Citrix se stal sponzorem iniciativy OpenStack Foundation a pomáhá tak rozvíjet operační standardy cloudové interoperability

SANTA CLARA, Kalifornie – 24. dubna, 2015 – Společnost Citrix oznámila, že se stává korporátním sponzorem iniciativy OpenStack Foundation. Připojením se ke komunitě přispěvatelů v této organizaci Citrix potvrzuje odhodlání i nadále rozvíjet standardy interoperability u cloudových platforem. Tato podpora zároveň umožní uspokojit stále rostoucí poptávku po flexibilitě a širších možnostech výběru v privátních, veřejných a hybridních cloudových řešení. Řešení NetScaler™ a XenServer™ společnosti Citrix dnes využívají jako svoji základní infrastrukturu největší světoví poskytovatelé cloudové infrastruktury. Tyto produkty jsou nyní dostupné i pro zákazníky, kteří se rozhodnou postavit svůj cloud na otevřeném standardu OpenStack. (TZ)

Citrix má jako přední poskytovatel aplikačních, mobilních, networkingových a cloudových služeb dlouholeté zkušenosti s definováním standardů napříč odvětvími a pomáhá urychlovat rozsáhlé zavádění cloudových open-source projektů. Citrix aktivně přispíval do komunity OpenStack již od samého počátku této iniciativy, jako korporátní sponzor nyní Citrix zapojí širokou paletu svých technologických i architekturálních aktivit a integruje svou cloudovou infrastrukturu a networkingová řešení do hlavních OpenStack distribucí.

Citrix kromě projektu OpenStack podporuje také další standardizační a open-source iniciativy, včetně Apache Software Foundation a Linux Foundation. Z investiční podpory Citrixu se mohou i nadále těšit platformy pro cloudové infrastruktury jako například Apache CloudStack a CloudPlatform.

Iniciativa OpenStack Foundation obsluhuje víc něž 22 tisíc individuálních členů ze 155 zemí světa. Podporuje vývojáře, uživatele a celý ekosystém tím, že poskytuje rozsáhlou sadu sdílených zdrojů na podporu růstu veřejných a privátních cloudů. Spolu se společností Citrix se k iniciativě přidali i další technologičtí partneři a dodavatelé, kteří sdílejí společný cíl ve spolupráci, inovacích a standardizaci.

Klaus Oestermann, senior viceprezident a generální manažer Delivery Networks společnosti Citrix, dodává:

„Jsme rádi, že můžeme formálně sponzorovat iniciativu OpenStack Foundation a pomáhat tak rozvíjet standardy cloudové interoperability. Produkty společnosti Citrix jako NetScaler, prostřednictvím nedávno oznámeného NetScaler Control Center, a XenServer jsou nyní integroványv  platformě OpenStack. Naše rozhodnutí podporovat OpenStack pramení z velké poptávky po užitné hodnotě našich produktů cloudové a networkingové infrastruktury ze strany zákazníků a partnerů, kteří jsou součástí této komunity.“

Fotografie Klause Oestermanna ke stažení zde.

Související odkazy:

Blog: Citrix sponzoruje iniciativu OpenStack Foundation

Sledujte Citrix

O Citrixu

Společnost Citrix (NASDAQ:CTXS) je vedoucím dodavatelem řešení pro implementaci softwarového pracovního prostředí, sjednocování virtualizace, správy mobility, networkingu a SaaS, čímž otevírá nové možnosti obchodu a umožňuje lidem pracovat lépe. Řešení společnosti Citrix zvyšují mobilitu podniků prostřednictvím bezpečných osobních pracovních prostředí, která zaměstnancům nabízí okamžitý přístup k aplikacím, desktopům, datům a komunikaci z jakéhokoli zařízení a prostřednictvím jakékoli sítě a cloudu. Řešení Citrix používá více než 330 000 organizací a více než 100 milionů uživatelů po celém světě. Roční obrat v roce 2014 dosáhl 3,14 miliardy USD. Další informace naleznete na stránkách www.citrix.cz.