Mainstream Technologies získávají ocenění v soutěži Microsoft Awards 2015

Praha, 9. dubna 2015 –  Společnost Mainstream Technologies, s.r.o., poskytovatel profesionálních ICT řešení a držitel ocenění Microsoft Partner of the Year 2014, dnes oznámila získání dvou ocenění v prestižní soutěži Microsoft Awards 2015. Jedná se o ocenění Finalist v kategoriích „Řešení využívající Microsoft Azure služby“ a „Řešení moderního datacentra a správy mobilních zařízení“. Společnost Mainstream Technologies pak získává ocenění v soutěži Microsoft Awards pravidelně. (TZ)

Letošní oceněné řešení v kategorii „Řešení využívající Microsoft Azure služby“ využilo cloudové služby Microsoft Azure a StorSimple 8100 k vytvoření cenově úsporného hybridního systému úložiště s automatickým zálohováním a disaster recovery. V kategorii „Řešení moderního datacentra a správy mobilních zařízení“ pak bylo pro společnost ČEPS za použití platformy Microsoft System Center vytvořeno řešení Centrálního dohledu kritických aplikací, který přehledně poskytuje informace o dostupnosti business aplikací s libovolným počtem uživatelů. A to z jakéhokoli zařízení (desktopy, mobilní telefony, tablety).

„Společnost ČEPS vnímá odpovědnost vůči odvětví energetiky a jejímu vlivu na hospodářství ČR. Je proto důležité mít všechny klíčové systémy pod neustálou kontrolou. V tomto je centralizovaný dohled jedním z nástrojů, který nám přináší užitečné informace a pomáhá získávat potřebný přehled o jejich provozu,“ říká Ing. Jiří Rýznar, Vedoucí oddělení Energetické a řídicí informační systémy ve společnosti ČEPS, a.s.

„Jsme velice rádi, že jsme získali tato dvě ocenění Microsoft Awards a naší snaze přinášet zákazníkům co možná nejvíce inovativní řešení se tak dostává vítané satisfakce,“ říká Jan Lávička, výkonný ředitel společnosti Mainstream Technologies.

O Mainstream Technologies, s.r.o.

Společnost Mainstream Technologies, s.r.o. se specializuje na poskytování vysoce odborných služeb v oblasti informačních technologií nejen v České republice. Z pozice systémového integrátora navrhuje a implementuje podniková řešení se zvýšenými nároky na odolnost, bezpečnost a dostupnost se zaměřením na digitální firemní komunikaci, Core IT a bezpečnost, mobilitu,  cloud a nově i systémy pro podporu projektového řízení. Nabízená řešení jsou pak často (ne však výhradně) postavena na produktech společnosti Microsoft a Mainstream Technologies patří k jejím předním českým partnerům. V roce 2014 společnost Mainstream Technologies získala ocenění Microsoft Partner of the Year 2014 za nejlepšího českého partnera a je držitelem kompetencí Microsoft na zlaté úrovni v oblastech Cloud Platform, Cloud Platform a Datacenter.

www.mainstream.cz