Veeam dosáhl v roce 2014 rekordních výsledků Celkové příjmy vystoupily na 389 milionů dolarů, meziroční nárůst činí 40 %

Veeam® Software, inovativní poskytovatel řešení pro nepřetržitou dostupnost moderních datových center™, dnes zveřejnil výsledky za fiskální rok 2014. Uvádí celkové příjmy v hodnotě 389 milionů dolarů a 40% růst oproti předchozímu fiskálnímu roku. Navíc v posledním kvartálu roku 2014 zaznamenává Veeam již po 28. v řadě dvojciferný procentuální růst celkových očekávaných příjmů. (TZ)

Tyto rekordní výsledky podpořilo vydání nové sady Veeam Availability Suite v8 vytvořením nové kategorie IT řešení: Dostupnost pro moderní datové centrum™. Sada Veeam Availability Suite v8 přináší více než 200 nových vlastností a vylepšení včetně Veeam Cloud Connect, integrace s NetApp a zásadního pokroku v oblasti replikace a obnovy po havárii. Veeam pomáhá společnostem k nepřetržitému podnikání (Always-On Business™) a dosažení jednak cílů bodu obnovení a jednak cílů doby obnovení (RTPO™) do méně než 15 minut, a to u všech aplikací a dat. Je to možné díky revolučním řešením Veeam, která zajišťují vysokorychlostní obnovu, prevenci ztráty dat, snížení rizik při nasazení, prověřenou ochranu a úplnou viditelnost.

„Moderní byznys je v provozu 24 hodin denně 7 dní v týdnu, výpadky jsou zcela nepřijatelné. Proto špičkové podniky vyhledávají takové technologické partnery, kteří pomáhají dosáhnout standardů Always-On Business. Úspěchy Veeam v roce 2014 jasně dokazují, že poskytujeme pro dostupnost taková inovativní řešení, která reagují na skutečné problémy a výzvy, jimž dnes podniky čelí,” říká Ratmir Timashev, CEO společnosti Veeam. „Vydání Veeam Availability Suite v8 se setkalo s ještě větším úspěchem, než jsme čekali: třetina našich zákazníků ho začala využívat během prvních 60 dní. Dosvědčuje to silná poptávka po řešeních, která mohou zajistit dostupnost datových center. Řešení Veeam zabezpečují bezmála 8 milionů virtuálních strojů po celém světě. Transformujeme moderní datová centra spojením virtualizace, technologií cloudu a skladování. O našem úspěchu svědčí nepřetržitý růst. Rok 2014 byl skvělým rokem, očekáváme, že takto budeme pokračovat i nadále k stanovenému cíli 1 miliardy dolarů ročního příjmu do roku 2018.”

Další úspěchy Veeam ve fiskálním roce 2014:

  • Hranice jedné miliardy dolarů v celkových příjmech společnosti je od doby jejího vzniku překonána. Od roku 2007, kdy byl uveden první produkt, přesáhl celkový příjem Veeam 1 miliardu dolarů;
  • Stabilní rezervace nových licencí v hodnotě 288 milionů dolarů, což je 33% nárůst oproti předchozímu fiskálnímu roku;
  • Robustní obnovování licencí v hodnotě 101 milionů dolarů, což je 66% nárůst oproti předchozímu fiskálnímu roku;
  • 44 000 nových zákazníků: v tuto chvíli má Veeam přes 135 000 zákazníků po celém světě a každý měsíc získává přibližně 4 000 dalších nových klientů;
  • Významné posílení v oblasti cloudu: program Veeam Cloud Provider (VCP) hlásí 106% nárůst pronájmů a předplatného oproti předchozímu roku. V současné době má Veeam v rámci VCP programu po celém světě téměř 6 800 partnerů. Jen v roce 2014 jich přibylo 2 500;
  • Počet nově uzavřených licencí Microsoft Hyper-V se zdvojnásobil: jedná se o 105% růst oproti předchozímu roku;
  • Výrazný nárůst počtu Veeam ProPartnerů až na 29 000 po celém světě.

VeeamON 2015: The World’s Premier Data Center Availability Event  proběhne ve dnech 26. – 29. října 2015 v Aria Resort and Casino v Las Vegas v Nevadě. Již druhým rokem propojí Veeam vedoucí experty v odvětví, své zákazníky a partnery, kteří se dozvědí o nejnovějších trendech v Always-On Business. Předběžná registrace je již otevřena.

O Veeam Software

Veeam® poskytuje řešení, které zajišťuje kontinuální provoz moderního byznysu (Always-on-BusinessTM) a nepřetržitou dostupnost moderních datacenter (Availability for the Modern Data Center™) s využitím virtualizace, skladování a cloud technologií. To umožní dosáhnout hodnot RTPO™ nižších než 15 minut pro všechny aplikace a data. Veeam zná výzvy, které přináší požadavky organizací na neustálou dostupnost a kontinuální provoz, a dokáže jim vyhovět pomocí řešení poskytujícího rychlou obnovu, zabránění ztrátě dat, ověřitelnou ochranu, zmírnění rizik a kompletní transparentnost. Řešení Veeam Availability SuiteTM , jež obsahuje Veeam Backup & Replication™ využívá virtualizace, skladování a cloud technologie, které umožňují moderním datovým centrum šetřit čas, zmírnit riziko a výrazně snižovat invističní a provozní náklady.

Veeam byl založen v roce 2006 a v současné době má po celém světě přes 29 000 ProPartnerů a více než 135 000 zákazníků. Globální centrála společnosti se nachází v Baaru ve Švýcarsku, další pobočky má společnost Veeam po celém světě. Pro více informací navštivte http://www.veeam.com/cz.