Lenovo a NetApp uzavřeli partnerství s cílem zlepšit digitální transformaci zákazníků

Praha, 11. října 2018 – Na konferenci pod názvem Transform 2.0 oznámila společnost Lenovo společně s technologickým leaderem v oblasti inteligentních transformací Global Fortune, společností NetApp a Fortune 500 globální partnerství. Spolupráce má přinést inovativní technologie a zjednodušené prostředí, které pomohou zákazníkům modernizovat IT systémy a urychlí tak jejich digitální transformaci.

Společně vzniká největší sortiment nových serverových úložišť značky Lenovo, které kombinují nejdůležitější řešení správy dat společnosti NetApp s oceňovanou infrastrukturou ThinkSystem od Lenova. Nové produkty budou využívat základní softwarovou technologii od společnosti NetApp a budou vyráběny společností Lenovo, která podle Gartneru patří mezi top 5 nejlepších technologických společností.

Navíc společnosti Lenovo a NetApp oznámily založení společné firmy v Číně, která bude dodávat produkty pro ukládání dat a řešení pro správu dat, jež jsou lokalizována a přizpůsobena tak, aby splňovala specializované požadavky Číny. Očekává se, že společnost začne fungovat od jara roku 2019, vše však závisí na lokálních povoleních.

“Lenovo se zavázalo řídit nový projekt IT – Inteligentní transformace – prostřednictvím rozšiřující se nabídky datových center zaměřených na zákazníky,” řekl Yang Yuanqing, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Lenovo. “Společnost Lenovo se zavázala k organickému i anorganickému růstu, aby uspokojila potřeby našich zákazníků a udržovala nejsilnější globální partnerství v průmyslu datových center.”

„V dnešní globální ekonomice zákazníci požadují nové přístupy k IT infrastrukturám, které podporují jejich digitální transformaci; prostřednictvím partnerství nabídnou společnosti Lenovo a NetApp komplexní portfolio produktů, řešení a služeb, které zatím nejsou na trhu dostupné,” uvedl generální ředitel společnosti NetApp George Kurian. “Kombinací našich komplementárních sil v inovaci zaměřené na zákazníky vytvoří společnost Lenovo a NetApp nový standard pro urychlení úspěšné transformace našich zákazníků.”

“Lenovo a NetApp mají jedinečnou pozici pro poskytování nové generace vysoce výkonných řešení pro správu dat po celém světě. Nabízejí totiž zákazníkům nevídaný nový výkon, ale i hodnotu a možnost volby,” řekl Kirk Skaugen, výkonný viceprezident společnosti Lenovo a prezident společnosti Lenovo Data Center Group. “Společnost Lenovo, nyní nejrychleji se rozvíjející serverová společnost na světě, zůstává zavázána své vizi, že je nejdůvěryhodnějším partnerem datového centra pro digitální transformaci našich zákazníků. Nová řešení pro ukládání a správu dat přinášíme do více než 160 zemí s nevyhovujícím dodavatelským řetězcem a sítí služeb, a to prostřednictvím stále sílícího partnerského ekosystému.”

Z partnerství již vyšel první projekt – Lenovo ThinkSystem DE a DM, které budou k dispozici na celém světě. Další informace o tomto strategickém partnerství a dalších oznámeních z konference Transformace 2.0 naleznete na adrese www.lenovo.com/EmpowerTransformation

O společnosti NetApp

NetApp je datový orgán pro hybridní cloud. Poskytujeme celou řadu hybridních cloudových a datových služeb, které zjednodušují správu aplikací a dat v prostředích cloudu a v rozhraních pro urychlení digitální transformace. Společně s našimi partnery posílíme globální organizace, aby využily veškerý potenciál svých dat k rozšíření kontaktních míst pro zákazníků, podpořila větší inovace a optimalizovala jejich operace. Další informace naleznete na adrese www.netapp.com . #DataDriven

O společnosti Lenovo

Lenovo, společnost s obratem 43 miliard USD a člen globálního žebříčku Fortune 500, je lídr v poskytování inovativních řešení pro datová centra a spotřebitelských a komerčních technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, síťová řešení a software (včetně řešení ThinkSystem and ThinkAgile), chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony (včetně značky Motorola), tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz.