Leagoo Shark 1: Smartphone se žraločí vytrvalostí a ultra rychlým nabíjením

Praha 9. května 2016 – Leagoo prostřednictvím svého distributora, společnosti Dynamic Mobile, uvedla na český a slovenský trh smartphone s obří kapacitou baterie 6 300 mAh. Shark 1 je určen uživatelům, pro které je výdrž baterie zcela zásadní. Baterie navíc po pouhých 30 minutách nabíjení vydrží na celý den provozu a plně nabitá pokryje spotřebu zařízení na tři dny. (TZ)

„Leagoo aktuálně disponuje různorodým portfoliem smartphonů. Osloví všechny věkové generace, ale také fanoušky moderních technologií. Vzhledem ke konkurenci je však čím dál tím těžší zaujmout zákazníka něčím novým, a tak se čínská společnost rozhodla potenciální zákazníky upoutat prvním telefonem z řady Shark. Ten nabízí obří baterii, jemně zaoblenou konstrukci a parametry, kterými potěší nejednoho uživatele Android zařízení,“ řekl David Buršík, jednatel společnosti Dynamic Mobile, zastupující značku Leagoo na českém a slovenském trhu.

Leagoo Shark 1 – více zábavy díky velké baterii

Že nejde dohromady tenký design smartphonu a obrovská kapacita baterie? Omyl, inženýři Leagoo to vyřešili. Baterie v tomto smartphonu je tak tenká, že se vešla do těla o tloušťce pouze 8,5 mm, a přesto díky své kapacitě 6 300 mAh garantuje vysokou výdrž. Při plném nabití vydrží Li-Pol baterie dodávat přístroji energii rekordních 770 hodin, což je 32 dní (v režimu stand-by) či zajistí 72 hodin hovoru a v případě intenzivního používání vydrží tři dny. Uschovanou energii lze použít třeba také k nepřetržitému sledování 25 hodin on-line videa nebo k poslechu více než 49 hodin oblíbené hudby. Konečně je tak možné využívat multimédia na plno a dát uživatelům více času na brouzdání internetem, hraní her či sledování filmů.

Technologie LGQC 3.0 s unikátním systémem řízení a ve spojení s nabíječkou Leagoo, jež dodává nabíjecí proud až 3A, umožňuje nabít baterii z nuly do 100 % kapacity za tři hodiny. Shark 1 obsahuje novou, speciálně pro něj vyvinutou funkci inteligentní úspory. Ta permanentně kontroluje běžící procesy a mění jejich priority na základě zkušeností získaných z reálného provozu. Určuje tak optimální poměr mezi spotřebou energie a výkonem a nedává aplikacím běžícím na pozadí šanci zbytečně „polykat“ kapacitu baterie. Uživatel si může být jistý, že telefon bude pracovat tak dlouho, jak bude potřeba, a navíc vyprodukuje méně tepla.

2.5D a displej od LG

V krásné kovové konstrukci dominuje 6“ multidotykový kapacitní IPS Full HD displej od společnosti LG s LTPS technologií. Ta v porovnání s běžným IPS displejem zaručuje o 30 % lepší jas a snížení spotřeby energie o 20 %. Hustota pixelů na palec je 368 ppi. Po stranách nabízí 2.5D zakřivené krycí sklo pro pevnější uchopení a jako ochranný prvek používá Gorilla Glass 3. Toto sklo je hladké a velmi tenké, současně ale odolné proti poškrábání či nárazům.

Nová generace snímače otisku prstu ID 3.0

Leagoo do smartphonu Shark 1 zakomponovalo poslední generaci snímače otisku prstu, který se poprvé objevil v modelu Elite 1. Došlo u něj k výraznému vylepšení přesnosti modulu otisku prstu – detekce probíhá automaticky do 0,39 sekundy od přiložení. Senzor s rozlišením 508 ppi je na povrchu opatřen safírovým sklíčkem, které zajišťuje podstatně vyšší odolnost vůči poškrábání a společně s nerezovým kovovým kroužkem působí efektním dojmem. Snímač otisku ve verzi ID 3.0 je nejen rychlý, ale i bezpečný, pohodlný a dává uživateli zcela novou možnost zabezpečení telefonu.

Odladěné osmijádro s vysokým výkonem

Shark 1 je vybaven nejnovějším 64bitovým osmijádrovým 1,3 GHz (8x 1,3 GHz) ARM procesorem Mediatek (čipová sada MT6753) postaveným na architektuře ARM Cortex-A53, vyrobeným 28nm technologií zajišťující plynulý chod operačního systému Android 5.1 Lollipop. Kromě toho je ve smartphonu integrován grafický ARM procesor Mali-T720 pro lepší a až čtyřnásobně rychlejší zpracování obrazu. Výkon smartphonu v testu AnTuTu dosahuje hodnot 31 400 tisíc bodů. Vnitřní operační paměť RAM narostla na 3 GB a sekunduje jí 16GB paměť ROM (rozšiřitelná díky kartám microSD o 64 GB). Vestavěná podpora GSM, WCDMA a LTE zajišťuje rychlý přenos dat ve všech českých LTE pásmech. Displej byl uložen do úzkého rámečku s rozměry 158,6 × 82,8 × 8,5 mm a hmotností 241 gramů.

