Nové stanice metra ve 2GIS

Společnost 2GIS, která v rámci své stejnojmenné aplikace vytváří informační systém s mapou města Prahy a mapuje již více jak 70 tisíc pražských organizací, přidává v nové aktualizaci do svých map kompletní prodloužení metra A. (TZ)

Nové stanice metra A, konkrétně tedy Bořislavka, Nádraží Veleslavín, Petřiny a Nemocnice Motol, se otevírají v pondělí 6. dubna. Ve stejnou dobu je uživatelé 2GIS najdou ve svých mobilních zařízeních nebo online na www.2gis.cz.

„Je pro nás velmi důležité udržovat naši mapu aktuální, a protože pravidelnou aktualizaci map provádíme jednou za měsíc, rozhodli jsme se nové stanice metra přidat do 2GIS již na začátku dubna, ještě před samotným otevřením nových stanic,“ říká Petra Dlabalová, marketing manager 2GIS.

Kromě nových stanic metra přidává 2GIS v aktualizaci své mapy i změněné trasy a linky MHD, které se měnily právě kvůli otevření nových stanic metra. Jedná se především o zrušení tramvajové linky č. 2 a zkrácení autobusových linek vedených po ulici Evropská. Servis 2GIS umožňuje hledání nejvhodnějšího spojení veřejné dopravy nebo trasy osobní dopravy. Na mapě najdete také parkovací místa a další potřebné informace pro snazší orientaci ve městě.

Mobilní aplikace 2GIS je dostupná ZDARMA v App Store a v Google Play.

O 2GIS

2GIS je geoinformační systém Prahy s mapou města, který je možné zdarma využívat offline v aplikaci pro PC a na mobilních telefonech s operačním systémem iOS , Android a Blackberry nebo online na www.2gis.cz. Celosvětově zahrnuje 2GIS více než 270 měst v 8 zemích světa a má více než 30 milionů uživatelů měsíčně.