HP představilo nejtenčí a nejlehčí notebooky podnikové třídy

PRAHA, 17. prosince 2014 — Společnost HP představila novou řadu notebooků HP EliteBook Folio 1020, která nabídne zákazníkům nejtenčí a nejlehčí přenosné počítače podnikové třídy. Tělo notebooků HP EliteBook Folio 1020 a HP EliteBook Folio 1020 Special Edition (SE) je tenké pouhých 15,7 mm a v případě modelu SE jej navíc tvoří unikátní kombinace slitiny hořčíku a lithia s uhlíkovými vlákny, díky čemuž hmotnost celého zařízení dosahuje pouze 1 kg. Oba modely rovněž nabízejí vysoce pevnou konstrukci a propracovaný průmyslový design, zvyšující uživatelskou efektivitu práce s notebookem. (TZ)

„Řada HP EliteBook1020 přináší převratné inovace v oblasti výrobních materiálů i mechanické konstrukce, díky nimž obsahuje nejtenčí a nejlehčí současné notebooky pro podnikové uživatele. V kombinaci s vysokým výkonem představuje unikátní koncepci, která posouvá definici mobility na novou úroveň a usnadňuje podnikovým uživatelům práci kdekoli v terénu,“ řekla Yveta Holečková, produktová manažerka divize HP PPS pro Českou republiku a Slovensko. „Zákazníci dnes vyžadují nejen stylový, tenký a lehký notebook, ale současně i zařízení, které dokáže zajistit pokročilou úroveň zabezpečení a vyhoví náročným požadavkům vyplývajícím z vysoce mobilního životního stylu. Notebooky řady HP EliteBook Folio 1020 zvládnou tyto požadavky bezezbytku naplnit.“

Důraz na bezpečnost a spolehlivost

Notebooky HP EliteBook Folio 1020 a ultralehký HP EliteBook Folio 1020 SE byly navrženy tak, aby maximálně podpořily požadavky na mobilitu v podnikové sféře. Kromě vysoce kompaktního provedení proto nabízejí až 9 hodin provozu na baterie, aby uživatelé zvládli pracovat celý den bez závislosti na elektrické síti. Stejně jako zbytek notebooků z rodiny HP EliteBook, i nové modely řady 1020 splnily provozní podmínky vyžadované „vojenským“ standardem (MIL-STD 810G) – odolnost proti stříkající vodě, nárazům i vystavení extrémním teplotám, vlhkosti a vysokému tlaku. Notebooky řady 1020 poskytují také špičkový výkon díky podpoře nejnovější generace procesorů Intel Core-M a takřka neslyšný provoz zajištěný bezvětrákovou konstrukcí a datovým úložištěm typu SSD.

Oba nové modely nabízejí vestavěný nástroj HP Client Management Solutions a volitelné technologie LANDesk a Intel vPro pro snazší integraci a nasazení do podnikových IT prostředí. Součástí výbavy je rovněž účinná kombinace HP technologií pro nejvyšší úroveň zabezpečení podnikové třídy, která zahrnuje certifikovaný modul Trusted Platform Module (TPM) 1.2/2.0, bezpečné před-bootovací ověřování (pre-boot authentication), čtečku otisků prstů a samoopravný BIOS HP Sure Start; všechny tyto technologie pomohou uživatelům lépe chránit jejich zařízení, data a identitu.

Notebooky nové řady 1020 nabízejí brilantní jas a vysoké rozlišení na 12,5palcovém Quad HD (QHD) displeji, který je v případě HP EliteBook Folio 1020 i volitelně dotykový. Představují rovněž první modely řady HP EliteBook, které obsahují klávesnici HP Premium Keyboard – zcela nově vyvinutou klávesnici, vytvořenou na základě dlouhodobého testování uživatelů a jejich zpětné vazby. Pro pohodlnou digitální komunikaci s kolegy nechybí v obou novinkách ani webová kamera s rozlišením 720p, přední reproduktory s HD kvalitou zvuku, vybavené technologií DTS Studio Sound a software HP Noise Reduction pro pokročilou redukci šumů.

Počítače HP Elite nastavují nový podnikový standard

Všechna zařízení HP EliteBook reprezentují nový počítačový standard, který přináší uživatelům inovace zaručující nejvyšší úroveň bezpečnosti, spolehlivosti, ovladatelnosti a konstrukčního provedení. V rámci představení nové řady 1020 HP rovněž aktualizovalo vybrané stávající modely notebooků a konvertibilních počítačů z rodiny HP EliteBook, které nyní podporují nejnovější generaci procesorů Intel Core a obsahují software HP Noise Reduction. Součástí aktualizovaných modelů HP EliteBook je nově rovněž cloudový nástroj HP Touchpoint Manager pro snadnou správu a zabezpečení zařízení s více operačními systémy.

Aktualizované počítače HP rovněž podporují pokročilé bezpečnostní funkce HP Client Security a HP BIOSphere, které pomohou uživatelům udržet jejich data i zařízení v bezpečí. HP EliteBooky navíc prošly více než 115 000 hodinami náročných testů, v nichž splnily požadavky několika vojenských standardů. Mezi aktualizované přístroje HP EliteBook patří následující řady počítačů:

  • HP EliteBook 1040
  • HP EliteBook 850
  • HP EliteBook 840
  • HP EliteBook 820
  • HP EliteBook Revolve 810
  • HP EliteBook 750
  • HP EliteBook 740
  • HP EliteBook 720

Ceny a dostupnost

Předpokládaná dostupnost nové řady HP EliteBook Folio 1020 a aktualizovaných mobilních počítačů HP EliteBook je následující:

  • Únor 2015 pro HP EliteBook 700 a 800.
  • Únor 2015 pro HP EliteBook Folio 1020 (standardní edice).
  • Duben 2015 pro HP EliteBook Folio 1020 SE (speciální edice).

Ceny všech produktů budou oznámeny později. Více informací o řadě počítačů HP Elite je k dispozici na webu www.hp.com/go/elite. Přehled nejzásadnějších novinek, představených v rámci konference HP Discover, lze najít na webu www.hp.com/newstyleit.

O internetovém obchodu

Originální internetový obchod HPmarket.cz se úzce specializuje na nabídku počítačů notebooků, tiskáren a originálního příslušenství z produkce Hewlett-Packard. Již od roku 2001 zastává významné místo na českém trhu a pomáhá zákazníkům s výběrem nejlepších HP produktů pro rozmanité potřeby každého z nich. E-shop HPmarket.cz je provozován společností E LINKX ve spolupráci s HP a oficiálními HP distributory na českém trhu.