Copy General potěší umělce a fotografy novou prémiovou řadou tiskových médií

Nebaví vás tisknout stále dokola na stejný lesklý nebo matný fotopapír? Potřebujete na výstavu nebo prezentaci tisk na odolný materiál s naprosto věrným podáním barev? Zkuste řadu prémiových papírů a pláten pro nejnáročnější uživatele z nabídky Copy General. (TZ)

Společnost Copy General, dodavatel kompletních tiskových řešení, oznamuje uvedení nové samostatné řady tiskových materiálů pro fotorealistický tisk. Současná nabídka médií se tak rozšíří téměř o 60 procent.

Nová prémiová řada obsahuje pět atraktivních a pro širokou veřejnost na trhu doposud ne běžně dostupných materiálů. Ty přinášejí jedinečné vizuální kvality i předpoklady pro dlouhodobou archivaci.

Proč je dobré investovat do archivačních médií? Jaký je rozdíl mezi běžnými materiály a materiály s dlouhodobým archivačním potenciálem jsme se zeptali výrobního technologa Copy General, Jan Ziebikera. „U materiálu s dlouhodobým archivačním potenciálem papír díky použitým surovinám viditelně nestárne a zachovává si svoje vlastnosti velmi dlouho. Archivní média například nebudou žloutnout nebo křehnout resp. míra těchto degradačních procesů je minimální,“ vysvětluje.

V nové nabídce je celkem pět materiálů- elegantního akvarelový papír ze 100% bavlny, přirozeně bílý extrémně hladký barytový papír pro velmi ostrý obraz , lesklý polyesterový film a bílé matné bavlněné plátno s velmi jemnou texturou, která umožnuje bezkonkurenčně největší barevný rozsah. Plátno se navíc po tisku leskle lakuje, čímž se výrazně zvyšuje užitná hodnota produktu. Všechny formáty disponují vysokou gramáží (od 215 až po 450 g/m2), nevyužívají chemické optické zjasňovače a mají velký archivační potenciál.

„Prémiová média se vyplatí zejména v případech, kdy se tisknou fotky, které jsou určené k prodeji, tehdy zákazník dostane fotku, která mu opravdu dlouho vydrží v původní podobě a fotograf má jistotu, že odevzdal prvotřídní produkt,“ komentuje zvyklosti fotografů Ziebiker.