Inspirujte se tipy na vánoční dárky

Vánoce se nezadržitelně blíží. Ani se nenadějete a bude zde štědrovečerní večeře a s ní i dárky pro vaše nejbližší pod rozsvíceným vánočním stromečkem. Pokud ještě nemáte vybrán žádný dárek, nechte se inspirovat některým z našich vánočních tipů. Pro jednodušší orientaci jsme je rozdělili do několika skupin podle toho, koho byste jimi mohli obdarovat. (TZ)

Dárky pro muže

Moderní muži mají velmi rádi různé technické „vychytávky” a proto při hledání toho správného vánočního dárku určitě zabodujete některým z následujících produktů:

Univerzální klávesnice pro počítač, smartphone a tablet

Klávesnice Logitech Bluetooth Multi-Device Keyboard K480 je první stolní klávesnicí, jejíž specialitou je možnost spolupráce až se třemi bezdrátovými zařízeními, a to bez ohledu na jejich platformu. Nyní můžete psát výkaz na počítači a následně pouhým otočením přepínacího voliče Easy-Switch™ odpovědět na zprávu ve vašem smartphonu a pak napsat tweet na tabletu.

Díky univerzální klávesnici K480 mohou lidé snadno pracovat, tvořit nebo komunikovat rychle a pohodlně, a to bez ohledu na to, jaké počítačové zařízení nebo platformu používají.

Doporučená maloobchodní cena: 1 300 Kč

Více informací a fotografie ve vysokém rozlišení naleznete na adrese:

http://www.dataconsult.cz/press/prvni-klavesnice-urcena-soucasne-pro-vas-pocitac-smartphone-a-tablet

Štíhlá myška pro MacBook či Ultrabook

Žijeme v době krásných štíhlých ultrabooků a konvertibilních notebooků s operačním systémem Windows 8, a právě pro jejich majitele je určena i ultra přenosná dotyková myška Logitech Ultrathin Touch Mouse T630. Svým štíhlým designem dokonale ladí se vzhledem dnešních notebooků.

Myš využívá ke komunikaci rozhraní Bluetooth s technologií Logitech Easy-Switch, takže se může snadno spárovat s vaším notebookem, počítačem nebo tabletem a přepínat mezi nimi jediným přepínačem. Myš se dobíjí přes rozhraní USB, přičemž stačí jediná minuta, abyste mohli s myší pracovat celou další hodinu. K dispozici je ve dvou barvách-černá T630 pro systémy s Windows a bílá T631 pro počítače Mac.

Doporučená maloobchodní cena: 1 799 Kč

Více informací a fotografie ve vysokém rozlišení naleznete na adrese:

http://www.dataconsult.cz/press/stihla-myska-pro-ultrabook-ci-macbook

Nejlepší způsob, jak zvětšit paměť iPhonu nebo iPadu

Jste-li majitelem zařízení od Apple, můžete se setkat s problémem malé paměti, protože iPad ani iPhone nemají slot na paměťovou kartu nebo USB konektor. Řešením může být bezdrátová čtečka Kingston MobileLite Wireless G2, která funguje jako nezávislý Wi-Fi hotspot, do nějž zasunete libovolnou kartu či flash disk a soubory můžete přenášet do jakéhokoli chytrého mobilu či tabletu bezdrátově.

Připojit se může i více uživatelů najednou, takže může posloužit jako rodinná datová centrála.  Přístroj navíc slouží zároveň jako nabíječka.

Zvuková elegance na Váš stůl

Elegantní design bezdrátových reproduktorů Logitech Bluetooth Speakers Z600 dokonale ladí se štíhlým vzhledem počítačů Mac a Ultrabook. Byly navrženy tak, aby připomínaly umělecký objekt, a využívají k tomu tvary, materiály a barvy, které splynou s moderními obytnými prostory.

Díky reproduktorům Z600 můžete bez námahy streamovat hudbu z různých audio zdrojů, protože se dají spárovat s několika zařízeními najednou, přičemž mezi nimi můžete zcela jednoduše přepínat – stačí na jednom stisknout pauzu a na dalším tlačítko přehrávání. Poskytují čistý, bohatý zvuk, a protože záleží na detailech, velká pozornost byla věnována i kabelům. Jsou ploché, aby vždy pěkně ležely na stole a nepřidával se k nevzhledné změti jiných kabelů.

