Leagoo Elite 2 – osmijádro s 4D, LED indikací a dlouhou výdrží

Praha 2. dubna 2015 – Nová značka mobilních telefonů Leagoo uvedla na trh svou druhou řadu smartphonů. Česká republika se stala exkluzivně jednou z prvních zemí, kde se tato řada začala prodávat. Prostřednictvím oficiálního distributora, společnosti Dynamic Mobile, je tak od dnešního dne k dispozici série Elite. (TZ)

Prvním uvedeným modelem z této řady se stal pětiapůlpalcový, dual SIM technologií vybavený Elite 2, který za výbornou cenu nabízí řadu funkcí a parametrů dostupných u podstatně dražších značek mobilních telefonů. Elite série je oproti Lead sérii zaměřena na uživatele očekávající vyšší výkon a svými parametry spadá do segmentu střední a vyšší třídy mobilních telefonů, přesto si však zachovává velmi příznivou cenu.

„Elite 2 je prvním modelem série Leagoo Elite. V dalších týdnech se tato série rozroste o pět smartphonů, které se také postupně objeví na českém trhu. Již příští model přinese něco nečekaného, co u čínských značek není standardem. Rozhodně se máme na co těšit,“ řekl David Buršík, jednatel společnosti Dynamic Mobile.

Osmijádro s 2 GB RAM

V konfiguraci Leagoo Elite 2 se snoubí zkušenosti, výkon a také perfektní dílenské zpracování s vytříbeným designem. Enormně efektivní smartphone pohání osmijádrový ARM procesor Mediatek MT6592 postavený na architektuře Cortex-A7, vyrobený 28nm technologií a taktovaný na 1,4 GHz (8 x 1,4 GHz). Hlavní výhodou procesoru oproti konkurenci je nízká energetická spotřeba a vysoká rychlost. K rychlým odezvám mu pomáhá 2GB operační paměť RAM s 16 GB paměti ROM (rozšířitelnou díky kartám microSD o 32 GB), a zaručuje tak dokonalý multitasking a dostatek místa pro aplikace i multimédia.

Velký displej v malém těla, ovládání i běžnými rukavicemi a kvalitní fotoaparát

Elite 2 nabízí svému uživateli IPS displej o velikosti 5,5 “ s rozlišením 1 280 x 720 bodů, opatřený aluminio-silikonovým krycím sklem Corning Glass zaručujícím vysokou odolnost proti poškrábání a rozbití. Displej je velmi citlivý na dotek a díky Glove Mode umožňuje ovládání běžnými rukavicemi (nikoli pouze kapacitními), takže bude vždy přesné. Plochý design telefonu zachovává krásný styl, a to i přesto, že v těle je zabudován 13Mpix fotoaparát s CMOS snímačem Sony nabízející světelnost objektivu s hodnotou F2.2, automatickým ostřením a inteligentním LED bleskem. S tímto fotoaparátem lze zachytit snímky v kvalitě srovnatelné s těmi, jež nabízejí profesionální fotoaparáty. Připravena je i široká škála expozičních režimů, zajišťující výborné zpracování všech okamžiků, které přináší každodenní život. Nechybí ani přední 8Mpix fotoaparát, díky němuž pořídíte perfektní selfie.

Výkonná 3 200 mAh baterie poskytuje dostatek energie pro zábavu

Obavy z nedostatečné výdrže baterie majitele tohoto smartphonu trápit nemusí. Elite 2 je vybaven baterií o kapacitě 3 200 mAh, která v tomto segmentu trhu mobilních telefonů není příliš obvyklá, a přitom si díky použité výrobní technologii zachovává lehkost na úrovni méně kapacitních baterií. Na jedno nabití je Elite 2 připraven pracovat 390 hodin, poskytne impozantních 16 hodin hovoru, případně 20 hodin pro poslech hudby či 9,5 hodiny pro sledování videa. Užít si tak lze mnoho zábavy.

Vlastní gesta a 4D

Jak je u Leagoo telefonů zvykem, i série Elite je vybavena gesty nabízejícími jeho netradiční ovládání. Jemným nakreslením gesta na displeji telefonu dojde automaticky k jeho probuzení, spuštění fotoaparátu, zahájení telefonního hovoru či spuštění hudby. Gesta lze přizpůsobit, stejně jako vyvářet nová, a tak bude život zase o něco chytřejší.

