STRV otevírá kancelář v Los Angeles. Umožní svým vývojářům práci v USA

Los Angeles / Praha, 3. prosince – Po třech letech vývoje aplikací pro startupy a firmy v San Francisku stěhuje pražská společnost STRV své vedení do Los Angeles. Odtud se totiž spoluzakladatelé David Semerád a Lubo Smid vracejí s novými zakázkami čím dál častěji. Do L.A. je přilákaly atraktivnější značky, které je začaly samy  oslovovat. (TZ)

STRV uspělo s modelem spolupráce, díky kterému skoro nelze poznat rozdíl mezi týmem ve vedlejší kanceláři a na druhém konci světa. “Díky tomu, že kombinujeme lokální zastoupení a spolupráci na dálku jsme schopni nabídnout ty nejlepší vývojáře z Evropy a přitom se s klienty potkávat osobně. Naší přidanou hodnotou je totiž především rychlost a kvalita. Naší strategií je prosazovat to na úkor všeho ostatního,” potvrzuje Lubo Smid a dodává “Od otevření kanceláře v San Francisku jsou to tři roky. Teď se stěhujeme do L.A. Další kroky je těžké předpovídat, ale dost pravděpodobně budeme všechno úsilí soustřeďovat na rozvoj našich teď už tří amerických kanceláří(NYC, L.A., San Francisko) a expanzi.”

Důležitá je podle něj také schopnost reagovat na požadavky klienta hned den v uzavření smlouvy. Právě to je důvod přestěhování hlavní zahraniční pobočky do L.A. “Místo času stráveného v letadle můžeme čas využít ke konzultaci a na schůzku s klientem donést detailní návrh nebo i prototyp aplikace. To jinde rozhodně není standardem,” zdůvodňuje Lubo motivaci k přesunu.

Jak se oba spoluzakladatelé shodují, tento styl spolupráce je extrémně citlivý na kvalitu zaměstnanců. V případě, že by klient dostal na projekt nevhodného vývojáře nebo designéra, bylo by to pro společnost tragické. “Nastavili jsme skvěle fungující proces selekce těch nejtalentovanějších lidí z celé Evropy, u kterých nám zaručuje, že zapadnou do týmu a zvládnou naše tempo,” zmiňuje Lubo.

STRV poslala nedávno do San Francisku deset vývojářů a v Praze přestěhovala tým 50 lidí do nové kanceláře ve Slovanském domě. V Los Angeles plánuje mít 2-4 vývojáře měsíčně kvůli motivaci, atmosféře a užší kooperaci při plnění náročných zakázek.

O STRV

STRV je původně česká společnost působící převážně na americkém trhu. S cílem vyvíjet mobilní aplikace pro tamní startupy založila v roce 2012 pobočku v San Francisku. Kompletní vývoj aplikací probíhá v České republice, kde společnost zaměstnává talenty z oblasti programování a designu. V současnosti má zastoupení v San Francisku, Los Angeles a New Yorku.