Doporučená maloobchodní cena: 3 959 Kč

Více informací a fotografie ve vysokém rozlišení naleznete na adrese:

http://www.dataconsult.cz/press/zvukova-elegance-na-vas-stul

Dárky pro ženy

I moderní ženu potěší jako dárek nějaký technický produkt, avšak ženy při technice vyhledají i barevnou pestrost. Technika v rukách ženy se totiž stává stylovým módním doplňkem, který přirozeně nesmí být nudný a může dnes barevně ladit s kabelkou, boty či brýlemi.

Designové myši Color Collection 2014

Nová kolekce Logitech 2014 byla navržena s cílem reflektovat otevřené vyjádření osobitosti každého uživatele v dnešní společnosti a propůjčuje počítačovým myším Logitech zvláštní a jedinečný design. Od klasického provedení ve dvou barevných tónech až k potiskům, jež upoutají pohled každého.

Doporučená maloobchodní cena: 549 – 829 Kč

Více informací a fotografie ve vysokém rozlišení naleznete na adrese:

http://www.dataconsult.cz/press/logitech-obleka-vase-oblibene-mysi-do-novych-stylovych-barev

Udělejte z tabletu plnohodnotný počítač

Klávesnice Ultrathin pro iPad Air je druhou polovinou vašeho iPadu, se kterým jej proměníte na malý notebook. Stylový ultratenký hliníkový kryt displeje působí skvěle a tvoří s vaším tabletem nerozlučný celek, zejména pro komfortní psaní.

Díky klávesnici Ultrathin pro iPad Air můžete používat váš tablet pro práci či na cestách. Nikdy nebylo psaní tak snadné.

Doporučená maloobchodní cena: 2 769 Kč

Více informací a fotografie ve vysokém rozlišení naleznete na adrese:

http://www.dataconsult.cz/press/kryt-s-klavesnici-ultrathin-v-novem

Větší paměť pro mobil nebo tablet s Androidem

Pokud máte smartphone nebo tablet s OS Android 4.2 a vyšším, můžete na rozšíření jeho paměti použít microSD kartu nebo USB flash disk, který disponuje microSD konektorem. Příkladem může být maličký Kingston DataTraveler microDuo 3.0, který má z jedné strany klasický USB 3.0 konektor pro připojení do PC a na druhé microUSB pro přímé připojení do vašeho mobilního zařízení. Přenášet filmy nebo fotografie proto bude hračkou.

Bezdrátový stereo reproduktor X300

Kompaktní a přesto výkonný reproduktor Logitech X300 poskytuje hluboký a bohatý zvuk bezdrátově po dobu až pěti hodin na jedno nabití. Díky Bluetooth můžete přehrávat hudbu či film až do vzdálenosti 10 metrů. Skvělý zvuk a snadné přenášení.

Doporučená maloobchodní cena: 1 949 Kč

Více informací a fotografie ve vysokém rozlišení naleznete na adrese:

http://www.dataconsult.cz/press/logitech-novy-bezdratovy-reproduktor-se-skvelym-vykonem

Dárky pro teenagery

Hledáte dárky pro děti? Většina teenagerů používá dnes nějakou tu techniku a určitě je potěší nějaký doplněk k jejich mobilnímu telefonu, tabletu či počítači. Nezapomeňte, že správné dárky mají dětem nejen způsobit radost, ale prostřednictvím dobrých dárků se mají i něco naučit.

Hudební puk na cesty

Mobilní reproduktor Logitech X100 Mobile Speaker má zajímavý a praktický design, který umožňuje teenagerům vzít si hudbu s sebou kamkoli. Reproduktor zaujme nejsilnějším zvukem ve své třídě. Připojuje se přes rozhraní Bluetooth®, baterie reproduktoru vydrží pět hodin a k dispozici je i vestavěný mikrofon, abyste reproduktor mohli používat pro telefonování s hlasitým poslechem.

Doporučená maloobchodní cena: 1 299 Kč

Více informací a fotografie ve vysokém rozlišení naleznete na adrese:

http://www.dataconsult.cz/press/hudebni-puk-na-cesty

Revoluce v mobilní hraní

Herní ovladač Logitech PowerShell pro děti, které si rády hrají a  iPhonu či iPodu. Pro získání unikátní mobilní herní konzole totiž stačí vložit telefon do ovladače stejně, jako se vkládá do standardního ochranného pouzdra.  Analogové ovládací prvky umístěné mimo displej v ovladači přinášejí zážitek ze hry, který dobře znají uživatelé herních konzolí, přitom se nijak neomezuje přístup ke všem běžným funkcím telefonu. Integrovaná baterie zajistí dlouhé herní seance i u výkonově náročných her a lze jí nabít spolu s baterií iPhonu.

