Tieto Czech je podle studentů nejatraktivnější zaměstnavatel Moravskoslezského kraje

Ostrava, 4. června 2015 – Společnost Tieto, přední dodavatel IT služeb, je podle českých a moravských vysokoškolských studentů nejatraktivnější zaměstnavatel v celém Moravskoslezském kraji. Tieto Czech zvítězilo ve 21. ročníku průzkumu organizace AISEC s názvem The Most Desired Company, a porazilo tak všechny konkurenty v Moravskoslezském kraji. (TZ)

V průzkumu, který pořádá AIESEC – mezinárodní studentská organizace v České republice už od roku 1994, hlasovali vysokoškolští studenti z celé republiky a všech univerzit podle místa trvalého bydliště a vybírali nejprestižnějšího zaměstnavatele, ke kterému by rádi nastoupili. Studenti hodnotili firmy podle nejrůznějších kritérií, jako jsou kariérní růst, benefity, vzdělávací kurzy, mezinárodní zázemí firmy, reputace firmy, genderová politika zaměstnavatele, CSR atd. Celkem se výzkumu zúčastnilo 2014 respondentů. „Výsledek průzkumu, ve kterém studenti vybrali Tieto Czech jako nejprestižnějšího zaměstnavatele v Moravskoslezském kraji, nám udělal velkou radost a potvrzuje úspěšnost naší dlouhodobé spolupráce se studenty a absolventy,“ říká Kristýna Wasylkiwová z personálního oddělení společnosti Tieto.

Vedle spolupráce se studenty se Tieto Czech více snaží nabírat také pracovníky na seniorní pozice, a rozšiřovat tak svůj tým i o zkušené IT experty. Tieto Czech rozšiřuje své služby jako service desk a technická podpora o pokročilejší služby zaměřené kupříkladu na vývoj aplikací v úzkém kontaktu se zákazníkem. Pro tyto pozice potřebuje zkušené pracovníky se specifickými kompetencemi. Proto Tieto Czech plánuje nabrat nebo přeškolit stovky lidí na pozice senior programátorů, C++ nebo Java programátorů, architektů, testerů, projektových manažerů, konzultantů a dalších.

„Pokračujeme v náboru studentů a absolventů, ale i podíl seniorních pozic se bude postupně navyšovat tak, abychom si zachovali svou konkurenceschopnost na trhu práce“ říká Luboš Tejkl, personální ředitel společnosti Tieto.

O společnosti Tieto

Tieto je největší severoevropský dodavatel IT služeb poskytující komplexní služby v oblasti IT pro soukromý i veřejný sektor a služby pro vývoj produktů v oblasti komunikace a moderních technologií. Jako důvěryhodný partner v transformaci IT pomáháme našim zákazníkům přizpůsobit jejich procesy a podnikání požadavkům trhu. V Tietu klademe velký důraz na profesionální růst a výsledky. Společnost Tieto, založená v roce 1968, se sídlem v Helsinkách a čistými tržbami 1,7 miliard eur zaměstnává na 14 000 expertů a působí ve více než 20 zemích světa. Její akcie jsou obchodovány na burze NASDAQ OMX v Helsinkách a Stockholmu.