Softwarové řešení online pojištění psů a koček PetExpert oceněno v rámci Microsoft Awards 2018

Praha, 12. října 2018 – Softwarové řešení prvního zcela online zdravotního a úrazového pojištění psů a koček PetExpert se díky implementačnímu partnerovi společnosti LLP CRM s.r.o. dostalo mezi celkem šestnáct oceněných řešení od partnerů z České republiky a Slovenska v deseti kategoriích v jubilejním dvacátém ročníku soutěže Microsoft Awards 2018, která vyzdvihuje nejlepší a nejinovativnější projekty pro zákazníky uskutečněné partnery společnosti Microsoft a zároveň chce inspirovat i ostatní zákazníky. Ocenění Finalista v kategorii Bankovnictví, kapitálové trhy a pojišťovnictví pro CRM řešení PetExpert bylo společně s dalšími kategoriemi slavnostně vyhlášeno a předáno 25. září v sídle společnosti Microsoft v Praze z rukou generálního ředitele Microsoftu v České republice a na Slovensku Rudolfa Urbánka, představitelů managementu společnosti a odborných garantů jednotlivých kategorií.

V rámci již 20. ročníku Microsoft Awards bylo v deseti kategoriích hodnoceno 126 nominací zahrnujících 97 unikátních řešení. Ta do soutěže přihlásili partneři registrovaní v Microsoft Partner Network, kteří vyvíjejí řešení a aplikace na platformě Microsoft a využívají nové technologie pro zákazníky.

Přehled všech oceněných řešení Microsoft Awards 2018 v kategorii Bankovnictví, kapitálové trhy a pojišťovnictví:
• Finalista ČR: LLP CRM s.r.o.
Řešení: CRM revoluce v pojištění domácích mazlíčků – PetExpert
• Finalista ČR: Mainstream Technologies s.r.o.
Řešení: Vývoj cloudových aplikací pro intranet ČSOB
• Vítěz ČR: Mluvii
Řešení: Mluvii je aplikace na multikanálovou online komunikaci se zákazníky prostřednictvím webu, mobilní aplikace anebo kiosku

Všeobecné zvířecí pojištění PetExpert se rozhodlo implementovat cloudové řešení Microsoft Dynamics 365 s cílem zefektivnit celý obchodní proces pojišťovny. Realizaci projektu zajistila LLP CRM s.r.o, kdy nešlo o pouhý upgrade či nadstavbu dříve používaného softwaru, ale vytvoření zcela nového systému prakticky na zelené louce. Implementací cloudového CRM řešení Dynamics 365 získal PetExpert silný nástroj pro kompletní řízení obchodního procesu pojišťovny. Veškeré standardní obchodní aktivity, které bylo možné automatizovat, jsou v novém řešení plně automatizované. CRM řešení Dynamics 365 včetně aplikační nadstavby pokrývá kompletně celý obchodní proces pojišťovny, počínaje generováním pojistných smluv pro nové zákazníky přes vytváření škodných/pojistných událostí v systému až po detailní výpočet pojistného plnění, spoluúčasti zákazníka a nákladů pro pojišťovnu a konečně zadání platebního příkazu bance k vyplacení pojistného plnění zákazníkovi.

„Společnost LLP CRM nám v řádu týdnů dodala kompletní CRM řešení s bohatou aplikační nadstavbou, které splňuje veškeré požadavky kladené na moderní systém řízení vztahů se zákazníky. Díky Zákaznickému portálu a kompletní digitalizaci celého pojistného procesu ušetří veterinář spoustu času a navíc získává jistotu, že platbu za provedené zákroky obdrží na svůj účet v garantovaném čase do 24h,“ říká Jan Moravec, Business Architect a spoluautor pojištění PetExpert a doplňuje: „Aktuální změny poháněné digitálními technologiemi přinášejí pro tradiční podnikání řadu výzev a také příležitostí k vytvoření konkurenční výhody a nových hodnot pro zákazníky. Důkazem toho je i naše online pojištění domácích mazlíčků PetExpert, které dle zájmu a reakcí našich zákazníků a smluvních veterinářů skutečně transformuje konzervativní a stojaté vody tradičních pojistných produktů do digitální doby.“

Veterinář pomocí své aplikace napojené na online platformu PetExpert v reálném čase, rychle a jednoduše, vytvoří pojistnou událost včetně všech náležitostí, získá autorizaci pro garantované pojistné plnění a následné proplacení nákladů. Veterinář může využít nejvhodnější léčebné postupy bez toho, že by byl limitován aktuálními finančními možnostmi majitele domácího mazlíčka.

Pojištění psů a koček PetExpert se díky kompletní digitalizaci celého pojistného procesu liší od tradičních pojistných produktů svou transparentností, rychlostí, jednoduchým řešením pojistných událostí a minimální zátěží pro majitele domácích mazlíčků i pro veterináře. Díky speciálně vytvořené online platformě, ke které jsou připojeni smluvní veterináři (k dnešnímu dni cca 400 veterinářů po celé ČR), se veterinářům razantně sníží administrativa, vyřízení pojistné události proběhne kompletně online a platba za provedené zákroky se odesílá přímo na účet veterináře nejpozději do 24 hodin, nejčastěji však do jedné hodiny. Ceny pojištění začínají již od 99 korun měsíčně. Maximální limit pojistného plnění na léčbu úrazu či nemoci činí 120 000 Kč ročně. Spoluúčast je u všech variant pojištění stejná ve výši 10 %, zbývajících 90 % nákladů veterinární péče zaplatí PetExpert přímo veterináři na účet. Pojištění lze sjednat pro psy a kočky starší 8 týdnů a nejpozději lze vstoupit do pojištění ve věku 10 let u malých plemen psů, 8 let u středních a všech koček a 6 let u velkých plemen psů. Pojištění platí po celý život psů a koček. Zvíře musí být označeno registrovaným mikročipem. Kromě pojištění veterinárního ošetření je součástí i pojištění smrti zvířete, nákladů na péči o zvíře v případě hospitalizace majitele, pojištění ztráty či odcizení zvířete a náhrady nákladů na jeho nalezení. Pojištění lze uzavřít kompletně online na webu www.petexpert.cz. Celý proces nezabere více než pět minut. Smluvními partnery všeobecného zvířecího pojištění PetExpert se mohou stát vybraná veterinární pracoviště kdekoliv v České republice, která splní podmínky kvality veterinární péče.

O všeobecném zvířecím pojištění PetExpert:

PetExpert je první zcela online zdravotní pojištění psů a koček, které odpovídá skutečným potřebám zodpovědných majitelů domácích mazlíčků. PetExpert je jistotou pro majitele psů a koček, že při nenadálých situacích bude o jejich čtyřnohého kamaráda dobře a kvalifikovaně postaráno. A to bez rizika neočekávaných finančních výdajů. Projekt funguje ve spolupráci s ČSOB Pojišťovnou. Cílem pojištění PetExpert je podpora dobrých životních podmínek zvířat a využívání inovací v jejich diagnostice a léčbě. Více informací na www.petexpert.cz a www.facebook.com/petexpertcz.