Sven Rathjen jmenován viceprezidentem společnosti a generálním manažerem, Stefan Mandl přechází na funkci obchodního ředitele pro Evropu a Rusko

Mnichov/Praha, 30. ledna 2015 – Společnost WD, součást Western Digital® Corp., oznámila, že do funkce obchodního ředitele pro Evropu, Rusko a Společenství nezávislých států byl jmenován Stefan Mandl. Ve funkci bude mít na starosti zejména prodej a distribuci pevných disků a spolupráci s OEM partnery. Ve funkci nahradil Svena Rathjena, který přechází na pozici viceprezidenta společnosti a generálního manažera pro produkty nabízející síťová řešení. Obě personální změny vstupují v platnost 1. února 2015. (TZ)

Stefan Mandl pracuje u společnosti WD již deset let a zastával několik funkcí. V poslední době pracoval převážně na pozici obchodního manažera pro Evropu. Posledních pět let byl jeho nadřízeným Sven Rathjen. Mandlova praxe před příchodem do WD zahrnuje různé pozice v hardwarových a softwarových firmách.

Rathjen začal pracovat pro WD před sedmi lety jako marketingový ředitel, kdy záhy přešel na obchod až na předchozí pozici viceprezidenta pro obchod v Evropě, Rusku a SNS. Na nové pozici bude přímo podřízen Jimu Welshovi, výkonnému viceprezidentovi WD pro obchod.

„Stefan si do své nové role přináší výsledky, které zahrnují rozšíření distribučních kanálů na trhu v západní Evropě o více než 50 %. Očekáváme, že svými strategickými dovednosti a nadšením naváže na pozice, které před ním na poli distribučních kanálů v celé Evropě, Rusku a zemích SNS vybudoval Sven,” prohlásil Scott Davis, senior vicepresident WD pro obchod.

O společnosti WD

Společnost WD, součást Western Digital, je ve svém oboru inovátorem s dlouhodobým vedoucím postavením. Firma, která udává tempo technologiím pro ukládání dat, produkuje spolehlivé, vysoce výkonné pevné disky i disky SSD. Tyto disky jsou používány OEM partnery a systémovými integrátory v jejich stolních i přenosných počítačích, podnikových stanicích, vestavěných systémech a aplikacích spotřební elektroniky. Společnost produkuje také své vlastní produkty pro ukládání dat. Špičková zařízení a systémy WD pro ukládání dat, síťové produkty, multimediální přehrávače a softwarová řešení napomáhají lidem na celém světě snadno zálohovat, ukládat, chránit a sdílet data a přehrávat je na mnoha zařízeních. Společnost WD byla založena v roce 1970. Ústředí je ve městě Irvine, v Kalifornii. Další informace naleznete www.wd.com.

Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC), Irvine, Calif., je globální poskytovatel produktů a služeb, které umožňují lidem vytvářet, spravovat, využívat, přehrávat a chránit digitální obsah. Její dceřiné společnosti navrhují a vyrábějí zařízení na ukládání dat, síťová zařízení a produkty pro domácí zábavu pod značkami WD, HGST a G-Technology.Pro celou řadu finančních a investorských informací můžete navštívit investorskou sekci webových stránek www.westerndigital.com

Tagged