NetApp zvyšuje výkon a efektivitu SAN aplikací podnikové třídy pomocí nového all-flash úložiště

P R A H A, 27. ledna 2014 – Vylepšení výkonu a efektivity se dočkají all-flash pole společnosti NetApp díky novince EF560. Systém nabízí cenově efektivní řešení, má konzistentní latenci, šířku pásma a IOPS pro klíčové aplikace jako databáze, analytické nástroje nebo zálohy. (TZ)

Nejnovější výsledky srovnávacího testu SPC Benchmark 1 organizace  Storage Performance Council (SPC-1) ukázaly, že all-flash pole EF560 je nejlepší v poměru cena/výkon ($/IOPS) s průměrným časem odezvy nepřekračujícím jednu milisekundu. Pole dosáhlo výsledku $0.54/IOPS v SPC-1 benchmarku.

NetApp rovněž představil nové hybridní pole E5600, které bude využívat flashovou optimalizaci systému EF560 a využívat jak SSD, tak běžné disky. Systém přináší zvýšený výkon a spolehlibost pro výpočetně náročné SAN aplikace jako jsou zálohy nebo emaily.

„Byznys musí fungovat bez přestávky a to pohání modernizaci dnešního IT,“ říká Jan Jiskra, Country Manager společnosti NetApp pro Českou republiku a Slovensko. „Nové serverové platformy, procesory, operační systémy a podnikové aplikace nutí vedoucí pracovníky v IT hledat takovou infrastrukturu datových center, jež nabídne optimalizovaný výkon úložiště. Nový vysoce výkonný all-flash systém EF560 je přesně to, co podniky potřebují, aby rychleji obsloužily zákazníky a nabídly lepší služby.“

Podle Leah Schoebové, která pracuje na pozici Senior Partner and Analyst ve společnosti Evaluator Group, „zaznamenal trh s flashovými úložišti za posledních několik let neuvěřitelný růst. A to hlavně díky tomu, že se zvětšuje škála řešení, která jsou schopna zvládat větší a komplexnější zátěže“. NetApp své flashové portfolio rozšířil a nabízí tak rozličná řešení, jež poskytují vysoký výkon, spolehlivost a dostupnost pro všechny zásadní firemní aplikace.

NetApp EF560 all-flash pole – Stále více aplikací, na nichž běží důležité obchodní operace, vyžaduje rychlejší reakční dobu a upřednostňují extrémně nízkou latenci před špičkovým IOPS. Jen tak jsou schopné rychleji zvládat transakční zátěže. NetApp navrhl nové all-flash pole EF560 pro SAN aplikace podnikové třídy, jakými jsou vysoce výkonné databáze, OLTP (Online Transaction Processing) nebo analytické nástroje. EF560 nabízí konzistentní výkon, potřebný pro dosažení vytyčených obchodních výsledků a pro udržení současné výše nákladů.

EF560 maximalizuje výhody flashe. V benchmarku SPC-1 organizace Storage Performance Council zaznamenal vynikající parametry. Pole dosáhlo výsledku 245.011,76 SPC-1 IOPS s průměrnou dobou odezvy 0,93 milisekundy. Nejnovější výsledky SPC-1 rovněž odhalily, že 50 % zátěže dokáže EF560 obsloužit s dosaženým výsledkem 122 491,97 SPC-1 IOPS při průměrné odezvě 0,34 milisekundy.

Hybridní pole NetApp E5600 – Nejnovějším přírůstkem řady E-Series je E5600, který nabízí mix flashe a disků. Díky tomu je efektivnějším při obsluze náročných aplikací jakými jsou emaily, SharePoint, výpočetní cluster (HPC), OLAP (Online Analytical Processing) nebo videoslužby. EF5600 hladce škáluje až do úrovně petabytů.

Jak all-flash  EF560 tak hybridní E5600 podporuje nejnovější verzi 8.20 softwaru SANtricity® společnosti NetApp, což zvyšuje spolehlivost nové platformy a umožňuje nahrát nový firmware disků online takovým způsobem, že dopad na celkový výkon systému je minimální. Vícejádrová architektura vestavěná v SANtricity 8.20 navíc maximalizuje výkon obou systémů. E5600 i EF560 také nabízí integraci software pro správu databází jako Oracle Enterprise Manager, VMware vSphere, Microsoft Systems Center a Splunk.

Dostupnost

Oba systémy jsou k dostání již nyní. Pro více informací o all-flash poli EF560 klikněte zde, více o hybridním E5600 si můžete přečíst zde.

About NetApp

O společnosti NetApp

Na NetApp spoléhají přední světové organizace na celém světě v oblasti softwaru, systémů a služeb pro správu a ukládání dat. Zákazníci oceňují naši týmovou práci, odborné znalosti a nadšení pro jejich úspěch nyní i v budoucnu. Chcete-li se dozvědět více, navštivte www.netapp.com.

O orgánu SPC

Asociace Storage Performance Council (SPC) je dodavatelsky nezávislý standardizační orgán, který se zaměřuje na segment úložišť. Tato asociace vytvořila první srovnávací test podle průmyslových standardů, který se soustředí na potřeby a otázky týkající se trhu s úložišti. Srovnávací testy SPC poskytují přísné, auditované a spolehlivé měřítko výkonu.

Pro více informací o SPC a SPC-1 navštivte:

http://www.storageperformance.org