Společnosti EMC a VMware představují nový podnik zaměřený na cloudové služby

Společnosti VMware a EMC budou spoluvlastnit prudce rostoucí firmu Virtustream specializovanou na cloudové služby. Společně nabídnou nejucelenější portfolio řešení pro hybridní cloud v oboru. (TZ)

PRAHA, 27. října 2015: Společnosti EMC Corporation (NYSE:EMC) a VMware (NYSE:VMW) dnes představily své plány vytvořit v rámci své aliance nový podnikatelský subjekt zaměřený na cloudové služby. Pod značkou Virtustream v něm spojí svá řešení pro cloud se stávajícími cloudovými nabídkami společnosti Virtustream. Společnost Virtustream bude spoluvlastněna společnostmi VMware a EMC a povede ji její současný generální ředitel Rodney Rogers. Smluvní strany právě finalizují konečné znění smlouvy o celé transakci. Finanční výsledky společnosti Virtustream budou od 1. čtvrtletí roku 2016 konsolidovány do finančních výkazů společnosti VMware.

Očekává se, že společnost Virtustream v roce 2016 získá několik set milionů dolarů, které navíc mají představovat opakující se příjmy. Zaměří se na cloudové služby orientované na podniky a v příštích několika letech by objem jejího podnikání mohl vzrůst na několik miliard dolarů. Virtustream bude lídrem ve službách pro hybridní cloud, který patří k největším segmentům trhu s IT infrastrukturou. Nabídne ucelené spektrum spravovaných služeb pro místní infrastrukturu a související podnikovou platformu infrastruktury jako služby. Zákazníci tak budou moci přesunout do cloudového prostředí IT veškeré své aplikace, včetně těch nepostradatelných pro chod podniku. Zákazníkům, kteří ve své firmě nasadí řešení Federation Enterprise Hybrid Cloud, přinese Virtustream kompatibilní prostředí veřejného cloudu.

„Prostřednictvím společnosti Virtustream reagujeme na změny v nákupním chování zákazníků a v modelech provozu cloudových IT, které na trhu vnímáme. Od našich zákazníků neustále slyšíme, že se soustředí na transformaci IT a přechod k hybridnímu cloudu. Aliance EMC Federation zaujímá v současnosti ideální pozici jako poskytovatel komplexních řešení hybridního cloudu,“ uvedl Joe Tucci, předseda představenstva a generální ředitel společnosti EMC Corporation.

V nové podnikové divizi se spojí a sladí cloudové nabídky subjektů EMC Information Infrastructure, VCE, Virtustream a VMware. Zákazníci tak získají úplné spektrum řešení pro místní i cloudovou infrastrukturu. Patří k nim: řešení VMware vCloud Air, cloudové spravované služby od společnosti VCE, řešení infrastruktury jako služby od společnosti Virtustream a nabídky služeb spravovaných a objektových úložišť od společnosti EMC.

Společnost Virtustream tyto produkty integruje tak, aby zákazníkům dokázala poskytnout sjednocenou nabídku infrastruktury jako služby, která podpoří všechny typy podnikových úloh. Portfolio služeb zároveň pokryje celou škálu služeb a možností nasazení. Nový subjekt tedy integruje stávající nasazení privátních cloudů aliance EMC Federation a rozšíří je do cloudu veřejného. Zachová při tom společné prostředí pro vývojáře, manažery, architekty i koncové uživatele. Cloudové služby bude Virtustream dodávat zákazníkům přímo a prostřednictvím partnerů.

Ve společnosti VMware se zformuje organizační jednotka Cloud Provider Software pod vedením Ajaye Patela, senior viceprezidenta společnosti. Zaměří se na dodávání cloudového softwaru a řešení, včetně řešení VMware vCloud Air Network, poskytovatelům cloudových služeb. Pomůže jim tak rychle uchopit příležitost, která tkví v hybridním cloudu. Tato nová organizační jednotka bude zahrnovat aktiva a specialisty z produktových týmů vCloud Air Application Services, vCloud Director a vCloud Air Network ze společnosti VMware a dále z týmu softwarových služeb společnosti Virtustream, k nimž patří nástroj Advisor Planning and Migration, platforma xStream pro správu cloudových řešení a řešení Viewtrust pro řízení, správu rizik a dodržování předpisů.

Tržní příležitost

Na technologie související s cloudem se v současnosti podle nedávné studie agentury 451 Group 1 vynakládá téměř jedna třetina všech investic do IT infrastruktury. Navíc se zdá, že zákazníci, kteří cloudové služby kupují, se stále častěji zaměřují nejen na samotnou platformu, ale především na aplikace. Poptávka po jednoduché službě v podobě infrastruktury na vyžádání ustupuje vyšší úrovni zájmu o řešení zahrnující také integraci a správu. Rozšiřování těchto technologií v podnicích je stále na vzestupu, důraz se pak posouvá k privátním a hybridním architekturám. Globální trh se systémy ERP má podle odhadů do roku 2020 dosáhnout velikosti 41,2 miliard dolarů2. Cloudové systémy ERP dnes přitom rostou rychleji než místní instalace3.

1 „Cloud Computing Market Overview“ (Přehled trhu s cloud computingem) – 451 Group, květen 2015

2 „Market Share Analysis, ERP Software, Worldwide, 2014“ (Analýzy tržních podílů řešení ERP, rok 2014 celosvětově) – Gartner, květen 2015

3 „Global ERP Software Market 2013-2020“ (Globální trh se softwarem ERP v letech 2013–2020) – Allied Market Research, březen 2015

Další materiály

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.

O společnosti VMware

VMware je lídrem v oblasti cloudové infrastruktury a mobilních řešeních pro podniky. Řešení postavená na špičkových virtualizačních technologiích VMware zákazníkům přinášejí zcela nový model IT – plynulejší, operativnější a bezpečnější. Zákazníci tak mají možnost rychle vyvinout, automaticky distribuovat a bezpečněji používat takřka jakoukoli aplikaci a díky tomu rychleji inovovat své produkty. V roce 2014 dosáhla společnost VMware příjmů ve výši 6 miliard dolarů a má více než 500 000 zákazníků a 75 000 partnerů. Centrála společnosti s pobočkami po celém světě se nachází v Silicon Valley. Její online prezentace je k dispozici na adrese www.vmware.com.

O společnosti Virtustream

Společnost Virtustream, člen aliance EMC Federation, je důvěryhodným partnerem podniků i organizací z veřejného sektoru, pro které provozuje a spravuje v cloudu nepostradatelné aplikace. Svá řešení infrastruktury jako služby staví tak, aby zvládala úplné spektrum podnikových úloh, aby podporovala hybridní cloudové architektury a bez problémů se integrovala do místních privátních cloudů a nabízela komplexní funkce pro správu infrastruktury a aplikací jak v místních nasazeních, tak v cloudové infrastruktuře. Společnost Virtustream má centrálu v Bethesdě ve státě Maryland, inovační a vývojová centra pak sídlí v Palo Altu, Atlantě, v německém Waldorfu, bulharské Sofii a indickém Bangalúru. Prodejními a distribučními kancelářemi je společnost zastoupena v Hopkintonu, Dallasu, Corku, Londýně, Frankfurtu, Tokiu a v Sydney, svá datacentra provozuje po celém světě.