Brána ZyXEL SBG3600-N optimálně kombinuje různé typy připojení k internetu

V době cloudu hrají síťové služby stále důležitější roli i v menších firmách, které se již nemohou spoléhat pouze na jeden typ připojení k internetu. Multi-WAN přístupová brána ZyXEL SBG3600-N proto poskytuje hned několik síťových WAN rozhraní pro různé typy připojení. V základní výbavě brány je k dispozici VDSL2/ADSL2+ modem, jedno GbE WAN rozhraní typu SPF (Small Form Pluggable) a dokonce i vestavěný LTE modul pro internetové připojení prostřednictvím mobilní sítě. Bohaté možnosti konektivity lze dále rozšířit o 3G/4G USB modem. (TZ)

Různé typy připojení lze využívat pro vyrovnávání zátěže během přenosů velkých objemů dat, nebo jako zálohu pro zajištění nepřetržité konektivity do internetu. Brána přitom automaticky maximalizuje stabilitu WAN pro kritické internetové aplikace s výhodami integrovaného širokopásmového přístupu. Pokročilé funkce VDSL2/ADSL2+ bonding lze využít nejen ke zvýšení rychlosti, ale také ke zlepšení kvality služeb pro uživatele, kteří se nacházejí daleko od brány. Přes rozhraní Small Form Pluggable dokáže brána ZyXEL SBG3600-N připojit optický Ethernet na podstatně větší vzdálenost, než gigabitová síť.

Vestavěný Wi-Fi modul (802.11n) může vytvořit několik oddělených bezdrátových sítí pro ochranu citlivých dat i poskytnutí přístupu na internet návštěvníkům firmy. Zabezpečené připojení poboček nebo pracovníků na cestách zajistí VPN funkce brány s vysokou spolehlivostí pro trvalou dostupnost VPN konektivity.

 

„Spolehlivá, nepřetržitá konektivita do internetu je dnes pro firmy naprostou nezbytností. Proto jsme vyvinuli bránu ZyXEL SBG3600-N, která umožní optimálně kombinovat
a inteligentně využívat všechny běžné způsoby internetového připojení. Díky integrovanému Wi-Fi kontroleru pro deset přístupových bodů splní ZyXEL SBG3600-N opravdu všechny nároky malých firem na síťové služby,“ říká Martin Bratičák, Head of Channel CEE, ZyXEL.

O společnosti ZyXEL Communications

Společnost ZyXEL Communications Corp., založená v roce 1989, je přední světová společnost v oboru síťových technologií, která nabízí inovativní a spolehlivá internetová řešení. Jako jeden z prvních výrobců modemů prošel ZyXEL řadou transformací v rychle se vyvíjejícím odvětví sítí. V současnosti je ZyXEL jednou z mála společností na světě, které dokáží nabídnout kompletní síťová řešení telekomunikačním operátorům, malým až středním podnikům i uživatelům v digitální domácnosti, a to v široké škále implementačních scénářů. K řešením pro telekomunikační společnosti patří zařízení pro ústředny (COE), zařízení v objektu zákazníka (CPE), síťová zařízení pro drátový i bezdrátový přístup či páteřní switche. Řešení pro malé a střední podniky i pro velké společnosti zahrnují unifikované bezpečnostní brány, LAN switche, WLAN a IP telefonii. K řešením pro digitální domácnost patří zařízení pro připojení k síti a multimediální řešení.