Osvěžovač vzduchu ovládaný mobilním telefonem. Na vzniku se podílí také české vývojářské studio STRV

Praha, San Francisco, 22. října 2015 – Ovládat osvěžovač vzduchu mobilním telefonem. Tímto produktem se v současné době zabývá americký start-up Pura Scents. Inteligentní osvěžovač vzduchu, který se v následujících měsících objeví na crowd-fundingovém serveru Kickstart.com, pomáhají připravovat také čeští mobilní vývojáři ze studia STRV. Přístroj bude plně ovladatelný z mobilní aplikace, a to díky propojení prostřednictvím wi-fi sítě. Unikátní osvěžovač bude obsahovat dvě vůně, kdy bude pouze na uživateli a nastavení v mobilní aplikaci, zda chce jednu, druhou či kombinaci vůní. Přes mobilní aplikaci od STRV bude možné také volit případný poměr jednotlivých vůní, stejně tak bude aplikace sloužit k objednávkám nových vůní. V současné době probíhá testování aplikace. (TZ)

Pura Scents je koncept úplně nového inteligentního osvěžovače, který bude sloužit také například jako noční lampička s možností nastavení nejrůznějších barev. Jedná se tak o produkt, který díky napojení na internet a mobilní telefon zapadá do takzvané kategorie „internet věcí“ (internet of things). „Již v minulosti jsme spolupracovali na tvorbě mobilní aplikace pro inteligentní zámek na kolo Skylock. Ačkoliv by se nyní mohlo zdát, že se jedná pouze o chytřejší osvěžovač, ukazuje Pura Scents možnou budoucnost inteligentních domácností. Spojení aplikace, která je ovladačem na straně jedné a e-shopem na straně druhé je dle mého názoru směr, kam se bude propojení domácností s technologiemi nadále vyvíjet. Představte si například inteligentní lednici, která vás upozorní na nutnost nákupu a sama vás propojí s online supermarketem jako rohlik.cz nebo iTesco,“ prozrazuje Lubo Smid, spoluzakladatel a COO STRV.

Více o STRV

STRV je jednou z předních českých technologických společností, která se věnuje vývoji mobilních a webových aplikací. Historie společnosti začala už v roce 2004 a do poloviny roku 2014 působila na trhu pod názvem uLikeIT. Hlavní strategií společnosti, za kterou stojí spoluzakladatelé David Semerád a Lubo Smid, je rapidní růst v USA, kam se vedení společnosti přesunulo roku 2012. Hlavní pobočkou je v současné době Los Angeles, další kanceláře se nacházejí v San Francisku a New Yorku. Nejdůležitější část firmy se ovšem stále nachází v Praze, kde sedí ke stovce vývojářů a designerů. Ti aplikace pro americké startupy vyvíjejí, spravují a aktualizují. Strategickým plánem STRV je nadále obsazovat americký trh se zachováním vývojářského centra v České republice, které se bude v následujících měsících rapidně rozšiřovat.

Mezi nejvýznamnějšími mobilní aplikace společnosti, se kterými se může český zákazník setkat, je například Ordr nebo sociální síť Lavendr. Mezi světové reference patří aplikace pro společnosti SparkNetworks, Caviar nebo SpoonRocket. Více o společnosti naleznete na: www.strv.com.