Visa podpoří matky ve finanční nouzi

Visa Europe již popáté podpoří v roli generálního partnera slevový týden Nákupů s OnaDnes. Ten probíhá od 19. do 25. října. (TZ)

PRAHA, ČESKÁ REPUBLIKA, 19. listopadu 2015 – Již dnes v pondělí 19. října startuje týden zlevněných nákupů, kdy ve speciálním pondělním vydání deníku MF DNES s magazínem Ona Dnes, najdou čtenáři slevovou knížku se 140 kupóny do obchodů po celé České republice. Kupony lze stáhnout také v aplikaci Visa Portmonka.

Z každé platby kartou Visa uskutečněné díky využítí některého z kuponů odvede Visa Europe 10 korun na konto Nadace Terezy Maxové dětem. Výsledná částka poputuje na podporu projektu finanční gramotnosti určeného matkám ve vybraných azylových domech. V minulosti byl podpořen Azylový dům Spektrum Vysočina, od letošního roku i pražský Azylový dům  Acorus.

„Těší nás, že čtenáři a hlavně čtenářky magazínu Ona Dnes, kterých je 540 tisíc, si nejen užijí podzimní nákupy, ale zároveň pomáhají projektu Nadace Terezy Maxové dětem,“ říká Miloslava Nováková, ředitelka Corporate affairs mediální skupiny MAFRA.

Azylové domy  poskytují útočiště ženám, které se staly oběťmi domácího násilí a musely nechtěně či neplánovaně opustit svůj domov. Mnohé z nich mají neveřejnou adresu. „Řada těchto žen má s sebou děti, které by bez azylového zázemí skončily v dětských domovech. Neméně důlěžitou součástí podpory je proto i snaha udržet dítě ve své rodině, nikoli ústavu,“ objasnila Terezie Sverdlinová, ředitelka Nadace Terezy Maxové dětem. Cílová částka projektu byla stanovena na 150 000 korun.

„Projekt finanční gramotností v azylových domech podporujeme ve spolupráci s Nadací Terezy Maxové dětem již druhým rokem. Za tu dobu se včetně současné kampaně podařilo vybrat již 700 tisíc korun. Věříme, že tyto prostředky mají skutečnou šanci změnit životy obyvatelek domu a jejich dětí k lepšímu. Právě tím, že to není jen pasivně přijímaná pomoc, ale prostředek, který ženám umožní naučit se lépe hospodařit s vlastními financemi – například tak, aby se dokázaly vyhnout dluhové spirále. Taková pomoc podle nás má opravdový smysl, proto máme v plánu pokračovat v ní i nadále,“ uvedl regionální manažer Visa Europe pro Českou republiku a Slovensko Marcel Gajdoš.

Šek na 150 tisíc korun předán Tereze Maxové

Letos v srpnu František Jungr, manažer regionálního rozvoje Visa Europe, předal Tereze Maxové, patronce Nadace Tereza Maxová dětem, šek na částku 150 tisíc korun z předchozí březnové kampaně. Vybrané peníze míří matkám a dětem v azylových domech, které se mnohdy potýkají nejen s hmotnou nouzí, ale často si prošly i domácím násilím.

Distribuce slevových kupónů a marketingová podpora

Nákupní Dny Ona DNES jsou podpořeny speciálním vydáním pondělního magazínu Ona Dnes, čtvrtečního magazínu Dnes+TV, portálem iDNES.cz., magazínem Víkend DNES, Rodina DNES, Doma DNES, deníky 5+2 a Metro a celostátním vydáním MFD. Nechybí ani propagace na sociálních sítích (facebookové stránky OnaDnes.cz, MF DNES). Zapojily se také partnerské obchody a obchodní centrum Černý most.

V rámci televizní podpory budou ve dnech 15. a 16. března a 18. a 19. března odvysílány upoutávky na televizních stanicích Prima Group. Od pátku 13. března poběží také reklamní spoty na celoplošné rozhlasové stanici Impuls. Dále jsou plně využity reklamní prostory v pražském, brněnském, plzeňském a ostravském MHD a promo místa v OC Chodov a Černý most.

Distribuce kuponů proběhne rovněž v nákupních centrech. Kupóny lze stáhnout i na internetové stránce nakupy.onadnes.cz, přes mobilní verzi této stránky nebo skrz již zmiňovanou aplikaci Portmonka, jíž se Visa Europe stala partnerem. V prodejnách proto není potřeba předkládat vytištěné kupóny.

–  KONEC  –

O asociaci Visa Europe:

Visa Europe je asociace zabývající se platebními technologiemi, kterou vlastní a provozují členské banky a další poskytovatelé platebních služeb ve 37 evropských zemích. Je vedoucím platebním systémem, jehož podíl na trhu vzrostl z 55,5 % v roce 2011 na 56,9 % v roce 2013 a předstihl tak konkurenční MasterCard.

Visa Europe je v srdci platebního ekosystému poskytujícího infrastrukturu a služby potřebné k tomu, aby milionům evropských spotřebitelů, firmám a vládám bylo umožněno platit elektronicky. Členové Visa Europe jsou odpovědni za vydávání karet, registraci obchodníků a výši poplatků pro držitele karet i obchodníky. Visa Europe je rovněž největším subjektem zpracovávajícím transakce v Evropě: zodpovídá za zpracování 16 miliard transakcí ročně, přičemž ve špičce může rychlost dosahovat až 1627 transakcí za sekundu.

V současnosti je v Evropě vydáno více než 500 milionů karet Visa, přičemž každé šesté euro je zaplaceno právě těmito kartami. Celková útrata provedená kartami Visa přesahuje 2 biliony eur ročně, z toho 1,5 bilionů eur v místech prodeje.

Asociace Visa Europe sídlí ve Velké Británii, od roku 2004 je nezávislá na organizaci Visa Inc. a má exkluzivní, nezrušitelnou a trvalou provozní licenci v rámci Evropy. Obě společnosti úzce spolupracují s cílem zajistit globální platby Visa ve více než 200 zemích a teritoriích.

Další informace najdete na stránkách www.visaeurope.com a na Twitteru @VisaEuropeNews.