Nový Samsung GALAXY Tab A: partner pro práci i zábavu

Tablety Samsung řady Tab A jsou lehčí, tenké neuvěřitelných 7,5 mm a přichází s novým poměrem stran 4:3. Vychází tak vstříc preferencím zákazníků, kteří na tabletu nejraději prohlížejí web a sociální sítě, čtou elektronické verze časopisů, knih a posílají e-maily. (TZ)

Praha, 13. dubna 2015 – Nová řada tabletů Samsung GALAXY Tab A navazuje na úspěšnou řadu GALAXY Tab 4 a svým uživatelům přináší vše podstatné pro práci i zábavu. Přichází s mnoha vylepšeními, mimo jiné s výkonnějším procesorem, novým poměrem stran 4:3 nebo tenčím a lehčím tělem s měkkou a příjemnou texturou. Uživatelé ocení širokou kompatibilitu a možnost sdílení obsahu jednoduše napříč různými zařízeními.

Samsung Tab A s 9,7 palcovým displejem bude na českém trhu k dispozici ve dvou verzích: bez S-penu v černém či bílém provedení a variantách WiFi nebo LTE + WiFi; nebo s chytrým perem S-pen usnadňující práci s dokumenty i zaznamenávání poznámek v černém a bílém provedení a Wi-Fi.

„Nové modely tabletů Samsung GALAXY Tab A disponují novým poměrem stran 4:3, který se v zákaznickém průzkumu potvrdil jako vhodnější pro většinu využívaných funkcí,“ vysvětluje Karel Plaček, produktový manažer pro tablety společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak, a dodává: „Kromě toho nabídne Tab A nové uživatelské rozhraní a např. jedinečnou funkci Side sync 3.1, která umožňuje snadnou synchronizaci chytrých zařízení pro jednoduchou práci s dokumenty a neustálý update informací.“

Smartly conected

Nová funkce Smartly connected umožňuje propojení tabletu s televizorem disponujícím technologií BLE (Bluetooth Low Energy), Stačí jedenkrát spárovat a obě zařízení se poté vždy automaticky propojí a mohou svůj obsah navzájem libovolně sdílet. Prohlížení obsahu z tabletu na TV, anebo TV pořadu v tabletu je od této chvíle snadnější, než kdy dříve. Díky funkci Briefing on TV mohou uživatelé každé ráno začínat příjemně. Na velké TV obrazovce se jim po probuzení zobrazí aktuální denní rozvrh, včetně počasí.

Side Sync 3.1 pro prvotřídní efektivitu práce

Pohodlná práce s dokumenty napříč mobilními zařízeními i PC je zajištěna prostřednictvím funkce Side Sync 3.1. Uživatel si sesynchronizuje svůj telefon, tablet a PC a díky tomu pak tablet může posloužit např. jako druhá obrazovka PC, když je potřeba větší prostor k náhledu. Propojí-li se tablet se smartphonem, objevují se na jeho obrazovce zmeškané hovory, nebo třeba sms.

Snadné ovládání je záruka úspěchu

Operační systém Android Lollipop je uzpůsobený novému poměru stran a poskytuje intuitivní a snadné ovládání. Na obrazovce uzamčeného tabletu se nově může zobrazit až pět zmeškaných událostí. Soubory lze libovolně přesouvat (drag & drop) po ploše.

Verze s chytrým perem S-pen navíc umožňuje snadný zápis např. do kalendáře, případně zvýraznění důležitých poznámek. Při práci uživatelé ocení to, že se S-pen chová i jako myš a mohou si díky ní (a funkci Smart Select) přidržením tlačítka na peru označit více souborů najednou a ty přenést na požadované místo, do dokumentu, emailu apod.

