V rámci Porsche Days bude v Kotvě vystaven nejnovější model Porsche 911 – jediný v ČR

Praha 10. 12. 2015: Obchodní dům Kotva bude hostit nejnovější model automobilu Porsche 911. Jediný exemplář sportovního vozu, který propůjčí Porsche Inter Auto CZ, výhradní dovozce vozů Porsche do České Republiky, bude od 12. 12. přes celé vánoční svátky umístěn v přízemí obchodního domu v sousedství prodejny Porsche Design. (TZ)

Porsche 911 Carrera (typu 991 II) s cenou začínající na 2 702 000 Kč včetně DPH je prvním exemplářem tohoto vozu v České republice. Vyznačuje se inovativním plochým přeplňovaným motorem, zdokonaleným podvozkem se systémem aktivních tlumičů PASM s ještě větším rozpětím mezi komfortní a sportovní jízdou, novým zábavním a komunikačním systémem a aktivním řízením zadní nápravy.
“Obchodní dům Kotva můžeme považovat za jedno z důležitých míst české architektury a designu. I z toho důvodu se snažíme spolupracovat se značkami, které patří mezi světové designové špičky,” uvádí Jaroslav Petrů, generální ředitel OD Kotva. “Umístění nového Porsche vedle prodejny Porsche Design v architektonicky význačném prostředí Kotvy považujeme za velmi zajímavou kombinaci.”

Porsche Days v Kotvě se zaměřují především na představení ryze pánských prodejen v Kotvě. Kromě zmiňované značky Porsche Design představí také prodejnu s vybraným alkoholem a kuřáckými potřebami New Bakers Street, made-to-measure krejčovské služby Blažek a Koutný nebo největší českou multibrandovou prodejnu obuvi Shoe Republic.

OD Kotva

OD Kotva patří mezi tzv. druhou generaci českých obchodních domů. Otevřen byl v roce 1975 jako příklad luxusního československého obchodního domu. Stavba na půdorysu propojených šestihranů vznikala podle návrhu Věry Machoninové a Vladimíra Machonina a bývá považována za jednu z nejvýznamnějších českých staveb první poloviny sedmdesátých let. Současným vlastníkem OD Kotva je společnost MARKLAND Kotva a.s.