Etnetera pokládá základní kámen v procesu digitalizace společnosti E.ON

Praha, 16. června 2015 – Společnost Etnetera a.s. spustila novou podobu hlavního portálu www.eon.cz. Tímto krokem úspěšně završila první fázi spolupráce, jejímž cílem je  konsolidace vybraných webových portálů skupiny E.ON. Ty nyní poběží na platformě pro správu obsahu jNetPublish NG, kterou Etnetera sama vyvinula. (TZ)

Pomocí systému dojde postupně ke konsolidaci webových projektů a jednotné správě online aktivit. Systém bude dále napojen na IT infrastrukturu společnosti E.ON. Etnetera se stala dodavatelem na základě únorového výběrového řízení a obratem na projekt vyčlenila specializovaný tým, který okamžitě začal vyvíjet klíčový portál.

„Společnost Etnetera byla jedním ze dvou finalistů výběrového řízení. Nakonec před technickými požadavky zvítězil proklientský přístup, vize vzájemné spolupráce v oblastech online marketingu, webové analytiky a velmi dobré reference společnosti Etnetera. Již první měsíce spolupráce ukazují, že jsme vybrali správně, a dosavadní aktivity předčily naše očekávání,“ říká Filip Joanidis, Head of ECM and Collaboration Solutions, ze společnosti EBS Czech Republic.

Nový web je rozdělen do pěti hlavních segmentů podle cílového uživatele (od domácností po veřejnou správu) s typizovanými domovskými stránkami. Jedná se o důležitý krok v procesu digitalizace procesů ve společnosti E.ON.

Martin Palička, výkonný ředitel Etnetera a.s., komentuje spolupráci slovy: „E.ON skvěle zapadá do klientského portfolia Etnetery. Jedná se o jednoho z nejvýznamnějších a nejlépe vnímaných hráčů v oblasti energetiky. Implementace pevného základu je nezbytná pro stavbu dalších řešení a naplňování stanovených obchodní cílů skupiny E.ON. Vážíme si důvěry, kterou v nás klient vkládá.“

„Naše platforma nabízí možnost customizace pro konkrétního klienta a využití našeho know-how jakožto webového integrátora. Systém umíme přizpůsobit potřebám klienta až do nejmenších detailů, čímž zajišťujeme maximální efektivitu a zamezujeme chybovosti,“ popisuje Pavel Novák, obchodní ředitel společnosti Etnetera.

O skupině E.ON

Energetická společnost E.ON působí na českém trhu od roku 1998 a je významným dodavatelem energií českým zákazníkům. Aktuálně dodává elektřinu celkem 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobuje více než 220 000 zákazníků. www.eon.cz.

O společnosti Etnetera Group

Etnetera Group a.s. je skupina firem, které spojuje vášeň pro technologie, online svět a styl podnikání. Skupinu založila Etnetera a.s. (www.etnetera.cz), přední česká společnost, která se zaměřuje na vývoj komplexních webových řešení a jejich správu. Procesem štěpení od původní Etnetery vznikly další dvě specializované firmy: konzultačně-datová štika Etnetera Activate (http://activate.etnetera.cz), zabývající se konzultacemi on-line byznysu a pokročilou webovou analytikou; kreativní tým Etnetera Vision s.r.o (www.visionlab.cz) specializující se na videoprodukce a e-learningové aplikace.
Součástí Etnetera Group je dále: společnost Etnetera Logicworks s.r.o. (www.logicworks.cz) orientující se na prodej, tuning a profesionální servis informačních technologií a telekomunikačních zařízení společnosti Apple pro firmy; Etnetera AppSatori s.r.o. (http://www.appsatori.eu) specializující se na vývoj a integrace s Google platformou; online mediální agentura Fragile media s.r.o. (www.fragile.cz), která realizuje brandové i výkonové online kampaně, a Letsgood.com s.r.o. (http://letsgood.com), výrobce cloudové platformy pro vývoj mobilních a desktopových aplikací.