Výzkum ukázal skutečné náklady na laserovou projekci

Nový nezávislý výzkum prokázal, že laserová projekce je nákladově výhodnější než projektory s tradičním světelným zdrojem. (TZ)

Studie provedená nezávislou agenturou ROI Team hodnotila provoz laserového projektoru Panasonic RZ670 s jasem 6 500 lumenů ve srovnání s řadou nejprodávanějších projektorů s tradičním světelným zdrojem, a to ve třech hlavních vertikálních oblastech použití – „Muzea a galerie“, „Vzdělávací instituce“ a „Pronájem projekční techniky“.

Studie zjistila, že celkové náklady na vlastnictví (TCO) byly o 11 % nižší, emise oxidů uhlíku byly sníženy o 26 % a zároveň byl světelný výkon projektoru s laserových zdrojem světla o 22 % vyšší.

Společnost Panasonic byla od počátku v čele vývoje laserové projekce a na veletrhu ISE 2015 představila 4K laserový projektor PT-RQ13K, který je nejmenší a nejlehčí ve své třídě na světě.

„Pokud vezmeme v úvahu veškeré náklady spojené s nákupem a provozem projektoru, vidíme jasné přednosti u projektoru Panasonic RZ670 ve srovnání s řadou projektorů klasickou lampou,“ říká Andrew McCall, ředitel společnosti ROI Team. „Celkové náklady na vlastnictví byly při použití v muzeích či galeriích a ve vzdělávacích institucích nižší o 11 procent a v případě pronajímání projektorů nižší dokonce o 54 procent.“

Výzkum také ukázal, že přechod na laserovou technologii v oblasti pronájmu projekční techniky může změnit pracovní postupy. Protože pravděpodobnost selhání jakéhokoliv laserového projektoru je velmi malá, kontrola před zapůjčením může být zkrácena a lze ji provést až na místě dalšího půjčení. Tím dochází k velkým úsporám v přepravě a skladování.

Při nastavení procesu půjčování projektoru Poin-to-point (z jednoho místa přímo do dalšího místa) ušetří cca 86 dnů za rok, kdy projektor není pronajímán z důvodu technických kontrol a údržby – což vede ke zvýšení produktivity o 33 %.

Profesionálové z odvětví v průzkumu uvedli, že mají jeden projektor jako „pohotovou zálohu“ na každých pět projektorů. Díky vysoké spolehlivosti laserového světelného zdroje doporučuje agentura ROI Team používat jeden náhradní projektor jako zálohu pro 10 zapůjčených projektorů. Možné úspory tak dosahují dalších 5 až 10 % nákladů na zapůjčení.

Hana Grůzová, marketingová manažerka, divize Panasonic Visual System Solutions, říká: „Toto je důležitý výzkum, který dává koncovým uživatelům jistotu, že jejich přechod na laserovou digitální technologii bude nejen nákladově výhodný, ale získají také projekci s vyšším jasem a s nižší spotřebou energie.“

Další informace naleznete na adrese business.panasonic.co.uk/visual-system.

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje a odolné mobilní počítače. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Od svého založení v roce 1918 se společnost globálně rozšířila a nyní řídí přes 500 firem po celém světě, které vykázali konsolidované příjmy přes 55,5 miliard euro ve fiskálním roce končícím 31. března 2015. Se závazkem sledovat nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, se společnost se snaží vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Pro více informací o Panasonic najdete na webových stránkách společnosti http://panasonic.net/.