Exkluzivní prosinec v HNclubu, sérii zahájil Robert Fico

Diskusí  se slovenským premiérem Robertem Ficem dnes v Bratislavě začala prosincová série setkání lídrů v byznysu v rámci HNclubu. Debatu vedla šéfredaktorka Hospodárskych novín Marcela Šimková. (TZ)

Necelé tři měsíce před volbami označil slovenský premiér vládnutí jednobarevné vlády za tíživé a dodal, že po březnových volbách by uvítal koaliční vládu složenou ze dvou stran.

„Když jsou ve vládě dva, partner přináší kromě jiného i jiné pohledy,“ řekl v diskusi Fico. Kdo by měl být vládním partnerem, nespecifikoval.

Premiér na setkání naznačil, že vláda chystá překvapení i v oblasti investic. Má údajně jít o vytvoření řádově tisíců pracovních míst. V reakci na obchodní spolupráci se zeměmi, které Západ nepovažuje za demokratické, Robert Fico prozradil, že jeho vláda jedná s významným čínským investorem ohledně bratislavského letiště.

Prestižní komunita slovenských byznysmenů se do konce roku v rámci HNclubu sejde 9. prosince se šéfem strany Sieť Radoslavem Procházkou a úspěšný rok 2015 zakončí diskuse HNclubu se slovenským ministrem financí Peterem Kažimírem a jeho českým protějškem Andrejem Babišem. Debata se uskuteční v úterý 15. prosince v Bratislavě.

Více informací a registrace na setkání HNclubu naleznete na http://club.hnonline.sk/.

MAFRA Slovakia vydává Hospodárske noviny, měsíčník pro ženy Evita a odborné tituly Stratégie, Zdravotnícke noviny, Fit život, Diabetik, RUN, Obchod a Horeca, provozuje ekonomické a finanční portály HNonline.sk, AAAdopyt.sk a organizuje setkání pro odbornou veřejnost. Vydavatelství působí na slovenském trhu od roku 1992. K 1. lednu 2015 změnilo název z ECOPRESS, a. s., na MAFRA Slovakia, a. s.