Nová éra technologie, to je 4D turn air funkce. Nabízí ovládání telefonu zcela bez dotyku displeje, stačí jen opatrně pohnout rukou 3 až 5 cm nad ním. K přesunutí na další obrázek dojde mávnutím ruky vlevo či vpravo a ke změně nastavení hlasitosti mávnutím nahoru či dolů. Tyto inteligentní technologie rozsvítí váš svět a jednodušší obsluha přinese mnohem více zábavy.

Kvalitní materiál, LED indikace, design a kompaktnost

Na výrobu tohoto telefonu byly použity kvalitní materiály a žádné náhražky, takže kov je opravdu kovem, díky čemuž telefon už svým vzhledem vzbudí zájem okolí. Ostatně ten vzbudí i díky svítící konstrukci. Na spodní části těla přístroje se totiž nachází LED světlo, které indikuje stavy telefonu. Připraveny jsou tři barvy – například pro připomenutí zmeškaného hovoru, přijaté SMS či příchozího e-mailu – přičemž co bude indikováno a jakými barvami, záleží jen na uživateli. Příjemné a snadné ovládání zajistí čistý Android ve verzi 4.4 KitKat a již brzy se objeví aktualizace na 5.0 Lollipop. Svými rozměry 154,8 x 77,8 x 7,8 mm a váhou 163 gramů nejde telefon Elite 2 cestou kompromisů, ale perfektních tvarů. Tělo díky broušenému hliníkovému rámečku okouzlí svojí strukturou a uživateli přinese pocit luxusu.

Dostupnost a cena

Elite 2 je již v prodeji a k dispozici českým zákazníkům v černé a bílé variantě za doporučenou koncovou cenu 4 990 Kč (včetně DPH). O distribuci se stará české oficiální zastoupení značky www.myleagoo.cz.

Technické specifikace:
Procesor: Cortex-A7 MTK6592, osmijádrový, takt 1,4 GHz
Operační paměť RAM: 2 GB
Uživatelská paměť: 16 GB
Externí paměť: microSD až 32 GB
Fotoaparát: hlavní 13 megapixelů se světelností F2.2 (automatické ostření, inteligentní LED blesk); čelní fotoaparát 8 megapixelů; oba se snímačem Sony
Displej: kapacitní IPS-LCD, 5,5 “ HD (1 280 x 720 bodů)
Operační systém: Leagoo UI 3.0 i, ROM založená na Androidu verze 4.4 (KitKat)
Mobilní sítě: GSM 850/900/1 800/1 900, WCDMA 850/1 900/2 100 MHz
Dual SIM: ano
Konektory: microUSB, jack 3,5 mm
Baterie: 3 200 mAh
Rozměry: 154,8 x 77,8 x 7,8 mm
Hmotnost: 163 g (včetně baterie)
Ostatní: GPS, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, OTG
Informace: www.myleagoo.cz/c/telefony/elite-2

Fotografie smartphonu a příslušenství v tiskové kvalitě:
Leagoo Elite 2 – www.flickr.com/photos/129939367@N02/sets/72157651171425119

O Leagoo
Značka smartphonů Leagoo byla založena v dubnu 2014 hongkongskou společností Oteda Group. Vznikla ze slov Leading…Going. Od začátku klade velký důraz na výzkum, výrobu, prodej a servis svých zařízení. Produkty značky se vyznačují precizním dílenským zpracováním a vysokou výkonností. Posláním značky je důslednost, zaměření na detail a spokojenost zákazníků. Oteda Group vyrábí mobilní telefony od roku 2003 a je předním producentem smartphonů na světovém trhu. Zaměstnává přes 1 000 zaměstnanců, z nichž více než 200 pracuje ve vývoji.
Další informace najdete na www.myleagoo.cz.

O Dynamic Mobile
Dynamic Mobile (dříve ZOPOmobile) je dovozcem, distributorem a prodejcem čínských telefonů na českém trhu. První značkou, kterou společnost na tuzemském trhu jak maloobchodně, tak velkoobchodně prodávala, byla ZOPO (www.zopomobile.cz). Logickým krokem bylo přidat do portfolia další, kterou se stalo Leagoo (www.myleagoo.cz). Pro tuto značku je autorizovaným distributorem a poskytuje kompletní záruční i pozáruční servis. Všechny modely v nabídce společnosti jsou opatřeny označením CE, které zaručuje, že výrobek vyhovuje všem ustanovením příslušných směrnic.