WebExpo 2015 mělo rekordní účast

Proběhnuvší osmý ročník mezinárodní konference WebExpo přilákal do Prahy přes 1700 účastníků, což je o 300 víc než loni. V Paláci Lucerna, kině Světozor, divadle ABC a v Lucerna Music Baru se během uplynulého víkendu vystřídala stovka řečníků ze zahraničí i z domácí scény, přednášelo a diskutovalo se na téma webového designu, vývojářských trendů i online marketingu. Příští rok se WebExpo uskuteční v pátek 23. a v sobotu 24. září. (TZ)

„Užil jsem si přednášky od lidí ze Slacku, MailChimpu, Twitteru, Shazamu a dalších světových firem. Je skvělé, že zavítali k nám do Prahy. Líbily se mi i nové prostory v Lucerna Music Baru, které umožnily osobnější kontakt s přednášejícím a zajímavé diskuze. Těším se, koho se podaří domluvit příště,” shrnuje své dojmy z WebExpo 2015 její většinový vlastník Michal Illich.

Nejpočetnější publikum, 424, se sešlo na přednášce Andyho Huma z Twitteru, přes 400 účastníků přišlo na vystoupení nezávislého designéra Cennydda Bowlese, zaujal i příspěvek vývojáře Johnnyho Rodgerse ze Slacku, kterého si nenechalo ujít 393 lidí.

Během soboty a neděle se v prostorách konference vypilo 1500 porcí espessa, 1700 kelímků filtrované kávy, 1000 lahví Club Mate a snědlo se 80 litrů polévky od Konečně vývar.

„V průběhu nadcházejícího měsíce zveřejníme na webu webexpo.cz všechna videa z přednášek. Již nyní jsou tři z nich online,“ dodává ředitelka konference Šárka Štrossová.