Vánoční hity v elektro: chytrá elektronika, herní konzole nebo výrobky z oblasti životního stylu a zdraví

Pod vánočním stromečkem letos nebudou chybět každoroční evergreeny jako chytré telefony, počítače nebo herní konzole. Podle prodejní sítě Expert Elektro si Češi budou často nadělovat i elektroniku a domácí spotřebiče ve spojení se zdravím a životním stylem, celkově očekává až 15 % nárůst tržeb oproti loňsku. Zvýšený zájem je i o herní konzole, prodeje PlayStation 4 v České republice jsou v předvánočním období vyšší meziročně o 30 %. (TZ)

Třebaže jsou Vánoce svátky pohody, klidu, cukroví a mnoha dalších laskomin, lidé se letos budou obdarovávat také kuchyňskými spotřebiči, které přispívají ke zdravé přípravě potravin. „Nejde ani o to, že by vyšší poptávka byla dána jen tím, co lidé během svátků zanedbají. Nárůst v prodejích domácích pekáren, parních hrnců nebo multifunkčních mixérů je dlouhodobý a stále roste. Letos by měly být prodeje tohoto zboží zásadně růst,“ uvedl Ladislav Pospíšil, ředitel marketingu a nákupu Expert Elektro, podle kterého roste výrazně zájem například o elektrické zubní kartáčky, holící a depilační strojky nebo elektrospotřebiče na úpravu vlasů.

„Vánoce budou štědřejší i z toho důvodu, že ekonomika roste a domácnosti mají větší chuť a nebojí se utrácet. Odhadujeme, že naše tržby porostou až o patnáct procent,“ doplnil Ladislav Pospíšil, ředitel marketingu a nákupu Expert Elektro s tím, že kamenné prodejny čeká zejména ve druhé polovině prosince větší nápor kupujících než je tomu u on-line obchodníků, protože ti nemusí stíhat doručovat některé zásilky těsně před Štědrým dnem.

PlayStation 4: prodeje budou letos vyšší

V elektronice jsou jedním z vánočních hitů i herní konzole. „PlayStation je již tradičně oblíbeným vánočním dárkem a tak i v letošním předvánočním období zaznamenáváme výrazné zvýšení zájmu. Meziročně je poptávka po PlayStation 4 dokonce o 30 % vyšší. Zájem je totiž letos ještě navíc umocněn novou hrou a speciální edicí konzole na motivy filmové série Hvězdné války,“ potvrdil v posledních letech rostoucí oblibu herních konzolí Jakub Holý, marketingový manažer ze společnosti PlayStation, podle kterého letos budou mít pod stromečkem navrch dárky spojené s filmovými příběhy.