Digitální kaligrafie

Chytré pero S-pen nabízí pohodlnou práci a zvýšenou produktivitu, které ovládání prstem nemůže nikdy dosáhnout. Práce s perem je rychlá a přesná zejména v oblasti úpravy obrázků a textu. Text lze snadno označit a jednotlivé části zvýraznit, přesunout a dále sdílet. Pokročilý displej s citlivostí na přítlak pera navíc dává vlastnímu rukopisu nový digitální rozměr a umožňuje vytvářet až výtvarná kaligrafická díla.

Kromě práce zvládne i zábavu

Uživatelé mají možnost si v rámci nabídky Galaxy Gifts stáhnout mnoho bonusového obsahu a aplikací, jako jsou například elektronické verze časopisových titulů Reflex a Blesk pro ženy nebo sportovního deníku Sport s půlročním předplatným zdarma. Nebude chybět ani nabídka dvou e-knih zdarma ze speciální kategorie v rámci aplikace Wooky.  Díky poměru stran 4:3 je zajištěno rovnoměrné rozložení obsahu tak, aby bylo čtení příjemné pro oči. Kromě čtení uživatelé využívají tablet také pro čtení emailů a procházení sociálních sítí, na což se jim také osvědčil tento formát.

Samsung GALAXY Tab A myslí i na děti a jejich zaneprázdněné rodiče. Dětský režim nabízí uzpůsobené prostředí pro nejmenší uživatele. Prostřednictvím obrázkových ikon se dítě snadno zorientuje v nabídce, speciální okno fotoaparátu např. nabídne řadu veselých animací pro unikátní „umělecká“ díla. Rodiče na druhou stranu velmi ocení možnost nastavení přesné doby, po kterou si dítě může s tabletem hrát, nebo seznamu aplikací, které jsou dítěti přístupné. Navíc je vždy vytvořen report činnosti, takže rodiče získají přesný přehled aplikací používaných jejich ratolestmi, a to i z hlediska množství stráveného času.

 

Vybaven pro zážitky

Samsung GALAXY Tab A je díky svým rozměrům předurčen k tomu, aby nezmeškal žádný okamžik.  Se svými 7,5 mm je nejtenčím zařízením svého druhu na trhu. Oproti předchůdci Tab 4 se také snížila jeho váha, a to o 17 g. Je vybaven 5 megapixelovým fotoaparátem s funkcemi autofocus a sekvenčním záběrem. Baterie vydrží až 10 hodin provozu. Nový procesor A53 nabízí o 21 % vyšší výkon než jeho předchůdce v modelu Tab 4.

Samsung Galaxy Tab A bude v České republice  v prodeji od května letošního roku v následujících verzích:

Tab A s WiFi – 8 499 Kč s DPH

Tab A s WiFi a s S-pen – 10 299 Kč s DPH

Tab A s LTE  – 10 099 Kč s DPH

 

Technické specifikace:

 

Tab A

Procesor LTE čtyřjádrový 1,2 GHz
Wi-Fi čtyřjádrový 1,2 GHz
Displej 9,7“ XGA (1024 x 768) TFT
Paměť 1,5 GB RAM/LTE: 2 GB + 16/32GB
MicroSD (až 128GB)
Fotoaparát 5 Mpix AF (přední) + 2 Mpix (zadní)
Konektivita WIFI 802.11 a/b/g/n +CH Bonding, BT v4.1, USB 2.0

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd., inspiruje svět a utváří budoucnost pomocí převratných idejí a technologií. Nově definuje svět televizorů, smartphonů, nositelných zařízení, tabletů, fotoaparátů, domácích spotřebičů, tiskáren, lékařského vybavení, síťových systémů, polovodičů a LED řešení. Vede také v oblasti Internetu věcí prostřednictvím, mimo jiné, iniciativ Smart Home a Digital Health. Samsung Electronics Co., Ltd., zaměstnává 307 000 lidí v 84 zemích s ročním obratem 196 mld. USD. Chcete-li zjistit více, navštivte oficiální webové stránky na adrese www.samsung.com nebo oficiální blog na global.samsungtomorrow.com.