SAP představuje nového partnera pro prodej cloudové platformy Ariba

Partnerem SAP pro prodej systémů Ariba na území ČR se stala společnost con4PAS. Jedná se o významné posílení prodeje tohoto typu řešení na českém trhu. Nástroje Ariba Network představují významnou celosvětovou cloudovou platformu zaměřenou primárně na management nákupních a finančních procesů. (TZ)

Praha, 23. září 2015 — Ariba Network v současnosti představuje jedno z nejmodernějších a nejrozšířenějších řešení svého druhu: celosvětově jej využívá téměř 2 miliony společností. SAP zakoupil společnost Ariba Inc. v květnu 2012 s cílem posílit rozšíření cloudových služeb využívající podporu platformy SAP HANA.

„Nástroje Ariba Network významně ekonomizují práci spjatou s nákupními a finančními procesy uvnitř firmy.  Po její integraci s interními procesy dojde k přechodu na kompletní bezpapírový systém. Veškeré objednávky, nákupy, účetnictví a další procesy probíhají v digitální formě. Systém navíc umožňuje identifikovat potenciální dodavatele, porovnávat jejich nabídky a zjednodušit uživateli výběr té nejvýhodnější,“ vypočítává největší přednosti systému Hynek Semecký, Partner Cloud Business Manager SAP CEE.

Každých 24 hodin zákazníci po celém světě provedou v systému transakce za 1,92 miliard dolarů, zpracují 71 000 platebních příkazů a 224 000 faktur. Objem transakcí probíhající na systémech Ariba je tak větší než objem transakcí na portálech eBay, Alibaba a Amazon dohromady. Veškerý reporting je dostupný v reálném čase. Výsledky zobrazuje moderní front-end systém SAP Fiori, který umožňuje přehledný a okamžitý náhled na reporting ve všech typech koncových zařízení, včetně mobilních.

„Společnost con4PAS vnímá řešení Cloud jako generační posun v „konzumaci“ IT řešení, které se čím dále tím více posouvá do úrovně služeb pro zákazníky. Po vybudování silného konzultačního týmu v oblasti poskytování služeb pro řešení správy zákazníků na platformě SAP (SAP Cloud for Customer), což se pozitivně projevilo v úzké spolupráci na dodávce pro společnost SIKO KOUPELNY a.s. a ČERVA EXPORT IMPORT a.s., společnost con4PAS pokračuje v trendu poskytování Cloud řešení i v oblasti nákupu, kde má ambici dosáhnout podobných cílů“, říká Ján Ferjo, Ředitel pro rozvoj obchodu společnosti con4PAS.

Více informací najdete na www.sap.com, @sapnews nebo www.sap-tv.com.

Fotobanku společnosti SAP najdete zde: http://www.sap-tv.com/stockfootage/

O společnosti SAP

SAP, lídr trhu s aplikačním softwarem, pomáhá podnikům a organizacím všech oborů a velikostí lépe fungovat a dosahovat svých cílů. SAP umožňuje lidem a organizacím pracovat společně mnohem efektivněji a využívat podnikové informace tak, aby byli neustále před konkurencí. Přitom nezáleží na tom, zda je SAP využíván ve skladě nebo podnikové prodejně, na mobilních zařízeních nebo klasických počítačích, na pracovišti zákaznické podpory nebo v kanceláři představenstva. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají již více než 251 000 zákazníků dosahovat vyšších zisků, zajistit si udržitelný růst a přizpůsobovat se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992 a její produkty používá více než 1000 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy.

O společnosti con4PAS

Společnost con4PAS, a.s. je významná česká IT poradenská společnost, která se orientuje na kompletní podporu B2B procesů realizovaných na bázi produktů společnosti SAP AG v oblasti řešení péče o zákazníka (Customer Relationship Management), nákupních procesů (Supplier Relationship Management) a Business Intelligence. con4PAS, a.s. vznikla transformací společnosti con4PAS, s.r.o., která byla založena v roce 2003 a disponuje vlastními konzultanty se zkušenostmi s implementací systémů SAP od roku 1994, čemuž odpovídají jak procesní tak i branžové znalosti.