Kultura v kapse. Řekni si o kulturu s novou mobilní aplikací EUNIC App!

Sdružení EUNIC ČR, kulturní instituce zemí Evropské unie, právě spouští společnou mobilní aplikaci – EUNIC App. Ta nabízí každému zájemci o kulturní dění v Praze zdarma kompletní informační servis o akcích předních 15 institucí a velvyslanectví jako Francouzský institut v Praze, Goethe-Institut, Portugalské centrum – Camões IP, Italský kulturní institut a mnoha dalších. (TZ)

„Skoro každý dnes používá smartphony, obzvláště k plánování volného času,“ říká Joaquim Ramos, ředitel Portugalského centra v Praze. „Proto vznikla EUNIC App, mobilní aplikace, díky níž máte během několika vteřin veškeré informace k jakékoliv akci organizované řadou kulturních institutů v Praze. Budete překvapeni širokou nabídkou, která se neustále rozrůstá“.

V českém hlavním městě se každý den konají desítky akcí zaměřených na poznávání cizích kultur či jazyků. Přehledná a interaktivní aplikace EUNIC App napomáhá se v nich orientovat a řeší problém kde a jak najít pro konkrétního kulturního fanouška tu nejvhodnější. Aplikace šetří čas při procházení mnoha různých webových stránek a facebookových profilů, neboť slučuje agendu kulturních institucí publikovanou na webu a jejich „události“ vytvořené na Facebooku. Poskytuje tak jednoduchý a rychlý přístup k jejich pestrým aktivitám na jednom místě. Nejen zvukomalebná portugalština, obří kinosál Francouzského institutu v Praze nebo über-cool podlaha Goethe-Institutu jsou tak každému přístupné doslova na dotek. Po bezplatném stažení EUNIC App a „lajkováním“ facebookového profilu EUNIC App se uživatelé navíc v budoucnosti dostanou k exkluzivním bonusům v podobě soutěží, kvízů či zvýhodněných cen kurzů a vstupenek na kulturní akce.

„Věříme, že si aplikace rychle najde své publikum a její působení se rozšíří i mimo Prahu“, komentuje Iva Dubská z Francouzského institutu v Praze. „Naší velkou snahou je postupně propojit všechna města a státy, kde EUNIC působí,“ dodává.

U příležitosti spuštění aplikace se 9. prosince připravuje zahajovací party, kde bude celý projekt blíže představen. Detailní informace o večeru plném překvapení budou brzy zveřejněny na Facebooku EUNIC App.

TECHNICKÉ SHRNUTÍ:

– filtr akcí podle institutu / jazyku

– vyhledání akcí podle data konání

– lokalizace akcí na mapě

– uložení oblíbených akcí do kalendáře v aplikaci

– sdílení akce (e-mail, SMS, sociální sítě…) a pozvání přátel

– informace o pořádajícím institutu a možnost přímého kontaktu

– hlavním jazykem aplikace je angličtina, lingua franca evropských institutů současnosti

Video tutorial k EUNIC App  ZDE a videoupoutávku k mobilní aplikaci ZDE.