„Mistři čísel“ se sjeli na konferenci Business Navigation® Days v rekordním počtu

Na konci dubna se uskutečnil již desátý ročník jedné z největších konferencí o podnikovém řízení, Business Navigation® Days. Setkání odborníků pořádá každoročně společnost Inekon Systems, která si pro tento rok vybrala město Třebíč a místní Grand hotel. Konference se nesla v duchu nabitého programu a rekordního zájmu ze strany odborné veřejnosti. Jubilejní ročník přilákal největší množství generálních a finančních ředitelů předních českých a slovenských firem, stejně jako dalších controllingových specialistů. Ačkoli byla celková kapacita konference oproti minulému ročníku o třetinu navýšena, více než 120 účastníků opět přimělo organizátory k zastavení registrace již dva týdny před zahájením konference právě z důvodu jejího naplnění. (TZ)

O důležitosti kvalitních plánovacích nástrojů hovořil například Ing. Jiří Boček, ředitel Budějovického Budvaru, n.p., Ing. Jozef Opálený, finanční ředitel Mondi Štětí, a.s., nebo Ing. Tomáš Voda, finanční ředitel Meopta – optika, s.r.o. Se zajímavými příběhy svých firem vystoupili také Ing. Ladislav Šimek, MBA, prezident AERA Vodochody AEROSPACE, a.s., Ing. Martin Štrupl, generální ředitel Hamé, s.r.o., nebo Ing. Radek Strouhal, místopředseda představenstva TATRA TRUCKS, a.s., který se zaměřil na popis úspěšné restrukturalizace celé firmy. Celkem šestnáct řečníků představilo v průběhu dvou dnů nejen své společnosti, ale především specifika oborového podnikového plánování a vlastní metody finančního řízení.

„Cílem letošní konference bylo zejména propojit různé pohledy na řízení úspěšných podniků tak, aby si každý z účastníků odnesl inspiraci a nové náměty pro další růst své společnosti. Věřím, že díky velkému množství zastoupených firem, zajímavým přednáškám a přítomnosti mnoha vysoce postavených manažerů, se nám tento cíl podařilo naplnit,“ uvedl na závěr konference Jan Hušek, obchodní ředitel Inekon Systems.