Doporučená maloobchodní cena: 1 949 Kč

Více informací a fotografie ve vysokém rozlišení naleznete na adrese:

http://www.dataconsult.cz/press/logitech-powershell-revoluce-v-mobilnim-hrani

Myš pro maximální herní tunning

Myš Logitech G502 Proteus Core nabízí extrémní možnosti vlastního přizpůsobení a kombinuje první senzor na světě s rozlišením 12.000 DPI s vyspělými možnostmi nastavení podle povrchu a se závažíčky pro úpravu těžiště, aby vám tak pomohla získat co nejvyšší šance na vítězství.

Doporučená maloobchodní cena: 2 199 Kč

Více informací a fotografie ve vysokém rozlišení naleznete na adrese:

http://www.dataconsult.cz/press/mys-pro-maximalni-herni-tunning

Dárky pro celou rodinu

V rodinách je také zvykem kupovat si i tzv.. „společné” dárky, u kterých je předpoklad, že je budou používat všichni v rodině. Našim tipem na společné vánoční dárky proto jsou například:

Více světla pro televizní zážitky

Podsvícená obýváková klávesnice Logitech K830 byla navržena tak, aby zpříjemnila ovládání počítače propojeného s televizorem. U klávesnice je možné dobíjet baterie, má podsvícená tlačítka, integrovaný touchpad a vyspělou technologii pro bezdrátové připojení, takže můžete psát i klikat z pohodlí vaší pohovky nebo postele – a to i ve tmě.

Doporučená maloobchodní cena: 2 769 Kč

Více informací a fotografie ve vysokém rozlišení naleznete na adrese:

http://www.dataconsult.cz/press/vice-svetla-pro-televizni-zazitky

Reproduktorový systém pro silný a důrazný zvuk

Reproduktory Logitech Z623 s certifikací THX – tento systém v konfiguraci 2.1 s mohutným výkonem 200 wattů (RMS) je vybaven všemi vstupy a kabely pro jednoduché připojení až ke třem typům audio zařízení. Na své si tedy přijdou fanoušci filmů na DVD, hudební nadšenci i zarytí hráči.

Doporučená maloobchodní cena: 4 659 Kč

Více informací a fotografie ve vysokém rozlišení naleznete na adrese:

http://www.dataconsult.cz/index.php/en/press/logitech-thx-zazitek-pro-usi

Chytrá spojka pro domácí hudbu

Zařízení Logitech Bluetooth Audio Adapter umožňuje vytvořit z běžných reproduktorů bezdrátový zvukový systém pro chytrý telefon nebo tablet. Audio adaptér má malé rozměry a díky vícebodovému připojení přes rozhraní Bluetooth s pomocí technologie Multipoint Bluetooth lze připojit současně dvě zařízení a přepínat streamování zvuku z jednoho nebo z druhého jedním stiskem tlačítka.

Doporučená maloobchodní cena: 1 109 Kč

Více informací a fotografie ve vysokém rozlišení naleznete na adrese:

http://www.dataconsult.cz/press/chytra-spojka-pro-domaci-hudbu

Zdraví na prvním místě.

Nemysleme na zdraví, až když je potřeba řešit nějakou nemoc. Naopak, správnou prevencí předejdeme pozdějším případným problémům.

Šikovný teploměr, který změří teplotu již za 1 s M:DC 2013ClientsHartmannTeplomer_Thermoval_duoSmallThermoval_Duo_Scan.jpg

Nejvyšší řadou digitálních teploměrů a doslova revolucí v měření tělesné teploty jsou dotykové infračervené teploměry pro měření teploty na čele a v uchu. Nejmodernější a nejrychlejší způsob měření tělesné teploty nabízí například infračervený teploměr Thermoval duo scan od HARTMANN-RICO, který umožňuje dva způsoby jemného a nenásilného měření – na čele (což je speciálně vhodné u dětí, které mají špatnou zkušenost se zánětem středního ucha, nebo neudrží teploměr v ústech či podpaží) a v uchu.

