Zonky se dohodl s Uber, půjčuje řidičům na auta

Řidiči populární taxi aplikace Uber mají od nynějška možnost půjčit si od Zonky na nové auto. Zonky umožňuje půjčit si peníze přímo od lidí za nižší úroky než v bance. Odpadá také náročné papírování, protože Zonky umí zhodnotit to, jak se řidičům v jejich práci daří a podle toho nastavit parametry půjčky. (TZ)

“Uber je revoluční služba. Mění velký obor, přináší zákazníkům lepší služby za lepší ceny. A stejně jako u Zonky na obou stranách vydělávají lidé, ne velké instituce. Jsme rádi, že můžeme řidiče podpořit,” říká Lucie Tvarůžková, CEO Zonky.cz.

Pokud se řidič rozhodne nabídku od Zonky využít, je proces zhodnocení rychlý, protože Uber má jednoduchý a zároveň vyspělý systém hodnocení řidičů. Zonky si proto může jednoduše ověřit, jak se řidiči na platformě Uber daří. Půjčka je tedy vyřízena bez zbytečného papírování. Výše půjčky je až 250 000 korun. Značná část řidičů bude mít nárok na nejlepší úrokovou sazbu 5,99 %.

“Za svůj úspěch vděčí Uber nejen dobrému nápadu, ale zejména tvrdé práci našich partnerských řidičů. V rámci Uberu jim na portálu Uber Marketplace poskytujeme celou řadu výhod, služeb a financování nových vozů nebo jejich vybavení je toho přirozenou součástí. Zonky se na lidi dívá úplně jinak, než tradiční banky a dokáže vidět hodnotu jejich práce. Díky této spolupráci získají řidiči Uberu možnost svým životním příběhem oslovit investory na Zonky, kteří se na jeho základě rozhodnou, zda do nich chtějí investovat,” osvětluje Dominika Dudová ze společnosti Uber.

O Zonky

Zonky.cz je platforma na půjčování peněz přímo mezi lidmi a funguje od června 2015. Vznikla jako nápad Lucie Tvarůžkové, která projektu šéfuje. Projekt vznikl v inkubátoru Creative Dock Martina Pejši a je financován společností PPF. Platforma Zonky.cz je místem, které propojuje lidi, kteří si chtějí půjčit peníze s investory, kteří chtějí podpořit konkrétní lidi a zároveň nadstandardně zhodnotit své prostředky. Zonky.cz si klade za cíl zpřístupnit půjčky i těm lidem, kteří na ně podle pravidel tradičních bank nedosáhnou, i když je dokáží bez problémů splácet.

O Uber

Uber vznikl v roce 2010 jako nápad Travise Kalanicka, když si v Paříži nebylo možné objednat taxi, neboť všechna auta byla plná. Mobilní aplikace se stala okamžitě hitem – propojuje profesionální řidiče či lidi, kteří vlastní auto a chtějí si přivydělat, s cestujícími, kteří hledají kvalitnější a levnější jízdu z bodu A do B. Uber je dnes aktivní ve více než 340-ti městech na světě a více než 60-ti zemích. V České republice působí od roku 2014.