Red Hat u zrodu světového centra inovací v oblasti ICT v Brně

Praha – 10. července 2015 – Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), přední světový poskytovatel řešení založených na open source technologiích, oznámil otevření evropského OpenPOWER Hubu v Brně. Jedná se o jedno ze čtyř světových univerzitních center pro výzkum a vývoj nových aplikací pro platformu OpenPOWER. (TZ)

Red Hat je spolu s brněnskou Fakultou informačních technologií (FIT) VUT a společností IBM jedním z hlavních iniciátorů projektu a v České republice tak opět potvrzuje pozici významného podporovatele vzdělanostní ekonomiky.

Brno, které před 11 lety Red Hat zvolil za sídlo jednoho ze svých největších vývojových center zaměstnávající nyní přes 800 lidí, se tak dále rozvíjí jako centrum technologických inovací nejen v českém, ale celosvětovém měřítku.

Operační systémy Red Hat Enterprise Linux, distribuce Fedora nebo CentOS spolu s IBM POWER8 jsou na FIT VUT v Brně k dispozici pro výzkumné aktivity zaměstnanců a studentů, kteří se zaměřují především na zpracování a analýzy velkých dat a náročné technické výpočty. Více informací o hubu naleznete na www.fit.vutbr.cz/redhat .

Jak se spojit se společností Red Hat?

O společnosti Red Hat

Společnost Red Hat je přední světový poskytovatel open source softwarových řešení, který s využitím komunitního přístupu poskytuje spolehlivé a vysoce výkonné cloudové, virtualizační, úložné, linuxové a middlewarové technologie. Brněnská pobočka Red Hat Czech s.r.o. je největším vývojovým centrem společnosti na světě. Vedle technologií nabízí Red Hat také technickou podporu, školení a konzultační služby. Díky celosvětovému propojení sítě firem, partnerů a open source komunit pomáhá vytvářet relevantní a inovativní technologie, které osvobozují zdroje pro rozvoj a připravují zákazníky na budoucí změny v informačních technologiích. Více informací o společnosti Red Hat je k dispozici na adrese http://www.redhat.com.