Do společnosti Skypicker.com vstupuje investor Ondřej Tomek

Brno, 5. února 2015 – Společnost Skypicker.com, inovátor v segmentu prodeje letenek, oznamuje vstup investičního partnera: je jím Ondřej Tomek, spoluzakladatel společnosti Centrum.cz, investor v Mall.cz a dalších společnostech. Ondřej Tomek získává ve společnosti Skypicker.com s.r.o. desetiprocentní podíl a výše jeho investice určuje celkovou poinvestiční valuaci Skypickeru na 250 mil. Kč. Investice je určena především pro akceleraci technického vývoje hlavního produktu firmy, pro integraci několika set dalších aerolinek a zdrojů letenkářských dat, a dále na obchodní rozvoj s celosvětovým záběrem. (TZ)

„Jsme rádi, že se naším dalším společníkem stal právě Ondřej Tomek, jeho investice jsou pro nás ´smart money´,“ říká Oliver Dlouhý, zakladatel a ředitel společnosti. „Má výborný přehled v technologických byznysech a podnikatelské myšlení. Věříme, že pro Skypicker bude mít velký přínos zejména v oblasti budování strategie firmy.“

Ondřej Tomek k tomu dodává: „Jsem velmi rád, že si lidé ze Skypickeru vybrali za investora právě mě a umožnili mi tak alespoň dílem pomoci k růstu této skvělé české velmi rychle rostoucí technologické firmě s výraznými globálními ambicemi. Je pro mě radost pomáhat společnostem tohoto typu k růstu. Perfektně to zapadá do mé strategie investic orientovaných na české rychle rostoucí technologické firmy. Oliver a jeho tým odvedli doposud skvělou práci a pevně věřím, že jednou bude důvod, aby na Skypicker byli Češi opravdu hrdí, tak jako jsou na některé jiné dnes velmi úspěšné české firmy.“

Informace o Skypicker.com

Skypicker.com je inovativní celosvětový prodejce letenek, zaměřující se zejména na nízkonákladové aerolinie, kde je schopen díky vlastnímu vyspělému technickému řešení vyhledávat letecká spojení a cenové nabídky, které i věhlasné světové letenkářské portály nejsou schopny mít k dispozici, a následně na tato spojení prodávat letenky.

Společnost patří k nejrychleji rostoucím technologickým firmám v regionu. První prodeje letenek zrealizoval Skypicker v březnu roku 2014 v jednotkách kusů, zatímco dnes jeho měsíční obrat přesahuje 30 mil. Kč. Meziměsíční růst obratu tak dosahuje desítek procent.

To, že se jedná o smysluplný projekt s velkým potenciálem, dokazuje pozornost předních zahraničních médií. Vyhledávač Skypicker vysoce hodnotily mj. deníky The New York Times,  Le Figaro či USA Today.