Vodafone přichystal unikátní zaměstnanecké benefity. Podporuje rodiny s dětmi

Praha, 9. března 2015 Vodafone bude od 1. dubna nabízet svým zaměstnancům nové unikátní benefity. Rodičům na mateřské dovolené vyplatí rozdíl mezi mzdou ve Vodafonu a finanční podporou od státu. Rodiče novorozenců budou moci využít také zkrácené pracovní doby po dobu 6 měsíců po návratu z mateřské dovolené. (TZ)

„Narozením dítěte začíná pro rodiče možná nejzásadnější a zároveň nejnáročnější období života. My jim ho chceme co nejvíce usnadnit,“ říká Daniela Hylmarová, ředitelka HR služeb ve Vodafonu. „Skloubit rodičovství s prací dnes není vůbec jednoduché a nejen z finančního hlediska jde o velikou zátěž.“

Nový benefit je ideální pro rodiče, kteří se z mateřské dovolené chtějí rychle vrátit zpět do pracovního tempa. Po uplynutí šestiměsíční mateřské dovolené budou zaměstnanci moci využít pracovní doby zkrácené na 30 hodin týdně, dostanou ale takový benefit, který jim vyrovná rozdíl ve mzdě a jejich rodinný rozpočet ani takto zkrácená pracovní doba neztenčí. Půl roku po návratu do zaměstnání navíc Vodafone rodičům dorovná rozdíl mezi mzdou ve Vodafonu a finanční podporou od státu za prvních 16 týdnů mateřské dovolené. Otcům poskytne Vodafone 5 dnů volna navíc při narození dítěte.

Zaměstnanecké benefity hrají v HR strategii Vodafonu důležitou roli. Rodičům i většině ostatních zaměstnanců, jimž to náplň jejich práce umožňuje, vychází Vodafone vstříc také prostřednictvím režimu Flexi Office, díky kterému mohou pracovat odkudkoli, nikoliv pouze z kanceláře. Tento model velmi pomáhá při skloubení osobního a pracovního života i bez ohledu na to, zda má zaměstnanec děti.

Všechny výše zmíněné benefity nyní zavádí Vodafone Group po celém světě. Skupina zveřejnila také ilustrativní video, které celou problematiku skloubení rodičovství a práce srozumitelně vysvětluje.

Nově bylo do zaměstnaneckého balíčku benefitů přidáno také Vodafonem hrazené životní pojištění a pojištění trvalých následků. Pojištění pro zaměstnance platí ve dne i v noci, o pracovních i nepracovních dnech, na cestách po celém světě a dá se využít i na krytí hypotéky.

O Vodafone Czech Republic

Mobilní operátor Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice v současnosti poskytuje služby pro více než tři miliony zákazníků. Od roku 2007 poskytuje společnost pod názvem Vodafone OneNet komplexní telekomunikační služby (hlasové i datové služby v pevné a mobilní síti) firemním zákazníkům jak ze soukromého, tak veřejného sektoru. Společnost je také aktivní v oblasti společenské odpovědnosti. Založila Nadaci Vodafone ČR, která je podle objemu rozdělených prostředků třetí největší firemní nadací v ČR a rozdělila za 6 let neziskovému sektoru více než 85 milionů korun. V roce 2010 Vodafone oslavil desetileté výročí na českém trhu netradiční kampaní Jsme stejná krevní skupina, kterou masivně propagoval bezplatné dárcovství krve a počátkem roku 2011 spustil První zelenou síť. Vodafone se opakovaně stal vítězem soutěží CSR Award a Top Filantrop v oblasti společenské odpovědnosti. Více informací na www.vodafone.cz