Jedna z prvních aplikací na Apple hodinkách bude od British Airways

Praha 16. března 2015 – Speciálně vyvinutá aplikace British Airways se stane součástí nových Apple hodinek, které budou k dostání od dubna. Novinka British Airways usnadní majitelům hodinek jejich cesty kdekoli po světě. Hlavním pomocníkem jsou specifika letu, například přesný čas odletu a odbavení. Veškeré informace, které aplikace poskytne, jsou lehce dostupné přejetím prstu po displeji, jak jsme u produktů Apple zvyklí. (TZ)

Majitel aplikace se dozví aktuální informace o letu a bude mít k dispozici odpočet odletového času. Cestující také obdrží číslo odletové brány, dobu odbavení nebo jednoduše zjistí počasí v cílové destinaci a trasu letu. Vývojáři si dali záležet na tom, aby celá aplikace byla intuitivní a uživatel mohl maximálně využít nabízené informace bez složitého hledání.

British Airways tím navážou na technologii iBeacon, kterou začaly využívat jako jedny z prvních světových aerolinek ve svých byznys salóncích největšího evropského letiště Heathrow. Později se technologie rozšířila i na terminál letiště Heathrow T5, který získal již čtvrté ocenění za nejlepší terminál na světě. Aplikace prostřednictvím iBeacon spravuje pasažéry o nejdůležitějších odletových informacích nebo jim umožňuje využívat zdarma wi-fi.

O British Airways

British Airways je největší britskou leteckou společností, která létá do více než 179 destinací po celém světě. Je jednou z pouhých 10 společností, jež létají do všech pěti obydlených kontinentů planety. Za více než 90 let přepravily aerolinky asi 1.2 miliard zákazníků a patří mezi elitní světové přepravce. Jako jedny z největších na světě přepraví za rok přibližně 40 milionů zákazníků. Operují na londýnském letišti Heathrow, na zdejším nejmodernějším terminálu T5, který mají k dispozici exkluzivně jen zákazníci British Airways a Iberia Airlines. V květnu 2013 vyhodnotila na základě výzkumu mezi 12 miliony cestujícími společnost Skytrax Terminál 5 jako nejlepší na světě. T5 také vyhrál cenu Nejlepší nákupní letištní prostor na světě.

V září 2013 obdržely britské aerolinky ocenění jako nejlepší aerolinie, nejlepší dopravce na krátké lety, nejlepší první třída, nejlepší věrnostní program a nejlepší letištní salónky na Heathrow. Ocenění si vysloužili na základě výsledků výzkumů mezi čtenáři časopisů ve Velké Británii.

Čeští zákazníci mohou služeb British Airways využít na lince z Prahy do Londýna, která je v rámci letního letového řádu platného od 29. dubna 2015 obsluhována až pětkrát denně v těchto odletových časech: Praha – Londýn: v 7:00, 11:15, 13:35, 17:15 a 20:15. Londýn – Praha: 7:30, 9:50, 13:25, 16:35 a 19:45. Více informací na www.ba.com.