Citrix a Google vylepšují firemní bezpečnost a správu zařízení s Androidem

SANTA CLARA, California, 2. března 2015 – Citrix oznámil rozšíření své dlouhodobé spolupráce s Googlem a ohlásil podporu XenMobile pro iniciativu Android for Work (využití Androidu pro firemní účely). Toto oznámení pramení z dlouholeté spolupráce mezi společnostmi Citrix a Google v oblasti doručování virtuálních aplikací a desktopů na zařízení Chrome a z existující podpory správy firemní mobility (EMM, enterprise mobility management) na smartphonech a tabletech s operačním systémem Android. Citrix a Google společně podporují soukromý i veřejný sektor díky bezpečnému, škálovatelnému a na aplikace zaměřenému mobilnímu řešení, které nabízí výjimečnou uživatelskou zkušenost a poskytuje nové způsoby, jak lépe pracovat. (TZ)

Tradiční rozdělení mezi osobním a firemním užitím technologií se rychle stírá, jelikož lidé používají stejné smartphony, tablety a laptopy v práci i v soukromém životě. To ztěžuje IT organizacím rozlišení linie mezi osobním a firemním obsahem. Kvůli této nejasné hranici vyžadují uživatelé zabezpečené mobilní pracovní prostředí, které nabízí okamžitý přístup k obchodním aplikacím, datům a službám na jakémkoliv zařízení a na jakékoliv síti. Kombinací řešení mobilního pracovního prostředí se zařízeními Android a Chrome zajišťuje Citrix zákazníkům bezpečnost, flexibilitu a ovládání, které potřebují k práci kdykoliv a kdekoliv.

Citrix XenMobile podporuje Android for Work

XenMobile poskytuje komplexní řešení pro správu firemní mobility pro tablety, smartphony a laptopy s operačním systémem Android. Android for Work nabízí speciální profil pro sdílení restrikcí a tím zajišťuje, že jsou podniková data oddělená a v bezpečí, zatímco osobní data zůstávají v soukromí. Jakmile fungují tyto technologie dohromady, organizace těží ze zesílené bezpečnosti a zvýšené úrovně kontroly. Citrix navíc rozšířil podporu i na Android KNOX pro Samsung. Mnoho funkcí použitých ve spojení s Android for Work umožňuje také zlepšit správu zařízení Samsung Galaxy. XenMobile je unikátní díky své schopnosti poskytovat konzistentní ochranu napříč všemi platformami mobilních zařízení, včetně podpory pro šifrování FIPS 140-2 a dodržování standardů.

Citrix a Google nabízí přední řešení v oblasti firemní mobility

Citrix a Google jsou klíčovými hráči ve světě, ve kterém hrají mobilní aplikace prim. Obě společnosti vzájemně spolupracují již od roku 2011, kdy dodávali firemní aplikace do prvních Chromebooků. Díky produktům Citrix XenApp a Citrix Receiver for Chrome mohou organizace ze všech odvětví bezpečně používat a spravovat webové, SaaS a Windows aplikace uživatelů Chromebooků po celém světě. Obě společnosti toto partnerství rozšiřují díky podpoře XenMobile pro Android for Work. Nyní mají zákazníci volnost ve výběru, správě a zabezpečení jakéhokoliv z nejnovějších zařízení Samsung, smartphonů, tabletů a Chrombooků s Androidem a mohou obdržet kompletní ochranu mobilního pracovního prostředí k dosažení vyšší produktivity uživatelů.

Chcete-li se dozvědět více o mobilním pracovním prostředí společnosti Citrix, včetně podpory XenMobile pro Android for Work, navštivte stánek 5A21 společnosti Citrix v hale 5 na Mobile World Congress 2. – 5. března 2015 ve španělské Barceloně. Dále budou 31. března společnosti Citrix, Google a Samsung pořádat webinář věnovaný tématu posílení firemní mobility, která nabízí nové způsoby efektivnější práce. Registrace zde.

Citace

Brian Dye, Group Vice President and General Manager, Mobile Platforms group, společnost Citrix

“Díky sdílené vizi a strategii společností Citrix a Google, které spolupracují na mnoha projektech v oblasti mobility, aplikací, virtualizace a cloudu, je možné dodat nejlepší řešení ve své třídě pro zabezpečení mobilního pracovního prostředí na zařízeních Android a Chrome.“

Související odkazy:

Sledujte Citrix:

O Citrixu

Společnost Citrix (NASDAQ:CTXS) je odborníkem v implementaci softwarového pracovního prostředí, sjednocování virtualizace, správy mobility, networkingu a SaaS řešení, čímž otevírá nové možnosti obchodu a umožňuje lidem pracovat lépe. Řešení společnosti Citrix zvyšují mobilitu podniků prostřednictvím bezpečných osobních pracovních prostředí, která zaměstnancům nabízí okamžitý přístup k aplikacím, desktopům, datům a komunikaci z jakéhokoli zařízení a prostřednictvím jakékoli sítě a cloudu. Řešení Citrix používá více než 330 000 organizací a více než 100 milionů uživatelů po celém světě. Roční zisk v roce 2014 dosáhl 3,14 miliardy USD. Další informace naleznete na stránkách www.citrix.cz.