Největší festival kostiček LEGO® skončil tuto neděli

Praha 30. 6. 2015 — Tuto neděli byl oficiálně ukončen největší festival stavění
z kostiček LEGO® KidsFest, který probíhal od 13. června v areálu PVA EXPO PRAHA Letňany. Festival podobného charakteru se konal ve střední a východní Evropě vůbec poprvé. (TZ)

Ohlédnutí za festivalem

Na LEGO® KidsFest zavítalo více než 35 000 návštěvníků, téměř 18 tisíc velkých stavitelů s sebou přivedlo 5 tisíc malých stavitelek a 12 a půl tisíce malých stavitelů. Celá akce se odehrávala 16 dní na ploše téměř 10 000 metrů čtverečních.

Miliony kostiček, stovky soch a dalšího materiálu do Letňan navezlo celkem 22 kamionů. Zejména o dětské návštěvníky se pečlivě staralo 90 animátorů, kteří rozdali při soutěžích na různých stanovištích na 90 tisíc razítek do festivalových pasů. Na základě vyplněných pasů bylo rozdáno 17 a půl tisíce dárečků. A kolik bylo zážitků, které si děti odnesly s sebou domů? Nepočítaně!

„Vůbec mě nenapadlo, že je na světě tolik kostiček! Chtěl bych je domů všechny,“ řekl desetiletý Patrik z Prahy a pokračoval v budování hradu v zóně volného stavění. „Velmi nás těší, že jsme díky velikosti akce mohli tisícům dětí zprostředkovat ojedinělý zážitek a mohly si stavět dle libosti od autíček v LEGO městečku po domečky v LEGO® Friends zóně. Těší nás, že jsme tak mohli podnítit kreativitu mezi tisíci dětskými i dospělými fanoušky. Během festivalu se návštěvníci pouštěli do originálních a v některých případech až neuvěřitelných modelů. Jedním příkladem za všechny je kopie telefonní budky, která spontánně vyrostla z červených LEGO kostiček v zóně LEGO® Architecture,“ říká po skončení festivalu marketingový manažer LEGO pro Českou a Slovenskou republiku Petr Břoušek.

Neopakovatelné setkání s LEGO staviteli

Na festival přijeli také dva z dvanácti oficiálních LEGO stavitelů (LCP — LEGO Certified Professional) — Dirk Denoyelle a Sean Kenney, kteří se s návštěvníky podělili o tipy a triky, jak postavit velké sochy z kostiček LEGO. Mnoho modelů představili také dospělí fanoušci kostiček z České a Slovenské republiky, ale také ze střední a východní Evropy.

Jak probíhal celý festival i rozsáhlou fotogalerii z festivalu LEGO KidsFest najdete na www.newsroom.kidsfest.cz.

O skupině LEGO

Skupina LEGO je soukromá rodinná společnost se sídlem v dánském Billundu. Byla založena v roce 1932 a dnes je jedním z největších světových výrobců hraček. Společnost si klade za cíl rozvíjet představivost a kreativní schopnosti dětí. Výrobky LEGO se prodávají ve 130 zemích světa. Další informace naleznete na www.LEGO.cz.