AVG Technologies spouští zabezpečené přihlašování pro poskytovatele služeb a malé podniky

AMSTERDAM a SAN FRANCISKO – 4. března 2015 – AVG Technologies, N.V. (NYSE: AVG), společnost zajišťující internetovou bezpečnost 200 milionům aktivních uživatelů oznámila dostupnost služby AVG Business Secure Sign-On (SSO). Řešení AVG Business SSO se opírá o technologii společnosti Centrify, předního poskytovatele správy identit a nabídne partnerům AVG a majitelům firem jednoduchý způsob, jak spravovat firemní data na mobilních zařízeních zaměstnanců a v cloudových aplikacích. (TZ)

„AVG Business SSO dovoluje partnerům AVG nabízet malým podnikům řešení jejich problémů s vlastními zařízeními zaměstnanců (BYOD) a správou hesel,” říká Lee Frankham, ředitel společnosti Simpology, partnera AVG ve Velké Británii. „Nyní máme připravené služby, které našim zákazníkům dávají nástroj pro jednoduchou a zabezpečenou správu dat a aplikací mobilních zařízení jen na několik kliknutí.”

„Masové rozšíření osobních mobilních zařízení, široké využívání spotřebitelských cloudových služeb jako Skype nebo Dropbox i pro firemní účely a dopad Internetu věcí – to vše přispívá ke konceptu byznysu bez bariér,” dodal Mike Foreman, generální ředitel divize AVG Business. „Podnikání v plně propojeném prostředí staví menší firmy před nebezpečí digitálních útoků. AVG Business SSO umožňuje firmám poprvé jednoduše a bez velkých položek v rozpočtu či specializovaných IT pracovníků udržovat důvěrná firemní data v bezpečí a pod kontrolou, dokonce i v případě sdílení na vlastních mobilních zařízeních zaměstnanců nebo externích cloudových službách.”

Klíčové vlastnosti AVG Business SSO:

  • Centralizovaná kontrola cloudových a mobilních aplikací/dat pro autentizaci mobilních zařízení koncových uživatelů jediným kliknutím – jednotné zabezpečené přihlašování s vícefaktorovou autentizací (MFA) pro jakékoli zařízení sjednocuje a zjednodušuje správu identit a kontrolu nad mobilními daty
  • Cenově dostupná služba na správu pravidel identit, ověření a mobilních zařízení – i prostřednictvím Active Directory
  • Efektivní správa hesel – eliminuje riziko plynoucí ze snadno zapamatovatelných, opakujících se nebo nevhodně spravovaných hesel, zlepšuje produktivitu koncových uživatelů odstraněním potřeby pamatovat si několik hesel a zároveň snižuje počet volání na helpdesk z důvodu zapomenutého hesla
  • Široké spektrum podnikových aplikací – podpora více než 2.500 nejpopulárnějších cloudových podnikových aplikací včetně Office 365, Salesforce, Webex, Facebook, LinkedIn a mnoha dalších, které pomáhají poskytovatelům IT zpeněžovat služby na správu mobilních a cloudových řešení.
  • Integrace s AVG Business Managed Workplace – poskytne další samostatnou vrstvu zabezpečeného přístupu v celém portfoliu AVG pro vzdálený monitoring a správu bezpečnosti (RMM).

„Díky partnerství s Centrify bezpečné přihlašování společnosti AVG podporuje nejpoužívanější operační systémy včetně Windows, Mac, iOS a Android přesně v souladu s koncepcí světa, kde má každý více zařízení, na který se malé podniky teprve nedávno začaly adaptovat,” říká Shreyas Sadalgi, senior viceprezident divize Business Development společnosti Centrify. „Naše jednoduchá cloudová služba na autentizaci a správu mobilních zařízení ušetří firmám čas při přihlašování do aplikací, omezuje „šedé IT“ a zajišťuje dodržování bezpečnostních norem.”

Možnost bezpečného přihlašování je nejvýznamnější z nových přírůstků do portfolia divize AVG Business (viz poznámka níže). Další produkt, AVG Business CloudCare rovněž obdržel několik aktualizací, které partnerům ještě více ulehčí práci. Mezi ně patří kontextová nabídka umožňující upravit nastavení jednoho nebo všech zákazníků jediným kliknutím, holistický přehled obchodních upozornění, podpora HTML5 a jednodušší přístup k reportingu na míru.

###

O Centrify
Centrify poskytuje sjednocenou správu identit napříč prostředím cloudu, mobilních zařízení a datových center, která uživatelům přináší jednotné přihlašování (SSO) a zjednodušenou infrastrukturu identit pro IT. Software pro sjednocenou správu identit cloudová řešení Identity-as-a-Service (IDaaS) od Centrify využívají existující infrastrukturu identit v organizaci a umožňují jednotné přihlašování, vícefaktorovou autentizaci, správu privilegovaných identit, audit dodržování norem a správu podnikových mobilních zařízení.  Zákazníci společnosti Centrify mohou běžně snížit celkové náklady na správu identit a dodržování norem o více než polovinu, a přitom i zvýšit pružnost podnikání a celkovou bezpečnost. Služby Centrify využívá více než 5 000 zákazníků po celém světě, včetně téměř poloviny společností v žebříčku Fortune 50 a více než šedesát federálních organizací. Pro další informace navštivte http://www.centrify.com/.

O AVG Technologies (NYSE: AVG)

AVG je přední společností poskytující internetovou bezpečnost zařízením, datům i lidem prostřednictvím softwaru a služeb. Ke 4. březnu 2015 využívá produkty a služby přes 200 milionů aktivních uživatelů. Portfolio AVG pro spotřebitele zajišťuje zabezpečení práce na internetu, optimalizace výkonu, ochrany soukromí a identity pro mobilní zařízení i stolní počítače. Portfolio AVG pro firmy – šířené poskytovateli spravovaných služeb (MSP), prodejci s přidanou hodnotou (VAR) a prodejci –  nabízí správu, kontrolu a reporting IT, integrovanou bezpečnost a správu mobilních zařízení. Tyto a další služby mají za úkol firmám zjednodušovat a chránit jejich podnikání.

Všechny obchodní známky jsou majetkem jejich příslušných vlastníků.

www.avg.com