Canon uvádí Océ ColorWave 810 a 910, nejrychlejší digitální velkoformátové barevné tiskárny současnosti

PRAHA, 7. října 2015 – Společnost Canon Europe, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes oznámil uvedení dvou nových tiskáren – Océ ColorWave 810 a 910. Následníci modelu Océ ColorWave 900 jsou na současném trhu nejrychlejšími digitálními velkoformátovými barevnými tiskárnami se šířkou 106 cm (42 palců). (TZ)

Oba modely se mohou pochlubit rychlostí tisku až 1 000 čtverečních metrů za hodinu, a to bez ohledu na složitost obrazu, pokrytí inkoustu nebo typ média. Novinky produktové série tiskáren ColorWave jsou jedním z výsledků probíhající spolupráce a partnerství společnosti Canon se zákazníky a zohledňují požadavky jak interních tiskových oddělení, tak i poskytovatelů tiskových služeb. Nové jednoprůchodové inkoustové tiskárny přináší na trh s velkoobjemovým tiskem nejlepší funkcionalitu ve své třídě i bezkonkurenční výkon.

Společnost Canon vyvinula tato zařízení jako přesvědčivou volbu pro poskytovatele tiskových služeb v oblasti architektury, strojírenství a stavebnictví (AEC), počítačem podporovaného projektování (CAD) i geografických informačních systémů (GIS). Mezi jeho základní vlastnosti patří například flexibilita tisku, která umožňuje z jednoho stroje tisknout barevně i černobíle. Tiskárny ColorWave 810 i 910 se mohou pochlubit i bezproblémovou integrací do existujících workflow s řadou dokončovacích řešení a podpůrného software. Nové modely zpřístupňují velké objemy tisku i pro rychlé obrátky a umožňují tak dosáhnout optimální produktivity.

Tiskárny ColorWave 810 a 910 zvládají skvěle také tisk materiálů pro krátkodobé reklamní kampaně, a jsou tak ideální rovněž pro maloobchodní prostředí. Vysoce kvalitní systémová architektura přináší rychlý a kontinuální tisk i rychleschnoucí výtisky připravené k okamžitému použití. Obě tiskárny jsou navíc neobyčejně robustní a výkonná zařízení, která mohou nahradit několik stávajících digitálních tiskáren a představují prakticky použitelnou barevnou alternativu k tradičním způsobům velkoobjemového tisku.

Mezi další klíčové přínosy nových modelů patří ostřejší podání čar, vyšší vykreslovací rozlišení, tisk ve stupních šedé a větší škála možností manipulace s médii – to vše s cílem zlepšit jak kvalitu, tak i přesnost výstupů. Součástí vylepšení hardwaru tiskáren ColorWave 810 a 910 je nový řídící počítač s větší pamětí, výkonnější procesor pro rychlejší a pružnější zpracování ve vytížených prostředích a tiskový engine Adobe PDF, který zajišťuje rychlejší vytištění komplexních PDF souborů se stínováním a průsvitnými vzory. Kapiček inkoustu na vodní bázi o objemu 1,2 pikolitru tiskárna vypustí až 3,4 miliardy za sekundu. Precizní prací s inkoustem tak dosahuje výrazně nižší spotřeby inkoustu ve srovnání s konkurencí.

Díky novému intuitivnímu dotykovému ovládacímu panelu s jasnějšími barvami a zřetelné indikaci provozu (zelená-oranžová-červená) se mohou nové tiskárny pochlubit také lepší použitelností a zjednodušením pravidelných úloh, a tedy i úsporou času a nižší chybovostí. Skvělým důsledkem je, že ColorWave 810 a 910 jsou dvě uživatelsky nejpřívětivější a nejméně problémové velkoformátové tiskárny současnosti.

„Řadu ColorWave vyvíjíme v těsné spolupráci s našimi zákazníky, abychom zajistili, že nabídneme plně integrované řešení, které splní všechny jejich požadavky,“ říká Jiří Linhart, Product Manager TDS, Wide Format, společnosti Canon CZ. „Součástí nových tiskáren je řada dokončovacích nástrojů i software pro rozličné typy tisku tak, aby zjednodušily produkci zákazníkům z různých segmentů. Vysoká efektivita, produktivita, robustnost i opravdová uživatelská přívětivost svědčí o naší oddanosti velkoobjemovému tisku. Všechny tyto vlastnosti navíc opětovně potvrzují, že Canon je ideálním partnerem pro všechny poskytovatele tiskových služeb i velké společnosti, které chtějí odlišit nabídku svých služeb od konkurence, vystoupit z davu a zajistit si dlouhodobý růst.“

Klíčové specifikace pro oblasti CAD, AEC a GIS:

  • Integrované jednotky EsTefold 50115013 umožňují skládat a stohovat výstupy maximální rychlostí, a podporují tak snadné třídění i distribuci dokumentů
  • Software Océ Repro desk 2.5.3 umožňuje integraci prostředí pro počítačem podporované projektování s digitálním tiskovým oddělením včetně snadného zadávání úloh, efektivního workflow a správy materiálů připravených k tisku
  • Standardní nástroj pro odesílání úloh Océ Publisher Select 2 umožňuje sestavit tiskovou úlohu z jednoho nebo více souborů připravených k tisku a provést všechna nastavení, která jsou nutná pro získání požadovaného výstupu

Klíčové specifikace pro oblasti POS a GA:

  • Dvojitý velkokapacitní odkládací zásobník Océ zajišťuje, že jsou výstupy suché a připravené k okamžitému použití
  • Koncepce dvojitého zásobníku umožňuje při zaplnění jednoho z nich přepnout na druhý, a zajistit tak nepřetržitý tisk
  • Mobilní a flexibilní navíjecí a dokončovací jednotka SDD Module 6244 pro tisk z role na roli umožňuje nepřetržitou produkci i snadný provoz
  • Ve spojení se softwarem Onyx Thrive představují tiskárny Océ ColorWave 810 a 910 ucelené řešení. Díky tomuto software pro správu produkčních procesů v oblasti velkoformátového tisku jsou tiskové výstupy přesné a vysoce kvalitní

Tiskárna ColorWave 910 nabízí dva rychlostní režimy – 9 metrů nebo 18 metrů za minutu. Model ColorWave 810 umožňuje tisk rychlostí 9 metrů za minutu.

Nové tiskárny Océ ColorWave 810 a 910 jsou v celé Evropě v prodeji od začátku října 2015.

– KONEC –

O společnosti

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon.cz.