Unicorn v roce 2014 vyrostl o 13 %

Skupina společností Unicorn, poskytující komplexní služby v oblasti informačních technologií, zrealizovala v roce 2014 příjmy ve výši 1,764 miliardy Kč. Unicorn, do něhož patří společnosti Unicorn Systems, Unicorn Universe a Unicorn College, disponoval na konci roku 1 112 spolupracovníky. Úspěšně tak pokračuje v růstu a získávání nových zakázek jak na českém trhu, tak v zahraničí. (TZ)

Obrat skupiny Unicorn tvořily z 93 % dodávky služeb, zejména v oblasti vývoje, integrace, provozu a podpory informačních systémů pro klienty hlavně z bankovnictví, pojišťovnictví, energetiky, průmyslu, telekomunikací a obchodu. Podíl zahraničních zakázek na celkovém obratu přesáhl 36 %.

Společnost Unicorn Systems v roce 2014 pokračovala v úspěšné realizaci a získávání projektů a služeb v oblasti informačních a komunikačních technologií. Dosáhla tak obratu 1,605 miliardy Kč. Zároveň rozšířila portfolio produktů a služeb i tým spolupracovníků akvizicemi společnosti Cygni Software, iCom Vision a divizí NAV a BSC společnosti WBI Systems. Na podzim roku 2014 byla otevřena její pobočka v nizozemském Arnhemu.

Řešení postavená na digitální stavebnici informačních systémů Unicorn Universe, provozovaná v internetové službě Plus4U, používalo v roce 2014 více než 300 organizací a přes 60 000 jednotlivců. Tato řešení poskytla v roce 2014 přes 888 000 000 funkčností (Use Cases) a spravují více než 14 TB dat.

Na vysoké škole Unicorn College studuje celkem 363 studentů. Pro akademický rok 2014/2015 bylo přijato 184 nových. Unicorn College zrealizovalo celkem 32 kurzů externích školení, která absolvovalo 235 účastníků. Komplexního vzdělávacího programu Unicorn Top Gun Academy, zajišťovaného Unicorn College, se v roce 2014 zúčastnilo 813 spolupracovníků skupiny Unicorn.

 

O Unicorn

Unicorn je dynamická skupina společností poskytující komplexní služby v oblasti informačních systémů a informačních a komunikačních technologií. Již od roku 1990 je posláním skupiny přinášet klientům konkurenční výhodu a vysokou přidanou hodnotu prostřednictvím špičkových informatických produktů a služeb poskytovaných v dohodnuté kvalitě, kvantitě, termínu a rozpočtu.

Skupina je tvořena třemi společnostmi zaměřenými na specifické portfolio produktů a služeb – Unicorn Systems, Unicorn Universe a Unicorn College.

O Unicorn Systems

Unicorn Systems je renomovaná evropská společnost poskytující ty největší informační systémy a řešení z oblasti informačních a komunikačních technologií. Dlouhodobě se soustředíme na vysokou přidanou hodnotu a konkurenční výhodu ve prospěch svých zákazníků. Působíme na trhu již od roku 1990 a za tu dobu jsme vytvořili řadu špičkových a rozsáhlých řešení, která jsou rozšířena a užívána mezi těmi nejvýznamnějšími podniky z různých odvětví. Máme ty nejlepší reference z oblasti bankovnictví, pojišťovnictví, telekomunikací, energetiky, průmyslu, obchodu i veřejného sektoru. Našimi zákazníky jsou přední a největší firmy. Disponujeme detailními znalostmi z celého spektra podnikatelských odvětví. Rozumíme principům jejich fungování, ale i specifickým potřebám svých zákazníků.

O Unicorn Universe

Unicorn Universe poskytuje chytrá řešení pro podporu řízení, sdílení informací, a hlavně spolupráce – můžete organizovat firmu, osobní zájmy nebo jiné aktivity ze svého života. Budujeme na internetu prostor, kde snadno nabídnete svůj business ostatním. Na jednom místě dokážete komunikovat s obchodními partnery, sdílet potřebné informace s kolegy nebo plánovat společné akce s přáteli. Našimi prioritami jsou přitom maximální dostupnost, absolutní bezpečnost a garantovaná ochrana svěřených dat.

O Unicorn College

Unicorn College je moderní soukromá vysoká škola, která nabízí kvalitní vysokoškolské bakalářské studium v oblastech informační a komunikační technologie, ekonomie a managementu. Jejím cílem je poskytnout studentům aktivní schopnost využít získané vědomosti tam, kde je to vyžadováno, a rovněž tyto znalosti obohatit o reálné zkušenosti. Kromě kvalitního vysokoškolského vzdělání zajišťuje i interní vzdělávání a pomáhá realizovat certifikaci k daňové reformě.

Tato i další tiskové zprávy Unicornu jsou k dispozici na webových stránkách http://www.unicorn.eu/cz/novinky-2015.html.