Flowmon Networks jako jediná česká společnost potřetí v řadě mezi nejrychleji rostoucími technologickými firmami střední Evropy

Flowmon Networks se letos podařilo jako jediné české firmě umístit potřetí za sebou mezi nejrychleji rostoucími technologickými firmami střední Evropy. Uvádí to žebříček Technology Fast 50 Central Europe 2015, který každoročně sestavuje poradenská společnost Deloitte. Flowmon Networks tak potvrzuje dlouhodobý růst, kdy během čtyř let navýšila své tržby z desítek na více jak sto milionů korun. (TZ)

Společnost Flowmon Networks obhájila v hodnocení Fast 50 Central Europe loňské třetí místo mezi českými technologickými firmami. V rámci střední Evropy se tento výrobce řešení pro monitorování a bezpečnost počítačových sítí posunul z 46. místa na 22. místo „Jsem rád, že se nám opět podařilo dostat do společnosti nejdynamičtějších technologických firem. Za poslední rok jsme opět o pořádný kus vyrostli a výrazně posílili náš tým napříč všemi důležitými oblastmi. Podařilo se nám získat řadu významných zákazníků a vstoupit na nové trhy. V příštím roce bychom na to chtěli navázat,“ říká Rostislav Vocilka, ředitel společnosti Flowmon Networks.

Pořadí v žebříčku respektované poradenské společnosti Deloitte je sestavováno na základě růstu obratu za poslední čtyři roky. Flowmon Networks, která v minulých ročnících vystupovala jako Invea-Tech, se podařilo do Fast 50 dostat třikrát za sebou, což se z letošní padesátky podařilo jen čtyřem firmám. „Už od začátku jsme naši společnosti stavěli na silné technologii a principech dlouhodobě udržitelného byznysu, ne jako chvilkovou záležitost. Opakované umístění v žebříčku Deloitte nás utvrzuje, že náš přístup je správný,“ dodává Petr Špringl, obchodní ředitel Flowmon Networks, který při vyhlášení Fast 50 převzal cenu za třetí místo v rámci ČR.

Letos se do padesátky nejrychleji rostoucích technologických firem střední Evropy dostalo pět českých zástupců, včetně vítězné společnosti Simplity. “Více než polovina firem v žebříčku se zaměřuje na vývoj softwaru. Víc jak čtvrtina se soustředí na média a necelá desetina firem se zabývá poskytováním internetových služeb, dodávkou telekomunikačních služeb a sítěmi,” uvádí k výsledkům Martin Tesař, vedoucí partner v oddělení auditu společnosti Deloitte ČR.

Žebříček Fast 50 je zároveň každoroční příležitostí pro zmapování prostředí rychle rostoucích technologických firem. To se podle analytiků Deloitte rychle mění (čtyři z pěti firem se do hodnocení probojovaly vůbec poprvé). Studie, která souběžně zkoumala názory ředitelů zastoupených společností, uvádí, že nejčastějšími výzvami jsou pro ně efektivní řízení inovací a talent management. Kvalitní zaměstnanci jsou podle nich klíčovým motorem růstu a bude tomu tak i do budoucna. Mezi další priority pak řadí efektivní vedení, vývoj stávajících produktů a služeb a expanzi na nové trhy.

 

  • O společnosti Flowmon Networks, a.s.

 

Flowmon Networks pomáhá firmám po celém světě zlepšovat výkonnost počítačových sítí a chránit je před moderními typy kybernetických hrozeb. Společnost je se svými produkty lídrem v monitorování síťového provozu a analýze chování sítě (Network Behavior Analysis – NBA). Její řešení Flowmon je jediným evropským NBA produktem rozpoznaným analytickou agenturou Gartner. Společnost vznikla v roce 2007 v Brně jako Invea-Tech. Po rozdělení Invea-Tech na dvě samostatné firmy v roce 2015 působí na trhu jako Flowmon Networks.