Mariinské divadlo urychluje pomocí IBM Cloudu svou digitální transformaci

Armonk, St.Petersburg, 14. května 2015 – Ruské Mariinské divadlo si zvolilo společnost IBM jako dodavatele pro vybudování hybridního cloudu, který jeho fanouškům po celém světě zpřístupní představení pomocí živých videopřenosů přímo do jejich tabletů nebo jiných mobilních zařízení. (TZ)

Klasické baletní představení jako Labutí jezero či Louskáček si mohou nyní prohlédnout zájemci všech věkových kategorií z více než 150 států po celém světě. Internetovou stránku divadla Mariinsky.tv, prostřednictvím které je možné sledovat z archivu představení opery, baletu či symfonického orchestru divadla, navštívilo již více než 250 tisíc fanoušků z celého světa.

“Při výběru hybridního cloudového řešení, s cílem podpořit rostoucí komunitu našich věrných fanoušků po celém světě, jsme se rozhodli pro IBM Cloud, protože plně dokázal vyhovět našim požadavkům v oblasti škálovatelnosti, kvality vysílaného streamu, jakož i výkonu,” říká Eugene Barbashin, šéf IT Mariinského divadla.

IBM cloudové řešení přineslo Mariinskému divadlu mnohem větší flexibilitu a spolehlivost při vysílání představení v mobilních zařízeních. IBM cloud dokáže plně vyhovět měnícím se požadavkům na zátěž prostředí, jakož i kolísající poptávce zákazníků při stahování jednotlivých představení z internetového archivu.

Další informace o divizi IBM Cloud najdete zde.

Původní zprávu v angličtině si přečtěte tady.

Videoarchiv Mariinského divadla najdete zde.