Teploměr Thermoval duo scan má jednoduché ovládání pouze jedním tlačítkem a moderní design pro pohodlné a příjemné držení v ruce. Pro měření teploty v uchu slouží ergonomické, vodotěsné zakončení, které plynule přechází v tělo teploměru, pro měření na čele teploměr obsahuje snímatelný nástavec. Pro správné použití slouží také akustický a optický signál, který zahajuje a ukončuje měření teploty.M:DC 2013ClientsHartmannTeplomer_Thermoval_duoSmallThermoval duo scan_image fotka_chlapeček_měření v uchu_web.jpg

Doporučená maloobchodní cena: 832 Kč.
www.thermoval.cz

Více informací a fotografie ve vysokém rozlišení naleznete na adrese:

http://www.dataconsult.cz/press/chripkova-sezona-se-blizi-mate-doma-spravny-teplomer

Tlakoměr, který bude Vaše srdce milovat

Tlakoměr Tensoval duo control od společnosti HARTMANN-RICO  slouží k přesnému měření tlaku v domácím prostředí. Nová generace tlakoměru je vybavená výstupem přes USB port, který umožňuje připojení na počítač a novou webovou aplikaci Tensoval cardio control online. Aplikace slouží k pohodlnému přenosu naměřených výsledků z tlakoměru na portál, kde z nich vytváří grafické přehledy. Hodnotí osobní data, vede historii měření a výslednou sestavu umožňuje vytisknout pro potřeby lékaře. M:DC 2014ClientsHARTMANN-RICOFotoTensoval duo controlPHO65_67.jpg

Pro vánoční období je dostupné dárkové balení:M:DC 2014ClientsHARTMANN-RICOFotoTensoval duo controlSmallDárkové balení Tensoval duo control + USB 2014 300dpi CMYK_small.jpg

Doporučená cena dárkového balení tlakoměru Tensoval duo control s Tensoval cardio control online (USB kabel s webovou aplikací), dvěma manžetami a síťovým adaptérem je 2 859 Kč

M:DC 2014ClientsHARTMANN-RICOFotoTensoval duo controlSmallDárkové balení Tensoval duo control 2014 300dpi CMYK_small.jpg

Dárkové balení tlakoměru Tensoval duo control (bez Tensoval cardio control online) je 2 405 Kč.

www.tensoval.cz

Více informací a fotografie ve vysokém rozlišení naleznete na adrese:

http://www.dataconsult.cz/press/domaci-mereni-krevniho-tlaku

Krásné a zdravé zuby bez zubního kazu

Na vině vzniku zubního kazu je jednak špatná životospráva, ale hlavně nedostatečná ústní hygiena. Nestačí si totiž jen čistit zuby fluoridovou zubní pastou. Ačkoliv fluoridy skutečně brání vzniku kazu, zbavujeme se jich vyplachováním úst vodou po vyčištění zubů. Proto je nutné odstraněné fluoridy zase doplnit.  Podle průzkumů se v Česku zahnízdil mýtus, že je ústní voda jen na svěží dech. Ústní vody jsou podle nejnovějších odborných studií klíčové ve schopnosti doplnit odpovídající množství fluoridů, které brání tvorbě zubního kazu. Kvalitní zubní pasta obsahuje 1450 ppm fluoridů. Po vypláchnutí však fluoridy končí v umyvadle a v ústech téměř nic nezůstává. Fluoridy je tedy vhodné doplnit ústní vodou s optimální koncentrací 900 ppm. Zubní pasty i ústní vody značky ORALFLUX zaručují optimální koncentraci fluoridů. Kromě toho obsahují další složku – xylitol, která výrazně napomáhá v péči o naše zuby. Je to přírodní sladidlo s antibakteriálním účinkem. V ústní dutině snižuje schopnost mikroorganizmů vázat se na povrchu zubů, a tím zpomaluje tvorbu zubního povlaku. Xylitol a fluoridy se svým účinkem vzájemně podporují, pomáhají bránit vzniku plaku, a tím pomáhají zabraňovat tvorbě zubního kazu. Celodenní péči doplňují žvýkačky ORALFLUX s fluoridem a xylitolem. Jejich používáním je zabezpečena účinná pomoc v ochraně před vznikem zubního kazu i během dne. Dostupné jsou také zubní pasty a ústní vody pro děti. M:DC 2014ClientsORALFLUXFotojpgSmallOF Junior_zubni pasta_300dpi_RGB_small.jpgM:DC 2014ClientsORALFLUXFotojpgSmallOF Junior 0,05NaF 500ml_300dpi_RGB_small.jpgM:DC 2014ClientsORALFLUXFotojpgSmallORALFLUX_mix_small.jpg

www.oralflux.cz

ORALFLUX zubní pasta 75 ml 79 Kč

ORALFLUX Original ústní voda 500 ml 149 Kč

ORALFLUX žvýkačky 45 ks 59 Kč

ORALFLUX Junior zubní pasta 50 ml 65 Kč

ORALFLUX Junior ústní voda 500 ml 149 Kč

Více informací a fotografie ve vysokém rozlišení naleznete na adrese:

http://www.dataconsult.cz/press/jak-se-uspesne-chranit-pred-zubnim-kazem