Sony BSI-2 fotoaparát

Na zadní straně těla zařízení se nachází 13Mpix fotoaparát s CMOS snímačem se zpětným osvětlením (BSI-2) od Sony. Ten disponuje světelností F2.0, automatickým ostřením a inteligentním duálním LED bleskem s výkonem 500 mA. Díky širokému, 77,9° pozorovacímu úhlu se do záběru vejde více než kdy předtím. Přední fotoaparát snímá v rozlišení 5 Mpix a je opatřen přisvětlovací LED diodou. Shark 1 tak při fotografování zprostředkuje nádherný zážitek a výsledky se rovnají těm, jaké podávají běžné SLR fotoaparáty. K dispozici jsou scénické režimy pro další zpracování nejen selfie fotografií.

Jsem univerzální dálkový ovladač

Shark 1 je po Elite 5 druhým telefonem vybaveným nezávislou infračervenou LED diodou zabudovanou v těle přístroje, stejně jako integrovaným obvodem, rezonátorem a tranzistorem. Díky tomu má ambice nahradit univerzální dálkový ovladač, který lze použít pro TV, DVD a Blu-ray přehrávače, satelitní přijímače, klimatizace, projektory, osvětlení a další zařízení. Podporováno je více jak 20 000 výrobků od 800 značek.

Zvuk vylepšený AWINiC K6 zesilovačem

Společnost Leagoo u svých telefonů vždy věnuje velkou pozornost zvukovým schopnostem. Tentokrát do Shark 1 zabudovala AWINiC K6 zesilovač, který nabízí příjemný kvalitní zvuk jak ze sluchátek, tak z vestavěného reproduktoru. Výstupní napětí dosahuje až 5.8V s maximálním efektivním výkonem 1,65 V.

Mezi dalšími pokročilými funkcemi nechybí duální mikrofon (jeden slouží ke stabilizaci hlasu při hovoru a zvýšení jeho zřetelnosti a druhý pro aktivní snížení fyzického hluku), gesta, možnost dobíjet přístrojem jiné zařízení (OTG), LED indikace stavu telefonu či dual SIM.

Garance 10D

K tomuto modelu, stejně jako ke všem ostatním modelům značky Leagoo, poskytuje společnost Dynamic Mobile službu „Garance 10D“. Tento jedinečný program nabízí vždy možnost výměny reklamovaného produktu v případě, že k jeho opravě nedojde do deseti dnů od předání servisnímu středisku. Službu „Garance 10D“ získávají automaticky všichni zákazníci, kteří si koupí jakýkoli smartphone Leagoo z české nebo slovenské distribuce.

Dostupnost a cena

Smartphone je již v prodeji ve zlaté a černé barvě za koncovou cenu 6 390 Kč (včetně DPH). K dispozici je bohaté příslušenství především v podobě krytů, pouzder, fólií, kabelů, náhradních baterií a sluchátek. O distribuci se stará české oficiální zastoupení značky (www.myleagoo.cz).

Technické specifikace:

Procesor: Cortex-A53 MT6753, osmijádrový, takt 1,3 GHz

Grafický procesor: ARM Mali-T720 GPU
Operační paměť RAM: 3 GB
Uživatelská paměť: 16 GB
Externí paměť: microSD až 64 GB
Fotoaparát: hlavní – 13 megapixelů (automatické ostření, inteligentní duální LED blesk); čelní fotoaparát – 5 megapixelů; oba se snímačem Sony
Displej: kapacitní IPS-LCD, 6“ Full HD (1 920 x 1 080 dpi)
Operační systém: Leagoo OS 1.2, ROM založená na Androidu verze 5.1 (Lollipop)
Mobilní sítě: GSM 850/900/1 800/1 900 MHz; WCDMA 850/1 900/2 100 MHz;
LTE 800/900/1 800/2 100/2 600 MHz

Dual SIM: ano

Konektory: microUSB, jack 3,5 mm

Baterie: 6 300 mAh

Rozměry: 158,6 × 82,8 × 8,5 mm

Hmotnost: 241 g (včetně baterie)

Ostatní: GPS, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, OTG, rádio

Informace: www.myleagoo.cz/p/leagoo-shark-1-lte

Fotografie smartphonu Leagoo Shark 1 –

www.flickr.com/photos/129939367@N02/sets/72157665597023024

O Leagoo
Značka smartphonů Leagoo byla založena v dubnu 2014 hongkongskou společností Oteda Group. Vznikla ze slov Leading… Going. Od začátku klade velký důraz na výzkum, výrobu, prodej a servis svých zařízení. Produkty značky se vyznačují precizním dílenským zpracováním a vysokou výkonností. Posláním značky je důslednost, zaměření na detail a spokojenost zákazníků. Oteda Group vyrábí mobilní telefony od roku 2003 a je předním producentem smartphonů na světovém trhu. Zaměstnává přes 1 000 lidí, z nichž více než 200 pracuje ve vývoji. Další informace najdete na www.myleagoo.cz.

O Dynamic Mobile
Dynamic Mobile (dříve ZOPOmobile) je dovozcem, distributorem a prodejcem čínských telefonů na českém trhu. První značkou, kterou společnost na tuzemském trhu jak maloobchodně, tak velkoobchodně prodávala, byla ZOPO (www.zopomobile.cz). Logickým krokem bylo přidat do portfolia další, kterou se stalo Leagoo (www.myleagoo.cz). Pro tuto značku je autorizovaným distributorem a poskytuje kompletní záruční i pozáruční servis. Všechny modely v nabídce společnosti jsou opatřeny označením CE, které zaručuje, že výrobek vyhovuje všem ustanovením příslušných směrnic.