebou energie a zvýšenou spolehlivostí. Moduly jsou určeny pro použití v cloudové infrastruktuře, virtualizaci a velkých výpočetních klastrech. (TZ)

Moduly serverových pamětí TRANSCEND DDR4 RDIMM a VLP RDIMM jsou vyrobeny z nejkvalitnějších komponentů a čipů DRAM, které zaručují dlouhý a bezporuchový provoz a vysoký výkon. Díky zavedení technologie DDR4 lze vytvořit samostatný paměťový modul s kapacitou až 16 GB, což umožňuje nainstalovat v jednotlivých systémech větší množství paměti ve srovnání s předchozími generacemi. Nové paměťové moduly se vyznačují přenosovou rychlostí až 17GB/s a pracovní frekvencí 2133 MHz.

Provozní napětí serverových paměťových modulů DDR4 je na úrovni 1,2V, což snižuje elektrické zatížení slotů a spotřebu elektrické energie až o 40% vzhledem k typickým modulům DDR3 DIMM s napětím 1,5V. Kvůli tomu paměťové moduly vytváří méně tepla a systém pracuje při nižší teplotě. To přispívá k prodloužení životnosti zařízení.

Nové paměti TRANSCEND DDR4 VLP RDIMM mají výšku pouhých 1,88 cm, a proto jsou vhodné zejména pro konstrukce s omezeným montážním prostorem, jako jsou třeba blade servery. Jejich rozměry a omezený průřez usnadňují také proudění vzduchu v prostorech a distribuci tepla, což snižuje zatížení chladicích systémů v serverech.

Paměťové moduly TRANSCEND DDR4 plně podporují standardy JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council). Jejich kvalitu potvrzují mimo jiné pokročilé zkoušky využívající 64bitové jádro, jedno a vícejádrové procesory.

Na všechny moduly DDR4 značky TRANSCEND se vztahuje doživotní záruka výrobce, paměti budou dostupné na trhu do konce tohoto roku.

Model

Kapacita

Popis

TS1GHR72V1Z

8GB

DDR4 2133 REG-DIMM 1Rx4

TS2GHR72V1Z

16GB

DDR4 2133 REG-DIMM 2Rx4

TS2GHR72V1PL

16GB

DDR4 2133 REG-DIMM VLP 2Rx4

Více informací:

www.transcend-info.com

O společnosti TRANSCEND

Společnost TRANSCEND je ve světě známá jako výrobce pamětí a počítačových příslušenství. Společnost, založena v roce 1988, nabízí kompletní řadu paměťových modulů, USB pamětí, mobilní pevné disky, pevné disky, MP3, paměťové flash karty, čtečky karet a multimediální výrobky. Výrobní závody TRANSCEND se nachází na Taiwanu a v Čině; firma má své pobočky v Spojených státech, Velké Británie, Německu, Holandsku, Japonsku, Korei a Čině.