Ericsson jako první předvedl klíčové funkce 5G sítí

Přestože standardy pro 5G ještě nebyly ustanoveny a komerční sítě jsou očekávány až v roce 2020, Ericsson (NASDAQ:ERIC) již ukazuje klíčovou funkcionalitu pro 5G, která bude rozhodující pro umožnění širokého přijetí technologie z pohledu spotřebitelů i komunikace mezi zařízeními (machine-type communication – MTC). V návaznosti na působivé výsledky testů, kdy Ericsson dosáhnul propustnosti 5 Gb/s v rádiovém testu 5G technologie, byly předvedeny dva technologické milníky, které budou ukázány i na Světovém mobilním kongresu od 2. března v Barceloně: duální konektiva 5G-LTE a vícebodové spojení v síti 5G. (TZ)

Nejnovější testovací zařízení společnosti Ericsson pro rádiové testy 5G se zaměřuje na interakci mezi mobilními zařízeními a rádiovou přístupovou sítí, v interiéru i v otevřeném prostoru a zahrnuje:

  • Duální konektivitu 5G-LTE: 5G zařízení se může pohybovat mezi oblastmi, které jsou pokryty rádiovými přístupovými sítěmi LTE a 5G, se kterými umí sestavit paralelní připojení a hladce si předávat připojení mezi oběma typy sítí. Podpora duální konektivity 5G-LTE umožní 5G sítím nabízet podporu více standardů i frekvenčních pásem přímo v zařízeních i v rádiové síti.

 

  • Vícebodové spojení v síti 5G: Mobilní zařízení se připojí ke dvěma základnovým stanicím sítě 5G současně, což umožní zvýšit přenosovou rychlost a propustnost v síti prostřednictvím několika datových toků, stejně jako zvýšit odolnost vůči slabému signálu či jeho kolísání. Vícebodové spojení v sítích 5G bude klíčové pro podporu vícevrstvých sítí obsahující pokrytí v makro- i mikrobuňkách.

Technologie 5G bude mít dopad na celé mobilní sítě i souvisejících ekosystém, od zařízení přes rádiový přístup, IP jádro a využití cloudu. Z pohledu rádiového přístupu, 5G znamená evoluci dnešních technologií a sítí LTE a přidání nové rádiové přístupové technologie, na vyšších frekvencích. Úzká spolupráce mezi rozdílnými frekvenčními pásmy, technologickými standardy a síťovými vrstvami bude kritická pro zajištění hladkého spojení miliard připojených zařízení, strojů a „věcí“, které budou podporovat zákaznické, obchodní a průmyslové aplikace.

Testovací zařízení společnosti Ericsson, obsahující 5G zařízení i základnové radiové stanice sítí 5G pracující ve frekvenčním pásmu 15 GHz, bude stejně jako technologické ukázky dostupné na stánku společnosti Ericsson na Světovém mobilním kongresu v hale 2, na stánku 2N60.

Poznámky pro redaktory:

Zpráva v anglickém jazyce ZDE

Broadcast room: www.ericsson.com/broadcast_room

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení fungujících v reálném čase vytváříme propojenou společnost, která nám všem umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v trvale udržitelných společnostech po celém světě. Naši nabídku tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od Ericssonu uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace a naše společnost zajišťuje servis sítí zákazníků s více než 2 miliardami uživatelů.

Působíme ve 180 zemích a zaměstnáváme více než 100 000 pracovníků. Ericsson byl založen v roce 1876 a sídlí ve Stockholmu ve Švédsku. V roce 2014 činily tržby naší společnosti 228,0 miliardy švédských korun. Ericsson je zapsán na stockholmské burze NASDAQ OMX a newyorské burze NASDAQ.

www.ericsson.com
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/technologyforgood
www.youtube.com/ericssonpress